Ας μιλήσουμε για αεροδρόμιο

Tσεκάρει και τον Σιμόες για τα χαφ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

simoes 2Η άφιξη του Σιμόες συμπίπτει μ’ αυτή του Εσιέν για τον ΠΑΟ. Πιθανώς να είναι απολύτως συμπτωματικό, πιθανώς και όχι. Αλλά δεν έχει σημασία. Ο Εσιέν είναι μεταγραφής απ’ αυτές που λέμε «αεροδρομίου». Ο Σιμόες όχι. Βεβαίως αν η Πόρτο ή η Σεβίλλη ή κάποια άλλη ισπανική ομάδα απ’ αυτές που δεδομένα ενδιαφέρθηκαν για τον Σιμόες, προλάβαινε την ΑΕΚ, τότε ενδεχομένως και σε μερικά χρόνια από τώρα και ο Πορτογάλος να αποτελούσε μεταγραφή αεροδρομίου. Αφήστε που ο Σιμόες δηλώνει φτιαγμένος και ανυπόμονος να παίξει μπάλα στην ΑΕΚ και ο Εσιέν ανυπόμονος και φτιαγμένος να ζήσει στην Ελλάδα. Αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι την διαφορά.

Ενώ οι μεταγραφές αεροδρομίου, θα είναι πάντα συνώνυμες της ποδοσφαιρικής ευμάρειας και της προόδου μιας ομάδας. Μπορεί να ισχύει και το ακριβώς αντίθετο. Θυμηθείτε μόνο πως η ΑΕΚ έφερε τον Γκούντγιονσεν και βούλιαξε το Ελ. Βενιζέλος, όταν ήδη είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την καταστροφή.

Για να είμαστε βεβαίως τίμιοι και σοβαροί, αν η ΑΕΚ έπαιρνε τον Εσιέν, προφανώς και θα «κιτρίνιζε» το αεροδρόμιο. Και εννοείται πως θα βαριόσασταν να διαβάζετε αποθεωτικά κείμενα με την υπογραφή της αφεντομουτσουνάρας μου. Αλλά ακόμα και σ’ αυτή την περίπτωση, η ΑΕΚ θα έπρεπε να την είχε κάνει την μεταγραφή του Σιμόες που, όπως και ο Γιόχανσον, είναι οι απαραίτητοι «χαμάληδες» πολυτελείας και πρωταθλητισμού που κάθε ομάδα χρειάζεται. Και θα επιμείνω πως όσο σημαντικός είναι για μια ομάδα ένας Σκόκο ή ένας Φαν ντε Φάαρτ, είναι και ο Σιμόες. Πολλές φορές και σημαντικότερος.

Φυσικά και χρειάζονται τα μεγάλα αστέρια. Για περισσότερους από έναν λόγους. Το ξέρουν στην ΑΕΚ καλύτερα από τον καθένα. Ο Μελισσανίδης πρώτος είναι αυτός που «τρελαίνεται» και «φτιάχνεται» με τις μεταγραφές αεροδρομίου. Τις έχει κάνει άλλωστε κατά το παρελθόν και ξέρει. Μάλιστα τώρα, είναι πρακτικά πιο εύκολες. Εξακολουθούν μεν να κοστίζουν, αλλά πιο εύκολο να γίνουν απ’ ότι στη δεκαετία του ’90 που δεν ερχόντουσαν να παίξουν μπάλα στην Ελλάδα μεγάλα ονόματα.

Η ΑΕΚ την ψάχνει για την κάνει την μεταγραφή αεροδρομίου. Έτσι κι αλλιώς. Όσο όμως ο ΠΑΟ φέρνει Εσιέν και ο ΟΣΦΠ «κοιτάζει» Ρομπίνιο, τόσο η ΑΕΚ θα ψάχνει όλο και πιο έντονα αυτή την μεταγραφή αεροδρομίου. Που μπορεί να μην είναι και μόνο μια.

Βεβαίως πάντα αυτού του είδους οι κινήσεις θέλουν προσοχή και προσεκτικό ψάξιμο. Διότι ούτε τα βιογραφικά, ούτε η λαοθάλασσα στις υποδοχές στο αεροδρόμιο, παίζουν μπάλα. Ο κόσμος χρειάζεται έναν παικταρά που θα τον φτιάξει και η ΑΕΚ χρειάζεται έναν ηγέτη να βγει μπροστάρης. Αλλά τώρα που υπάρχει και η πολυτέλεια του σωστού προγραμματισμού και του χρόνου, θα πρέπει η επιλογή να συνδυάζει εντυπώσεις και ουσία. Διαρκείας και μπάλα. Και για να πετύχει αυτός ο συνδυασμός προφανώς θέλει και τύχη, θέλει και να σου κάτσει, αλλά θέλει και προσεκτική επιλογή. Άλλωστε υπάρχουν παραδείγματα προς αποφυγή, τύπου Αρουαμπαρένα.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X