Αξία ανεκτίμητη

Αξία ανεκτίμητη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÌÐÏÑÌÐÏÊÇÓ ÄÅËËÁÓ ÁÅÊ - ÇÑÁÊËÇÓ (ÐËÅÉ ÏÖ FOOTBALL LEAGUE 2014-2015)Με την 5η συνεχόμενη νίκη στα πλέι οφ, η πιο δύσκολη διετία στην ιστορία της ΑΕΚ πήρε οριστικά και για πάντα θέση στη σκοτεινότερη γωνιά του χρονοντούλαπου της ιστορίας. Μαζί θαρρώ πως μπήκε τέλος και τελεία και σ’ έναν κύκλο εσωστρέφειας που πήγε να ανοίξει, μάλλον από το πουθενά. Και αυτή την τελεία την έβαλαν θαρρώ όλοι μαζί. Ο Μελισσανίδης, ο Δέλλας, όλο το τιμ, όλη η ομάδα. Όπως όλοι μαζί πέτυχαν να στείλουν οριστικά στο πυρ το εξώτερο αυτά τα δυο καταραμένα χρόνια. Όπως όλοι μαζί μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Το «όλοι μαζί» ήταν σ’ αυτά τα δυο χρόνια (και είναι ακόμα)χαρακτηριστικό της ΑΕΚ αλλά και μυστικό επιτυχίας.

Μπορεί όλοι μας να θέλουμε να τα ξορκίσουμε, να τα ξεχάσουμε, να τα αφήσουμε για πάντα πίσω μας, αλλά να τα σβήσουμε αυτά τα δυο χρόνια δεν γίνεται. Υπήρξαν. Και για να περάσουν γρήγορα και ως άρμοζε στην ΑΕΚ, χρειάστηκε να γίνουν πολλά και να δουλέψουν πολλοί και πολύ. Από τον Μελισσανίδη και τον Μπάγεβιτς μέχρι και τον Μήτσι, τον Μαλλιώρα και τον Ντι Μαρία. Από τον Δέλλα και ΟΛΟ το τεχνικό τιμ μέχρι και τον Γιαννίση και τον Αντωνόπουλο. Και από τους παίκτες που ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι, μέχρι αυτούς που μπαινόβγαιναν σ’ αποστολές. Άλλωστε όλοι τους ένα κουβάρι το χάρηκαν αυτό που σφράγισαν μετά το ματς με τον Ηρακλή.

Πάμε τώρα και στην επόμενη μέρα. Δέλλας. Δεν ξέρω αν θα μείνει. Προς τα εκεί πάει το πράγμα. Το κέρδισε να μείνει; Δικαιούται να μείνει; Αξίζει να μείνει; Στα μάτια τα δικά μου η απάντηση «ναι σ’ όλα» είναι πολύ προφανής. Ακόμα και ο τρόπος που ο Δέλλας (δια)χειρίστηκε όλο αυτό που συνέβη όλες τις προηγούμενες μέρες, είναι ένας λόγος ακόμα γι αυτό το «ναι σ’ όλα». Με τους συνεργάτες του και μόνο, εκεί που έπρεπε και μόνο και όπως έπρεπε.

Αυτός άλλωστε είναι ο Δέλλας. Γι αυτό και η αξία του «προϊόντος» που λέγεται «προπονητής Δέλλας» είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Προϊόν που προφανώς βγήκε από το εργοστάσιο ποδοσφαιρικών ιδεών που λέγεται «Μελισσανίδης». Τον σκέφτηκε, τον πίστεψε και του έδωσε μια ευκαιρία που είναι εξαιρετικά σπάνια για προπονητές στα ξεκινήματα τους. Όμως ο Δέλλας την άρπαξε από τα μαλλιά αυτή την ευκαιρία και πλέον η ΑΕΚ έχει στον πάγκο της μια ιδανική συνθήκη προπονητή.

Έναν άνθρωπο που όχι μόνο ξέρει το dna αυτής της ομάδας αλλά πλέον έχει γίνει κομμάτι του. Έναν προπονητή που είναι κορυφαίος της γενιάς του. Δεν το λέω εγώ, αλλά όσοι τον βαθμολογούν με τις υψηλότερες βαθμολογίες σ’ ολόκληρο τον κύκλο σεμιναρίων για το δίπλωμα UEFA pro. Έναν προπονητή που διαβάζει, που εξελίσσεται, που στον τρόπο δουλειά του βγάζουν το καπέλο κορυφαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Μην ξεχνάτε πως ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Δέλλα είναι ο Μπάγεβιτς.

Έχει κάνει λάθη ο Δέλλας αυτά τα δυο χρόνια; Ένα σωρό. Το παραδέχεται και ο ίδιος. Και κυρίως εκείνο που ξέρει πρώτα απ’ όλα ο ίδιος, είναι πως τέτοια λάθη στο επίπεδο που ανεβαίνει πλέον η ΑΕΚ, θα είναι καταστροφικά. Μπορεί η ΑΕΚ να βρει καλύτερο προπονητή από τον Δέλλα; Προφανώς και μπορεί. Πιθανόν να υπάρχουν ένα σωρό καλύτεροι στην αγορά και άλλωστε ισχύει πάντα πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Όμως η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την επιστροφή της στην κορυφή μ’ έναν προπονητή βγαλμένο από τα σπλάχνα της και συνάμα έναν προπονητή που ξέρει να κάνει την ομάδα και να παίζει μπαλάρα (όπως στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν) και να διεκδικεί υπερβάσεις (όπως έκανε με τον ΟΣΦΠ). Έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά μετά από την χρυσή εποχή του ’90, να επενδύσει σ’ έναν προπονητή που μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς. Αυτή την ευκαιρία λοιπόν, είναι μάλλον κρίμα να την χάσει. Γιατί είναι πραγματικά μεγάλη.

Και κάτι τελευταίο. «Τώρα που τελείωσε το πλάνο της διετίας, πρέπει να φτιάξουμε το επόμενο πλάνο» είπε ο Δέλλας. Αυτό το πλάνο είναι το πιο σημαντικό, διότι θα βάλει και τον πήχη και την πυξίδα. Για να είναι απολύτως ξεκάθαρο, κυρίως στον κόσμο, που πηγαίνει η ομάδα, που θέλει να φτάσει αλλά και πότε θα φτάσει εκεί που θέλει (πρέπει) να φτάσει. Να εξηγούμαστε δηλαδή, για να μην παρεξηγούμαστε.

ΥΓ: Τι σας έλεγα για οικογένεια; Δείτε τις αγκαλιές των παικτών και το ξέσπασμα τους. Δείτε το μπλουζάκι για τον Μπακάκη. Δείτε την αγκαλιά του Δέλλα σ’ όλους τους συνεργάτες του. Διαβάστε τους διαλόγους του Μελισσανίδη με τον Δέλλα, όπως τους κατέγραψε ο Σταύρος Καζαντζόγλου. Δείτε όλα αυτά και θα καταλάβετε τι λέγεται “οικογένεια”. Αξία ανεκτίμητη.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X