Ποιους και από ποιόν

Ποιους και από ποιόν
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Sylvie und Rafael van der VaartΧάζευα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ. Πρόκειται για τις δυο ομάδες που θα πάρουν τις δυο πρώτες θέσεις στα πλέι οφ και επομένως η μια θα διεκδικήσει μέσω προκριματικών θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ και η άλλη θα πάει κατευθείαν στους ομίλους του Γιουρόπα. Κυρίως όμως πρόκειται για δυο ομάδες που μέχρι τον Μάρτη διεκδικούσαν το πρωτάθλημα.

Αν λοιπόν εμφανιζόταν το τζίνι του ποδοσφαίρου και μου χάριζε την δυνατότητα να προσθέσω στο ρόστερ της ΑΕΚ, όποιους και όσους θέλω από αυτές ομάδες, αναρωτιέμαι ποιούς θα διάλεγα. Σίγουρα τον Μπέργκ, χωρίς περαιτέρω αναλύσεις. Πιθανότατα τον Καρέλη καθώς αθλητικά και ποδοσφαιρικά προοδεύει συνεχώς. Ίσως και τον Νινη με την προοπτική να γίνει ξανά ο παίκτης που ήταν προ οκταετίας. Παρόλο βέβαια που αν η ΑΕΚ έπαιρνε τώρα πρώην ποδοσφαιριστή της με διαδρομή αντίστοιχη μ’ αυτή που έκανε ο Νίνης φεύγοντας από τον ΠΑΟ, η καραμούζα θα έπεφτε σύννεφο. Αλλά ας βάλουμε και Νίνη.

Στο άθροισμα τρεις. Τρεις στους συνολικά 28 που παίκτες που έπαιξαν στην Τούμπα. Θα μου πείτε γιατί δεν βάζεις τον Αθανασιάδη. Διότι μου φαίνεται χαρακτηριστική περίπτωση σταρ της γειτονιάς. ΠΑΟΚάρα, Τούμπα, σαν την Χαλκιδική δεν έχει, αλλά μέχρι εκεί. Άλλωστε φέτος, θεωρητικά στην καλύτερη σεζόν του, έχει να σκοράρει από τον Μάρτη και έχει κολλήσει στα έντεκα γκολ. Δεν έβαλα ούτε τον Μακ και τον Περέιρα. Καλοί παίκτες αλλά όχι και να τους ζηλέψεις. Ούτε και ο Ζέκα είναι να τον ζηλέψεις, ειδικά αν έχεις δει δυο – τρεις φορές τον Σιμόες. Και κατά τα άλλα το χάος. Κουτρουμπής, Τζαβέλλας, Κόστα, κουκουρούκου Ιτανζ, Πράνιτς με τατουάζ φιλί στο λαιμό και κλαίμε όλοι.

Πάμε να το κάνουμε και ανάποδα. Μήπως και οι δυο ομάδες δεν θα ήθελαν τον Αραβίδη; Μα και ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ τον ήθελαν ήδη από πέρυσι. Μήπως δεν θα ήθελαν τον Κολοβέτσιο και τον Λαμπρόπουλο; Αμφότερες τους είχαν βολιδοσκοπήσει ήδη από πέρυσι. Μήπως δεν θα ήθελαν τον Ανέστη; Και αυτόν τον είχαν κοιτάξει από πέρυσι. Μήπως δεν θα ήθελαν τον Μπακάκη και τον Μάνταλο; Αλίμονο. Μήπως δεν θα ήθελαν Γιόχανσον ή και Σιμόες ή και Ανάκογλου; Εκτός αν προτιμούν Τζιόλη, Κάτσε, Κουτρουμπή, Μέντεζ.

Θα μου πείτε τώρα, πως ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ δεν θα είναι ίδιοι του χρόνου. Θα κάνουν μεταγραφές και θα ενισχυθούν και τότε θα μπορεί να γίνει σύγκριση. Μόνο που δεν κάνω καμία απολύτως σύγκριση. Οι συγκρίσεις άλλωστε, γίνονται μόνο στο γήπεδο. Από την άλλη μεριά, ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ δεν θα τους διώξουν όλους τους παίκτες το καλοκαίρι. Θα κρατήσουν έναν κορμό από φέτος. Και η ΑΕΚ θα κρατήσει έναν κορμό από φέτος.

Αν τώρα αναρωτιέστε γιατί κάνουμε αυτή την κουβέντα, η πρώτη απάντηση είναι διότι η εναλλακτική λύση για το θέμα του μπλογκ, ήταν μια συγκριτική ανάλυση ανάμεσα στην πρώτη και τη (μέλλουσα) δεύτερη σύζυγο του Φαν ντε Φάαρτ που αποδεικνύει πως ο Ολλανδός όσο περνούν τα χρόνια αρχίζει και τα χάνει. Η δεύτερη απάντηση είναι μπας και σταματήσουμε να ισοπεδώνουμε το φετινό υλικό. Και η τρίτη απάντηση είναι πως του χρόνου αντίπαλος δεν θα είναι μόνο ο ΟΣΦΠ. Θα είναι λανθασμένη και καταστροφική μια τέτοια προσέγγιση. Η ΑΕΚ για να επιστρέψει στην κορυφή, πρέπει να τους κοιτάζει (και να τους υπολογίζει) και τους τρεις. Επομένως αυτό που κουβεντιάζουμε τώρα, θα πρέπει να το κουβεντιάζουμε και στην αφετηρία του πρωταθλήματος.

Και κάτι τελευταίο. Η ΑΕΚ προφανώς θα πρέπει να ψάξει για μια βόμβα τύπου Φαν ντε Φάαρτ. Αλλά θα έλεγα πως θα ήταν πιο αποτελεσματικό να την ψάξει για την θέση του σέντερ φορ και όχι για οποιαδήποτε άλλη. Εκτός αν μιλάμε για Σκόκο, που όπως πολλές φορές έχω γράψει, ταιριάζει παντού και σε κάθε πλάνο. Μάλιστα αν έχω καταλάβει καλά, η ΑΕΚ όλο και πιο έντονα επικεντρώνει στον Σκόκο τις προσπάθειες να ρίξει μεταγραφική βόμβα. Κάτι που μου μοιάζει και απολύτως ορθολογικό. Το ξαναγράφω. Από τυχόν επιστροφή του Σκόκο, η ΑΕΚ έχει πολλά να κερδίσει και ελάχιστα (να ρισκάρει) να χάσει.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X