Δημητρίου: "Αν ήμουν στη θέση του Ζωγράφου, θα έφευγα"

dimitriouΚαταδικαστέες εκφράσεις, που δεν αρμόζουν σε ένα πρόσωπο με το δικό του ρόλο, χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Δημητρίου όσα ακούγεται να λέει ο αρχιδιαιτητής Χριστόφορος Ζωγράφος σε μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως ο ίδιος στη θέση του θα παραιτείτο από τη θέση του, ενώ πρόσθεσε πως της υπόθεσης θα αποφασίσει αν θα επιληφθεί η ΕΠΟ στο προσεχές διοικητικό της συμβούλιο.

Αναλυτικά, ο Παναγιώτης Δημητρίου μίλησε στην εκπομπή «Αντεπίθεση»  για:

-τις συνομιλίες του που ήρθαν στη δημοσιότητα:

«Στο τελευταίο εξάμηνο έχω μιλήσει πάνω από δέκα φορές με τον κ. Ζωγράφο. Τώρα πώς με έγραψαν μια φορά, δεν ξέρω. Κάποιοι διαιτητές έχουν παράπονα, επειδή άλλοι ορίζονται σε πολλά ματς και άλλοι όχι. Σε αυτές τις περιπτώσεις εγώ θα απευθυνθώ στον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τον ορισμό των διαιτητών. Πού είναι το μεμπτό; Πού είναι το παράλογο;».

-τα όσα ακούγεται να αναφέρει ο κ. Ζωγράφος για τον ανακριτή διαφθοράς και τον Παναθηναϊκό:

«Αυτά όλα είναι καταδικαστέα. Όταν συμπεριφέρεσαι απρεπώς, είτε για δικαστικό λειτουργό είτε για ιστορικό σωματείο, δεν είναι σωστό. Οι εκφράσεις του κ. Ζωγράφου δεν είναι οι πρέπουσες για το θεσμό που κατέχει. Αν ήταν απλώς ένας φίλαθλος, δεν θα έτρεχε τίποτα. Σε θεσμικό επίπεδο είναι λάθος οι εκφράσεις του. Δεν μπορείς να μιλάς έτσι για ιστορικά σωματεία».

-το αν θεωρεί πως πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Ζωγράφος:

«Αυτά είναι προσωπικά θέματα του καθενός. Είναι προσωπικό του θέμα του κ. Ζωγράφου. Αν συνέβαινε σε μένα και είχα τέτοιες συνομιλίες σε τέτοιο επίπεδο, δεν θα αισθανόμουν καλά και θα έφευγα. Πάντως δεν είναι ηθικό να παρακολουθούν έναν άνθρωπο για έξι μήνες, γιατί μεταξύ σοβαρού και αστείου μπορεί να ειπωθούν πολλά. Κι εμείς με φίλους κάνουμε πλάκα από το τηλέφωνο. Αν μας παρακολουθούν για μήνες, μπορεί να τα ακούσει κάποιος και να πει ‘τι λέει αυτός τώρα;».

-το αν θα επιληφθεί της υπόθεσης η ΕΠΟ:

«Στις 10 Ιουνίου η ομοσπονδία θα κάνει διοικητικό συμβούλιο. Οπότε πιστεύω πως θα πάρει θέση εκεί η ΕΠΟ. Αυτά είναι θέματα που τα χειρίζεται ο πρόεδρος. Δεν θα κάνω εγώ τον πρόεδρο».

-την εικόνα της ΕΠΟ με την εμπλοκή προσώπων της στην εγκληματική οργάνωση:

«Δεν είναι ό,τι καλύτερο η εικόνα που έχει δημιουργηθεί. Υπάρχει βέβαια το τεκμήριο αθωότητας. Δεν είναι το καλύτερο για το ποδόσφαιρο όταν κατηγορούνται 4-5 άνθρωποι. Και ο τελευταίος φίλαθλος το ασπάζεται αυτό».

-την αναδιάρθρωση των κατηγοριών:

«Η Α’ Εθνική καλό θα είναι να μείνει στις 14, αλλά η Β’ Εθνική θεωρώ πως πρέπει να είναι στις 18 ομάδες και η Γ’ Εθνική να έχει τέσσερις ομίλους και οι πρωταθλητές να ανεβαίνουν όλοι στη δεύτερη κατηγορία. Είναι απαράδεκτο για μένα να βγαίνει μια ομάδα πρωταθλήτρια στη Γ’ Εθνική και μετά να χρειαστεί να παίξει μπαράζ για την άνοδο. Πιστεύω πως η αναδιάρθρωση των 14 ομάδων στην Α’ Εθνική και στη χειρότερη των 16 στη Β’ Εθνική είναι το καλύτερο».

-τις ομάδες που περιμένουν ως… επιλαχούσες να ανέβουν:

«Δυστυχώς στην Ελλάδα θέλουν οι δεύτεροι και οι τρίτοι να ανεβαίνουν κατηγορίες. Οι προκηρύξεις πρέπει να τηρούνται και να μην ανεβαίνει ούτε ο δεύτερος ούτε και ο τρίτος. Ο Άρης για τον α ή β λόγο δεν τερμάτισε πρώτος. Πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να τηρούνται οι προκηρύξεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X