Θέμα προπονητή και Δέλλας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

dellas-δελλαςΗ κουβέντα ήταν αναμενόμενο πως θα φουντώσει τώρα που φτάσαμε στο τέλος. Η ΑΕΚ μπαίνει σε μια χρονιά όπου δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, οι απαιτήσεις είναι στο υψηλότερο επίπεδο (δικαιολογημένα) και άπαντες πρέπει να είναι επιλεγμένοι και αποφασισμένοι για τον στόχο: πως θα επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή. Το θέμα προπονητή είναι κομβικό και η υπόθεση Δέλλα είναι εκείνη που συζητείται, διχάζει, ταλανίζει περισσότερο από κάθε άλλη. Θα σας παραθέσω τα δεδομένα που προκύπτουν από τις δικές μου πληροφορίες και εν τέλει την άποψη μου.

Για τον Μελισσανίδη υπάρχει θέμα προπονητή. Ο Μελισσανίδης γενικά δεν είναι άνθρωπος που επαναπαύεται. Θέλει πάντα το καλύτερο, επιθυμεί πάντα να είναι νικητής. Δεν ξεχνά την εξαιρετική πορεία της ΑΕΚ στη διάρκεια της σεζόν με κορύφωση το Καραϊσκάκη, δεν μπορεί να λησμονήσει τις τραγικές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων. Εμπιστεύεται τον Δέλλα και ήταν εκείνος που όχι μόνο του έδωσε την ευκαιρία, αλλά δημιούργησε και την πεποίθηση πως η ΑΕΚ βγάζει προπονητή για δέκα χρόνια.

Είναι αλήθεια πως και φέτος έχουν υπάρξει διερευνητικές επαφές με προπονητές. Δεν είναι της ώρας να αναφέρουμε με ποιους και πότε, αλλά η ΑΕΚ έχει ψαχτεί. Όπως έκανε και πέρυσι, αλλά τελικά διατήρησε τον Δέλλα. Δεν είναι μεμπτό, το βλέπω αντίθετα εξόχως εποικοδομητικό για έναν σύλλογο να εξετάζει τις επιλογές του δίχως δογματισμούς και ζητήματα συναισθηματικά. Ο Μελισσανίδης γνωρίζει όλα τα δεδομένα, τι απαιτείται για κάθε επιλογή και θα αποφασίσει.

Κομβικός στις αποφάσεις είναι ο ρόλος του Μπάγεβιτς. Αφ’ ενός επειδή ο Ντούσκο ξέρει όσο κανείς να εκτιμήσει τη δουλειά ενός προπονητή και αφ’ ετέρου επειδή αυτό προστάζει ο ρόλος του στην ομάδα. Δεν είναι ψέμα, πως ο Μπάγεβιτς είναι εκείνος που πέρυσι απομάκρυνε κάθε σκιά πάνω από τον Δέλλα και έπεισε τον Μελισσανίδη πως αξίζει να πιστέψει στην επένδυση του και να συνεχίσει τη στήριξη της. Κάτι που συνεχίζει να πράττει με θαυμαστή συνέχεια σε όλο αυτό το διάστημα, απορροφώντας τους κραδασμούς.

Είναι γεγονός πως όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες και οι επιρροές που εμφάνισε ξανά ο Δέλλας από «κακό» περιβάλλον, προβληματίζουν. Ο Μπάγεβιτς συνεχίζει να εκτιμά το επίπεδο δουλειάς, την προσωπικότητα και την επιμονή του Δέλλα, βλέπει έναν προπονητή που μπορεί να κάνει πολλά. Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις πάντως, για το αν θα θέσει εκ νέου βέτο, εάν ακούσει από τον Μελισσανίδη ζήτημα απομάκρυνσης του Δέλλα από τον πάγκο της ομάδας.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Δέλλα φανέρωσαν αρκετά για όσα μαθαίνω πως σκέφτεται στο πίσω μέρος του μυαλού του. Τυπικά, ο Δέλλας είπε την πραγματικότητα. Πως δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αφού δεν έχει ειδοποίηση από τη διοίκηση και την Τετάρτη ολοκληρώνεται η χρονιά. Το συμβόλαιο του ήταν για ένα χρόνο και θα πρέπει να υπάρξει ανανέωση, η οποία ακόμα μένει εκκρεμής, ενώ την ίδια στιγμή προχωρούν άλλα ζητήματα σχεδιασμού της ομάδας.

Πρακτικά ο Δέλλας έστειλε το μήνυμα του. Πιστεύω πως θα ήθελε το θέμα της ανανέωσης να είχε κλείσει με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Εχουν φτάσει στα αυτιά του σενάρια και φήμες και θέλει να κλείσει το ζήτημα, όπως θεωρεί πως του αξίζει. Η ΑΕΚ προόδευσε σε αυτήν τη διετία, πέτυχε εύκολα τους στόχους που είχε θέσει, εκείνος έχει μάθει και είναι πολύ πιο έμπειρος και δυνατός σε σχέση με το πώς ξεκίνησε σε εκείνο το φινάλε της τραγικής χρονιάς του υποβιβασμού.

Αν και δεν μου αρέσει σε τέτοια ζητήματα να μιλώ με ποσοστά, θα έλεγα πως οι περισσότερες πιθανότητες αυτή τη στιγμή συνηγορούν υπέρ της παραμονής του Δέλλα. Σίγουρα, όσα είπε χθες δεν συνιστούν αποχαιρετισμό. Αλλά επειδή έτσι το ένιωσε, επειδή έκρινε σημαντικό να το κάνει στις «ανθρώπινες» συνθήκες του ΟΑΚΑ και όχι σε όσα μπορεί να συναντήσει στον Βόλο, θέλησε να ευχαριστήσει όσους συνεργάστηκε αυτή τη δύσκολη διετία.

Η δική μου άποψη. Παραμένω πιστός στην εκτίμηση πως ο Δέλλας είναι κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Η ομάδα επένδυσε πάνω του, τον στήριξε σε δύσκολες στιγμές, κατάφερε να τον κάνει έναν αξιόλογο προπονητή. Κατά την άποψη μου, πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να δουλέψει με μια ανταγωνιστική ομάδα. Να δημιουργήσει ένα σύνολο από καλούς παίκτες και να διεκδικήσει τίτλους. Η ομάδα έχει βάσεις, οι μεταγραφές μέχρι τώρα είναι ψαγμένες και μεθοδικές και όλα δείχνουν πως παίρνουν τον δρόμο τους.

Αυτό που θα πρέπει να είναι απαρέγκλιτα σαφές είναι πως η νέα ΑΕΚ δεν έχει κανένα περιθώριο ανοχής. Δεν υπάρχουν αστειότητες περί νεοφώτιστης ομάδας, δεν μπορεί να υπάρχει καμία περίοδος προσαρμογής. Δεν χρειάζεται καν να ειπωθεί πως η ΑΕΚ πάει για το πρωτάθλημα. Είναι εκ των ουκ άνευ. Η ΑΕΚ μπαίνει για να πρωταγωνιστήσει, να φτάσει στην κορυφή και είναι βέβαιο πως τον Αύγουστο θα έχει όλα τα εχέγγυα για να το πετύχει αυτό.

Εάν ο Δέλλας δεν πιστεύει στο πρότζεκτ ή στον εαυτό του, τότε αλλάζει η υπόθεση. Μαθαίνω πως σε συνομιλητές του εκφράζει απόψεις για ανάγκη χαμηλών τόνων. Με όλον τον σεβασμό, αυτά δεν υπάρχουν. Ο στόχος της ΑΕΚ είναι ξεκάθαρος και δεν χωρά συζήτηση. Και γι’ αυτό απαιτεί «πολεμιστές» που θα είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα. Εάν ο Δέλλας θέλει να «πολεμήσει», να είναι στρατηγός στη μάχη, τότε καλώς να μπει μπροστά. Αν έχει άλλη στρατηγική από την επίθεση, τότε ο στρατηγός πρέπει να είναι άλλος.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X