Μεταγραφάρες μία προς μία

Ραντεβού για τον Βάργκας
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

vargas-βαργκαςΥπό διαφορετικές συνθήκες, εάν η ΑΕΚ είχε επενδύσει όλο αυτό το διάστημα στη δημιουργία επικοινωνιακού μηχανισμού, τώρα θα συζητούσαμε για εθνική..παλιγγενεσία και επανάσταση στο ποδόσφαιρο. Αλλά αυτό που υπάρχει είναι ένας λαός βασανισμένος, πλανεμένος από διάφορους σωτήρες των περασμένων ετών, ποτισμένο με κακή νοοτροπία. Που ακόμα δεν μπορεί να γευτεί την ικανοποίηση των τεράστιων αλλαγών, της συγκλονιστικά μεθοδικής δουλειάς που γίνεται στην ΑΕΚ. Μέχρι τώρα, κάθε μεταγραφή της Ενωσης είναι προσεγμένη, μελετημένη, στοχευμένη και όλες είναι μεταγραφάρες μία προς μία.

Τεκμηριώνω τη σκέψη μου, όπως μου αρέσει να συμβαίνει πάντα: η ΑΕΚ επένδυσε πολλά σε αυτή τη χρονιά. Από το παρόν ρόστερ, δεν απαιτείται ολική αναδόμηση. Υπάρχουν παίκτες που έπεισαν, άλλοι που κέρδισαν την ευκαιρία, άλλοι που έπεισαν πως δεν κάνουν. Η Ενωση δεν λειτούργησε συναισθηματικά, δεν έμεινε στον αφρό των εξαιρετικών εντυπώσεων που άφηναν οι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά βλέπει σε βάθος ποια είναι τα κενά και οι αδυναμίες της. Και τα κλείνει με θαυμαστή αξιοπιστία, το ένα μετά το άλλο.

Η ΑΕΚ έχει κλείσει ήδη τον Αντρέ Σιμόες. Έναν παίκτη αποκάλυψη στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, που κίνησε το ενδιαφέρον σπουδαίων ευρωπαϊκών κλαμπ, τα οποία πρόλαβε η ΑΕΚ. Τον βάζει δίπλα στον Γιόχανσον, έναν αμυντικό χαφ που υπολείπεται μόνο του Εσιέν στο ελληνικό πρωτάθλημα και συμπληρώνει την τετράδα των μέσων με τους Κορδέρο και Ανάκογλου. Τετράδα υψηλού επίπεδου, στην οποία μπορεί να προστεθούν υπό συνθήκες οι Μάνταλος και Τζανετόπουλος.

Η ΑΕΚ έκλεισε τον Ροντρίγκο Γκάλο. Επειδή πλέον τα λεφτά δεν φεύγουν από τις τσέπες των άλλων, υπάρχει μεγάλη αξία και σεβασμός ακόμα και στο τελευταίο ευρώ, η μεταγραφή ήρθε στα μέτρα που ήθελε η Ενωση. Με τους όρους που ήθελε εκείνη, έκλεισε έναν παίκτη που ήθελαν πέρυσι όλες οι μεγάλες ελληνικές ομάδες και δεν μπόρεσε να τον πάρει κανείς. Τον βάζει δίπλα στον Μπακάκη και έχει το καλύτερο δίδυμο του πρωταθλήματος.

Αντιπαρέρχεται την ατυχία με τον Μπακάκη και κλείνει ένα από τα ελάχιστα παιδιά που ξεχώρισαν από τους αντιπάλους της ΑΕΚ την τρέχουσα περίοδο, τον Βασιλαντωνόπουλο. Κίνηση μηδενικού ρίσκου, με έναν παίκτη που άρεσε και μπορεί να βγει. Δεν έρχεται για βασικός, δεν υπάρχουν υψηλές προσδοκίες, αλλά είναι ένας ταλαντούχος και Ελληνας παίκτης. Όπως και ο Ανδρεόπουλος που επίσης είναι προ των πυλών. Απάντηση και στο ζήτημα της αδυναμίας στην «ελληνοποίηση» της ομάδας, που καταγράφονταν τις τελευταίες ημέρες.

Η ΑΕΚ έκλεισε τον Βάργκας. Έναν παίκτη απλησίαστο πριν από λίγους μήνες, με σπουδαία καριέρα στο Βέλγιο και εν ενεργεία διεθνή. Είναι παίκτης που ο Μιλοβάνοβιτς πιστεύει πολύ και μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια ως εξτρέμ και ως κεντρικός χαφ. Είναι σε καλή ηλικία, με πλούσιες παραστάσεις, έτοιμο να βοηθήσει σε κάθε θέση μεσοεπιθετικά και να προσφέρει ποιοτικές λύσεις. Ηδη, η ΑΕΚ έχει εκεί Μπαρμπόσα, Πλατέλλα και έπεται ακόμα μία κίνηση.

Η ΑΕΚ ψάχνεται για τερματοφύλακα. Ακύρωσε την υπόθεση του Μούλντερ γιατί θέλει κάτι καλύτερο και αυτό δουλεύει. Πάει να πάρει έναν Αργεντινό στόπερ που έκανε καλή πρώτη χρονιά στην Ευρώπη και έχει μεγάλη ποιότητα. Συζητά με τον Ντίντακ, που κίνησε το ενδιαφέρον της Μίλαν για αριστερό μπακ. Εχει πρώτη επιλογή στη λίστα για δεκάρι τον «μικρό μάγο», Ντιέγκο Μπουονανότε. Περιμένει τις εξελίξεις με τον Σκόκο. Παλεύει λύσεις για την επίθεση συζητώντας για επιλογές που αγγίζουν το εκατομμύριο.

Όλα αυτά, πείθουν και τον πιο έντονο αμφισβητία, πως ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Κατά την άποψη μου, δείχνουν πως η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να δουλέψει σοβαρά και από τη στιγμή που καλύπτει τα θέλω του προπονητή, θα κλείσει με θετικό τρόπο και την υπόθεση παραμονής του Δέλλα. Μετά από χρόνια, η ΑΕΚ δεν λειτουργεί για να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά για να δημιουργήσει ομάδα που θα κερδίζει μέσα στο γήπεδο. Οποιος δεν το βλέπει, απλά εθελοτυφλεί.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X