«Αξίζει στην ΑΕΚ να παίξει στην Ευρώπη»

«Αξίζει στην ΑΕΚ να παίξει στην Ευρώπη»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

KwtsisΓια την ΑΕΚ, την διοίκηση της και την προοπτική να παίξει σε ευρωπαϊκό Κύπελλο την επόμενη σεζόν, μίλησε μεταξύ άλλων ο Κώστας Κώτσης.

Ο μάνατζερ της Εθνικής (και πρώην της ΑΕΚ) τόνισε πως η ομάδα έχει πολλές ελπίδες για διάκριση στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ, ενώ αναφέρθηκε και στην πεποίθησή του πως οι Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ και ο Βασίλης Σπανούλης θα ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κώτσης στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τη σειρά των τελικών της Α1: «Όλη τη χρονιά αυτά τα παιχνίδια περιμέναμε. Τι να πούμε για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Άρη με τον ΠΑΟΚ. Αμφίρροπες και οι δύο σειρές, όλα θα κριθούν στο τέλος. Δεν περίμενα πως θα πήγαινε έτσι το πρώτο ντέρμπι των τελικών. Υπήρχε μεγάλη νευρικότητα και απ’ τους δύο. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε ο Ολυμπιακός, όμως ο Παναθηναϊκός δεν τον άφησε να απομακρυνθεί στο σκορ».

Για το δεύτερο παιχνίδι «αιωνίων»: «Αν πούμε ότι το φαβορί σ’ αυτά τα παιχνίδια είναι ο γηπεδούχος, ο Παναθηναϊκός υπερέχει. Ο Ολυμπιακός όμως δεν πάει για να χάσει. Οι παίκτες του έχουν εγωισμό. Θα δούμε ένα ωραίο παιχνίδι».

Για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων: «Αυτό το καλοκαίρι είναι ένα καθαρά μπασκετικό καλοκαίρι. Μιλάμε για τις ομάδες U18 και U19 που έχουν Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό. Πανδαισία. Κορωνίδα όλων αυτών είναι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Ζάγκρεμπ».

Για τις ελπίδες για διάκριση: «Μιλάω και με ανθρώπους από άλλες ομοσπονδίες, μας υπολογίζουν πάρα πολύ. Είναι αναπόφευκτο. Μιλάμε για παίκτες όπως ο Σλούκας και ο Μάντζαρης και τους θεωρούμε παιδιά. Όμως, έχουν μεγάλη εμπειρία πλέον. Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Αν έχουν όλοι την υγεία τους, αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό για την Εθνική».

Για το ταξίδι στην Αμερική: «Συναντηθήκαμε με τους πέντε ΝΒΑερς που θα ενσωματωθούν στην Εθνική. Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ καλή διάθεση από τα παιδιά για να βοηθήσουν την Εθνική, αναλογιζόμενοι ότι είναι τιμή για οποιονδήποτε να φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο».

Για τα ματς του ΝΒΑ που παρακολούθησαν: «Ήμασταν τυχεροί γιατί πήγαμε στα πλέι οφ. Εκεί το μπάσκετ είναι λίγο πιο ανιαρό, όμως τα πλέι οφ δεν έχουν καμία σχέση. Έχουν άγρια ομορφιά. Βλέπεις μια πιο ευρωπαϊκή προσέγγιση, γιατί κυνηγούν τη νίκη και όχι μόνο το θέαμα που, έτσι κι αλλιώς, υπάρχει. Είδαμε πολύ καλά παιχνίδια, με φοβερή εξέλιξη».

Για την συμμετοχή του Κουφού: «Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες. Υπάρχει πολύ καλή διάθεση και απ’ τον ίδιο και απ’ την οικογένειά του και απ’ την ομάδα του. Πιστεύω πως θα είμαστε όλοι εκεί».

Για την περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη: «Πιστεύω πως θα σταθμίσει τα γεγονότα. Νομίζω πως και ο ίδιος θα επιθυμούσε τη συμμετοχή του. Δεν είναι μόνο η συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ. Παίζεται και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει αυτή τη διάκριση. Πιστεύω στην καλή διάθεσή που υπάρχει από όλους».

Για το τι προβλέπει ότι θα γίνει στο Ευρωμπάσκετ: «Όλα είναι σχετικά. Η ομάδα θα είναι δυνατή, αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Γιατί όχι; Ο στόχος είναι υψηλός. Έχει πολλά χρόνια η Εθνική μας να πανηγυρίσει κάτι. Το πιστεύουμε όλοι».

Για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ: «Θέλει δουλειά και παραστάσεις, που έρχονται με την εμπειρία. Είναι σε θέση να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο».

Για την ΑΕΚ: «Από αυτό που έχει δείξει μέχρι τώρα της αξίζει να παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πέρασε αυτά που έπρεπε να περάσει, η κάθαρση είναι γεγονός και δεν έχει αυτή η διοίκηση παρά να επενδύσει στον κόσμο και τη φανέλα της ΑΕΚ».

Για την επόμενη μέρα της Εθνικής: «Φαίνεται πως υπάρχει μέλλον και μάλιστα λαμπρό. Η Εθνική δεν είναι μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο. Φαίνεται πως υπάρχει “αύριο” που θα είναι καλύτερο απ’ το σήμερα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X