Οι καλοί λογαριασμοί...

Καρέ - καρέ η κοπή της Πίτας στα Σπάτα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

dellas2Για να μην ανακαλύπτουμε ξαφνικά την Αμερική (άλλωστε και αυτός που πραγματικά την ανακάλυψε, κατάρες τρώει για την περιέργεια του) είναι δεδομένο πως το μέλλον του Τραϊανού Δέλλα θα καθοριστεί από την συνάντηση που θα έχει με την διοίκηση. Και ήταν δεδομένο και πριν από το ματς με την Λάρισα, καθώς το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν. Εκτός αν περιμέναμε νταηλίκι να πει ο Δέλλας «μένω για άλλα τέσσερα χρόνια γιατί έτσι αποφάσισα και έτσι γουστάρω».

Προφανώς λοιπόν και θα γίνει μια κουβέντα με την διοίκηση. Και σε μια τέτοιου είδους κουβέντα και οι δυο πλευρές προσέρχονται με επιχειρήματα, με σκέψεις, ακόμα και με απαιτήσεις. Όχι μόνο η μια. Προφανώς και η διοίκηση είναι αυτή που πάντα οριοθετεί τους στόχους. Όχι ο προπονητής. Από την άλλη μεριά όμως, ο προπονητής είναι αυτός που βγάζει το πλάνο για την επίτευξη των στόχων. Όχι η διοίκηση. Έτσι γίνεται σ’ όλες τις ομάδες που προχωρούν με σωστό προγραμματισμό. Διαφορετικά γίνεσαι ΠΑΟΚ, που τον Δεκέμβρη είσαι πρώτος και πας για πρωτάθλημα και τον Μάη βγαίνεις τελευταίος και καταϊδρωμένος στα πλέι οφ.

Επομένως θεωρώ πως στην συνάντηση που θα γίνει, η διοίκηση θα πει που θέλει να φτάσει η ΑΕΚ τη νέα σεζόν και ο Δέλλας θα πει τι χρειάζεται για να την φτάσει την ΑΕΚ εκεί που θέλει η διοίκηση. Έτσι είναι το σωστό και όπως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, έτσι και οι καλές εξηγήσεις από την αρχή, κάνουν και τους σωστούς σχεδιασμούς.

Δεν είναι λοιπόν εκ των προτέρων “κλειδωμένο” πως σ’ αυτούς τους λογαριασμούς, θα προκύψει ταύτιση. Και αυτό το ξέρει και η διοίκηση, το ξέρει και ο Δέλλας. Και εκτός από το τυπικό κομμάτι, που προβλέπει πως έτσι κι αλλιώς τις ανακοινώσεις για την παραμονή ή όχι του προπονητή τις κάνει η διοίκηση, ο «Τράι» τα άφησε όλα ανοικτά στη δημόσια τοποθέτηση του, καθώς τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο εκ των προτέρων και προ της κουβέντας. Πολύ περισσότερο ο ίδιος.

Φυσικά και επιθυμία του Δέλλα είναι να συνεχίσει στην ομάδα. Στο μυαλό του Τράι δεν ήταν μόνο να βγάλει την ομάδα στο φως από το σκοτεινό τούνελ που είχε μπει αυτά τα δυο χρόνια. Είναι και να ξαναδώσει στην ΑΕΚ την λάμψη της. Ενώ και το δέσιμο με την ομάδα έγινε μέσα από φωτιά και ατσάλι κι γι αυτό είναι ισχυρό. Μην ξεχνάτε πως όσα έχει περάσει ο Δέλλας από εκείνο το καταραμένο απόγευμα στο ΟΑΚΑ στο ματς με τον Πανθρακικό μέχρι και τώρα, δεν τα έχει περάσει κανένας προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ.

Επίσης επιθυμία των ποδοσφαιριστών είναι να μείνει ο Δέλλας στον πάγκο της ΑΕΚ. Η κίνηση του Αραβίδη να τρέξει να αγκαλιάσει τον προπονητή του μετά το γκολ με την Λάρισα, δεν ήταν ούτε έμπνευση της στιγμής, ούτε τυχαία, ούτε ο παίκτης εκπροσωπούσε μόνο τον εαυτό του. Αντανακλά τα συναισθήματα όλων για τον “Τράι”.

Επιθυμία και του κόσμου είναι να μείνει και να συνεχίσει ο Δέλλας. Φαίνεται στο χειροκρότημα στον «Τράι», που έγινε πολύ πιο ζεστό και μαζικό, όταν υπήρξε μια μίνι κρίση στα μέσα των πλέι οφ, που άγγιζε το θέμα προπονητή. Ο Δέλλας έχει πάρει ήδη ψήφο εμπιστοσύνης από τον κόσμο.

Επιθυμία και του Ντούσαν Μπάγεβιτς, του νούμερο δυο στην ιεραρχία της ΑΕΚ αλλά και του ανθρώπου που δεν έχει λείψει λεπτό από δίπλα από την ομάδα, είναι να μείνει ο Δέλλας. Πέρυσι δεν συζητούσε το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή προπονητή. Το ίδιο κάθετος είναι και τώρα, καθώς εκτιμά και την δουλειά και την προσωπικότητα, αλλά και τις προοπτικές του Δέλλα.

Ακόμα και του Δημήτρη Μελισσανίδη επιθυμία, είναι να το κερδίσει το στοίχημα Δέλλας. Άλλωστε ο ίδιος το έβαλε και το πίστευε και πολύ. Και θαρρώ πως το πιστεύει ακόμα και ας κάνει και δεύτερες σκέψεις.

Όμως σε μια κουβέντα ανάμεσα σε μια διοίκηση και έναν προπονητή, οι επιθυμίες από μόνες τους, μπορεί να μην αρκούν για συμφωνία. Παρόλο που, στην προκειμένη περίπτωση, θεωρώ πως τελικά ο Δέλλας θα συνεχίσει κανονικότατα στον πάγκο της ΑΕΚ.  Και με καθαρές εξηγήσεις, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Και κάτι τελευταίο. Δεν χρειάζεται να ανακοινώνεις και να το φωνάζεις πως πας για πρωτάθλημα. Χρειάζεται απλώς να φτιάχνεις όσο πιο δυνατή ομάδα γίνεται και να το κατακτάς. Πάντως μέχρι τώρα και οι δυο μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει, είναι προς αυτή την κατεύθυνση και ας μην είναι αεροδρομίου. Είναι ουσίας.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X