Η «μαφία» των Αργεντίνων

Η «μαφία» των Αργεντίνων
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÓÊÏÊÏÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÁÅÊ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2010-2011) SCOCCO ATROMITOS - AEK (CUP FINAL 2010-2011)Ομολογώ πως ξεκάθαρη εικόνα για το εστί Μπουονανότε δεν έχω. Από όνομα (το «καληνυχτάκιας» όπως και να έχει δεν ακούγεται καλά) και από ύψος (1.63) δεν γεμίζει το μάτι έτσι κι αλλιώς. Από την άλλη μεριά το (χαμηλό) ύψος ήταν πάντα εγγύηση ποιότητας για τους Αργεντίνους. Οι κοντοί Αργεντίνοι είναι συνήθως παικταράδες και όσο μπόι τους λείπει, τόση μπαλάρα ξέρουν. Αντιθέτως από τους ψηλούς Αργεντίνους η ΑΕΚ έχει καεί. Ο Φεντερικο Ασκάρατε ήταν ο Αβερέλ Ντάλτον σε ποδοσφαιριστή και πεμπτοξάδελφος της μπάλας και από τον Σάχα και το ρεκόρ γκάφας του σ ένα τρίλεπτο έχει χαθεί ένα κύπελλο. Εξαίρεση στον κανόνα ύψους ο κοντός Πριέτο που μπορεί κατά τον μπιγκ Μακ να είχε τραυματίσει στη μέση αντίπαλο από ντρίμπλα, αλλά στην ΑΕΚ τραυμάτισε μόνο την υπομονή μας.

Το έχω ξαναγράψει πάντως, ότι στην ΑΕΚ παραδοσιακά «πιάνουν» περισσότεροο οι Αργεντίνοι. Της ταιριάζουν. Ενώ γενικώς στην Ελλάδα δεν θυμάμαι Αργεντινούς που να έχουν έρθει ως σούπερ σταρ και να μην έχουν προσφέρει. Ο Σκόκο που ήρθε ως όνομα ήταν σούπερ, το ίδιο και ο Γκαλέτι, ο Ιμπαγάσα, ο Έκι ή και ο Τσόρι. Μοναδική εξαίρεση σ’ αυτόν τον κανόνα, ήταν ο Αρουαμπαρένα, που ήρθε κουβαλώντας ένα βιογραφικό που προκαλούσε ίλιγγο, αλλά με την εικόνα στο γήπεδο προκάλεσε μόνο θλίψη.

Γουστάρω τους Αργεντίνους γιατί έχουν ένα ιδιότυπο πνεύμα νικητή. Δεν θα τους βγει πάντα και σ’ όλα τα ματς. Αλλά όταν… μυριστούν κίνητρο και τίτλους, αφηνιάζουν. Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι ο Σκόκο. Μπορεί να είναι επαγγελματίας και τα λεφτά να τα θέλει και πολύ μάλιστα. Αλλά αυτό που βάζει στα ποδάρια του φωτιά, είναι η κάψα τίτλων. Μετά την ΑΕΚ πήρε πετροδόλαρα ένα τσουβάλι αλλά από τα Εμιράτα έφυγε τρέχοντας, διότι δεν είχε τίποτε να κυνηγήσει. Με την Νιούελς έκανε «παπάδες» στο γήπεδο μόνο με την σκέψη στο πρωτάθλημα και το πήρε. Στην Αγγλία έκανε βασιλικό συμβόλαιο, αλλά τελικά η ιδέα να σώσει την Σάντερλαντ από υποβιβασμό τον ξενέρωνε και γι αυτό επέστρεψε στην Αργεντινή με τα μισά λεφτά. Τώρα που η Νιούελς δεν έχει προοπτική και κάψα τίτλου, ο Σκόκο την ψάχνει (για) αλλού. Και συγγνώμη κιόλας, αλλά μεγαλύτερη κάψα τίτλου από την ΑΕΚ που επιστρέφει, δεν πρόκειται να βρει.

Βεβαίως κάποιοι μπορεί να έχετε σκεφτεί πως για να το ψάχνει η ΑΕΚ για τον Μπουονανότε, ίσως χλωμιάζει η υπόθεση Σκόκο. Καταρχήν έτσι κι αλλιώς, το έχω γράψει πολλές φορές, η υπόθεση Σκόκο είναι ιδιαίτερη και δεν υπάγεται σε κανενός είδους σχεδιασμό. Μόνος του παίζει ο Σκόκο και αν η ΑΕΚ μπορεί να τον φέρει, θα τον φέρει. Κατά δεύτερον σκεφτείτε πως η ΑΕΚ ψάχνει για να αποκτήσει έναν επιτελικό χαφ (για αντί – Μάνταλο), έναν εξτρέμ και δυο επιθετικούς. Άρα είναι προφανές πως χωρούν μια χαρά και ο Μπουονάνοτε (που παίζει και επιτελικός και εξτρέμ) και ο Σκόκο (που παίζει παντού στην επίθεση).

Η αλήθεια είναι πως συμφωνώ με εκείνους που λένε πως όταν μαζεύονται πολλοί Αργεντίνοι μέσα στα ίδια αποδυτήρια, συνήθως τα κάνουν ροντέο. Αλλά αφενός δυο δεν είναι πολλοί, αφετέρου σ’ αυτή την ΑΕΚ, δεν υπάρχουν οι συνθήκες και τα περιθώρια μπαχαλοποίησης που υπήρχαν στην ΑΕΚ του Θανόπουλου. Και για τον Σκόκο θα το ξαναγράψω. Τις παραξενιές του τις έχει, αλλά πείτε μου μια ισχυρή ποδοσφαιρική προσωπικότητα, που έχει χαρακτήρα απουσιολόγου και επιμελητή σε λύκειο θηλέων. Ανεξέλεγκτος τρελάρας πάντως, δεν είναι.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X