Όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα της ντροπής από τις συνομιλίες του Ζωγράφου (VIDEO)

zografos ζωγράφοςΑποφασισμένος να κινηθεί νομικά είναι ο Χριστόφορος Ζωγράφος, απαντώντας στα όσα του καταλογίζονται μετά τις συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτησή του.

Αυτό έκανε γνωστό ο δικηγόρος του, Χρυσόστομος Βελάκης σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Λίγους μήνες πριν υπήρξε δολοφονική απόπειρα σε βάρος του. Τώρα επιχειρείται και προσπάθεια ηθικής του εξόντωσης. Όσον αφορά όσα ανέφερε κατά την κρίση του στην τηλεοπτική του εκπομπή ο κ. Θωμαΐδης, που αποτέλεσαν και την αιτία της παραίτησης του κ. Ζωγράφου, ο κ. Ζωγράφος στο κείμενο της παραίτησής του δεν μιλά μόνο για παραίτηση για λόγους ευθιξίας, αλλά και για επιφύλαξη άσκησης των νομίμων δικαιωμάτων του, κατά αυτών που έκαναν αυτή τη σκευωρία.

Η θέση του κ. Ζωγράφου είναι η εξής: θα περιμένω τον κ. Θωμαΐδη να ολοκληρώσει το κατά την κρίση του δημοσιογραφικό του έργο. Δεν πρόκειται να συμμετάσχω για κανενός είδους εικονική δίκη που γίνεται στην ΤV, αλλά αντίθετα θα συμμετάσχω σε πραγματικά δίκη, όπου τα υπαίτια πρόσωπα, όποια θεωρηθούν, θα κληθούν με την τήρηση των νομίμων διαδικασιών κι όχι κατά παράβαση αυτών θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα αυτής της ιστορίας που έστησαν σε βάρος του κ. Ζωγράφου. Το υπαίτιο πρόσωπο που καλείται για κακούργημα δεν μπορεί να προτάξει το δημοσιογραφικό απόρρητο για να προστατευτεί. Θα υποχρεωθούν όσοι κριθούν ότι είναι υπαίτια πρόσωπα να αποκαλύψουν και ποιος έστησε κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία.

Περιμένω τον κ. Θωμαΐδη να ολοκληρώσει το έργο του, γιατί έχω την πληροφόρηση ότι έχει άλλα στοιχεία και θα επανέλθει. Να κρατήσετε επιφύλαξη ως προς το περιεχόμενο των συνομιλιών και τη γνησιότητά τους, γιατί σύντομα θα υπάρξουν εκπλήξεις για τους δημιουργούς αυτής της ιστορίας. Παράνομες υποκλοπές, που έγιναν χωρίς εισαγγελική διάταξη και χωρίς νόμιμη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποτελούν κακουργηματικές πράξεις και η χρήση αυτών εν γνώσει του παρανόμου συνιστά κακούργημα. Τα χτυπήματα που θα δοθούν θα είναι βαρύτερα από τα επιχειρούμενα μέσω τηλεοράσεως. Υπήρξε ένα δημοσίευμα που λέει ότι αυτά δόθηκαν στη δικαιοσύνη και επεστράφησαν ως παράνομα. Εγώ δεν θα πάρω θέση προς το παρόν, αλλά θα μιλήσω με έγγραφα. Αν προκύψει, βλέπετε ότι μιλώ πολύ προσεκτικά, ότι τούτο είναι αληθές, καταλαβαίνεται τι συμβαίνει και τι σημαίνει.

Πρώτα θα ξεκινήσουμε από το αν είναι γνήσιες οι συνομιλίες. Μην το θεωρείτε δεδομένο. Έχω μια αρχή στα ποινικά δικαστήρια, δεν εξαγγέλλω από το ραδιόφωνο τις κινήσεις μου, τις κάνω πρώτα.

Έχει πάρει την απόφασή του, με εντολή δική μου δεν θα κάνει καμία δήλωση μέχρι να προσφύγει στη δικαιοσύνη και περιμένω τον κ. Θωμαΐδη να ολοκληρώσει το δημοσιογραφικό του έργο και θα μιλήσω μετά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X