Η πορεία της καριέρας του Φαν Ντερ Φάαρτ (VIDEO)

Η πορεία της καριέρας του Φαν Ντερ Φάαρτ (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

hsv_captain_vandervaartΟ Ραφαέλ Φαν Ντερ Φάαρτ είναι αναμφίβολα ένας από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το ολλανδικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 15 χρόνια.

O Φαν Ντερ Φάαρτ γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1983 στην κωμόπολη του Χέιμσκερ, 40 χλμ. μακριά από το Άμστερνταμ, από Ολλανδό πατέρα και Ισπανίδα μητέρα. Σε ηλικία 10 ετών ήταν ήδη ξεκάθαρο πως αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο κι έτσι πήγε στην ακαδημία του Άγιαξ, από τον οποίο έφυγε 12 χρόνια αργότερα, το 2005, έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ολλανδίας, με συγκομιδή 63 γκολ σε 156 ματς. Ακολούθησε η μεταγραφή στο Αμβούργο με κόστος 5,5 εκατ. Μια κίνηση που ξάφνιασε πολλούς, καθώς υπήρχαν προτάσεις από μεγαλύτερες ομάδες.

sylvie (2)Στη Γερμανία, ο Φαν Ντερ Φάαρτ έμεινε για τρία χρόνια (112 συμ./48 γκολ) και το 2008 έκανε το μεγάλο βήμα, με μια μεταγραφή 13 εκατ. για τη Ρεάλ. Στη Μαδρίτη δεν βίωσε τις καλύτερες στιγμές του, καθώς η παρουσία του εκεί συνέπεσε με την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα. Ένα σούπερ καπ σε δύο χρόνια κατέκτησε με τη φανέλα της, ενώ είχε δύο γεμάτες σεζόν με 73 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 12 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2010 βρέθηκε κοντά στη Μπάγερν, ωστόσο η μεταγραφή δεν προχώρησε και εκείνο τον Σεπτέμβριο συμφώνησε με την Τότεναμ για συμβόλαιο τεσσάρων ετών. Ταυτόχρονα είχε τελειώσει και η σοβαρή περιπέτεια υγείας της συζύγου του, Σιλβί και ο Φαν Ντερ Φάαρτ ήταν έτοιμος να απολαύσει και πάλι το ποδόσφαιρο.

Στο Λονδίνο πέρασε δύο καλές σεζόν, είχε 78 ματς και 28 γκολ με τους «πετεινούς», ωστόσο στο ξεκίνημα της τρίτης χρονιάς αποχώρησε, καθώς είχε αντιληφθεί πως θα περιοριζόταν ο χρόνος συμμετοχής του μετά τις μεταγραφές των Ντέμπσι, Σίγκουρντσον και Ντεμπελέ.

sabia (2)Παρότι είχε και πάλι αρκετές προτάσεις, επέλεξε τον Αύγουστου του 2012 και πάλι το Αμβούργο, ώστε να βρίσκεται κοντά στον γιο του, Νταμιάν που ήταν ήδη 6 ετών. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν δύσκολα τόσο αγωνιστικά, όσο και στα προσωπικά του. Το Αμβούργο σταθερά κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, το ίδιο και η… προσωπική του ζωή. Το 2012 ανακάλυψε την εξωσυζυγική σχέση της γυναίκας του, ακολούθησε το διαζύγιο και η νέα σχέση του με τη Σαμπία Μπουλαρούζ, που υπήρξε στενή φίλη της Σιλβί και πρώην σύζυγος του συμπαίκτη του, Καλίντ Μπουλαρούζ.

Η δεύτερη θητεία του στο Αμβούργο θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου, όταν τα μπαράζ με την Καρλσρούη θα ξεκαθαρίσουν την παραμονή στη Μπουντεσλίγκα. Από εκεί και πέρα ούτε ο ίδιος γνωρίζει τι επιφυλάσσει  η συνέχεια. Το ενδιαφέρον του Άγιαξ και της Κάνσας Σίτι είναι δεδομένο για την απόκτησή του, ενώ πλέον σε αυτές τις ομάδες έχει προστεθεί και η ΑΕΚ.

[youtube id=”V_wpaVQjZrk” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”2W6iru-cjB0″ width=”600″ height=”350″]

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΡΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X