Θα τη βρει η πάπια τη λίμνη

Την ΑΕΚ (ΔΕΝ) στηρίζουν οι «γκόμενες»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kosmos3-κοσμοςΘυμάμαι εκείνα τα παλιά καλοκαίρια. Όταν δεν υπήρχαν στο μυαλό άλλες σκέψεις, παρά μόνο πως η καλή ΑΕΚ που βλέπαμε θα γινόταν ακόμα καλύτερη. Όταν πριν καν τελειώσει το πρωτάθλημα, άρχιζαν τα όνειρα και τα μεταγραφικά σενάρια. Και τα καλοκαίρια στην άμμο, ήταν γεμάτα από σχέδια για τους παίκτες που ονειρευόταν ο καθένας να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα». Αλλοι ήρθαν και άφησαν εποχή, άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Οι μεταγραφές ήταν, είναι και θα είναι το όπιο του οπαδού. Αυτό που τον μαγνητίζει, τον κάνει να αισθάνεται όμορφα και να μην έχει κανένα φραγμό στα όνειρα του. Φαίνεται όμως, πως στην ΑΕΚ τα όνειρα ακόμα δεν έχουν σταματήσει να μοιάζουν με εφιάλτες. Ετσι, κάθε κουβέντα για μεταγραφές θα βρει αντίλογο και μια κουβέντα δίχως αρχή και τέλος.

Διαβάζω και ακούω πολλά καθημερινά. Πολλές φορές η κριτική αφορά τα χρήματα που θα διαθέσει η ΑΕΚ στην αγορά. Αλλοτε, τα ονόματα που κυκλοφορούν και κατά πόσον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ας τα βάλουμε σε μια σειρά, τώρα που ακόμα το καλοκαίρι δεν έχει μπει ημερολογιακά και πιστεύω πως θα μας είναι χρήσιμη στην πορεία.

Υπάρχει κουβέντα για το μπάτζετ και πόσα λεφτά θα διαθέσει η ομάδα. Ακυρη κουβέντα. Κατά πρώτον, δεν υπάρχει μεταγραφικό μπάτζετ. Υπάρχει δεδομένη πρόθεση ενίσχυσης, με καλούς παίκτες. Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ θα συζητήσει, θα διερευνήσει και θα προσπαθήσει κάθε περίπτωση που θα εγκριθεί, σε λογικό πλαίσιο (δηλαδή μια ομάδα δίχως ευρωπαϊκά έσοδα).

Στην ίδια παραφιλολογία, αναπτύσσεται και το σενάριο των συμβολαίων και πόσα χρήματα δίνει η ΑΕΚ. Επίσης άκυρο. Ποιον ενδιαφέρει τι συμφωνίες θα κλείσει η διοίκηση; Από πότε είναι δείκτης ευημερίας και σημαίνει κάτι το ύψος των συμβολαίων; Θα είχε κάποιος πρόβλημα εάν ο Μελισσανίδης έπειθε τον Σκόκο να παίζει στην ΑΕΚ και να πληρώνει γι’ αυτό;

Όλα αυτά, ανήκουν σε μια λογιστική αντίληψη που δεν μπορεί πλέον να απασχολεί την ΑΕΚ. Που μπορούσε να έχει ενδιαφέρον μόνο σε άλλες περιόδους, όταν η ΑΕΚ είχε διαχειριστές στη διοίκηση της και απασχολούνταν μόνο από θετικούς ισολογισμούς. Από τη στιγμή που τώρα αυτό έχει αλλάξει, είναι άμεση ανάγκη να μετατραπεί και η νοοτροπία του κόσμου.

Θέμα ονομάτων, που αφορά και εμάς σε πιο προσωπικό επίπεδο. Ο κάθε δημοσιογράφος έχει πηγές, τις οποίες εμπιστεύεται και προσπαθεί να εξασφαλίσει πληροφορίες. Ενημερώνεται, ερμηνεύει, μαθαίνει νέα και ειδήσεις που δεν είναι σε θέση – και δεν ενδιαφέρει κιόλας – να γνωρίζει ο φίλαθλος. Η αξιοπιστία του κρίνεται από το κατά πόσο η κάθε πληροφορία, επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις.

Εκεί προκύπτει ο κόσμος/φίλαθλος/αναγνώστης. Εκείνος πρέπει να κρίνει, να ελέγχει, να αναλύει και να εκτιμά τις πληροφορίες που του δίνονται. Στην εποχή του διαδικτύου η έννοια της είδησης έχει αλλοιωθεί και συνήθως η κάθε πληροφορία διαχέεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ακόμα και τότε πάντως, έχετε τη δυνατότητα να διακρίνετε ποιος ανέδειξε μία πληροφορία και να κρίνετε την εγκυρότητα του.

Μας περιμένει ένα μακρύ καλοκαίρι. Η ΑΕΚ είναι πλέον ξανά ανταγωνιστική, είναι έτοιμη να επιστρέψει σε καταστάσεις που την είχε μάθει ο κόσμος της. Η μεταγραφική περίοδος είναι πανέμορφη για τον οπαδό, αρκεί να την απολαμβάνει. Αρα, η πρόταση μου προς όλους από εδώ και πέρα είναι αυτή. Απολαύστε το και αφήστε αυτούς που ξέρουν να δώσουν λύσεις. Να είστε βέβαιοι, πως η πάπια θα τη βρει τη λίμνη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X