Μισόλογα και αντρικές κουβέντες

ΦΩΤΟ από το ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÁÅÊ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ ÂÏËÏÕ (ÐËÅÉ ÏÖ FOOTBALL LEAGUE 2014-2015)Ξεκινώ με το αυτονόητο. Παραθέτω το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεων του Δέλλα μετά το χθεσινό ματς: «Είναι θέμα διοίκησης. Δε νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να έχουμε παίκτες εκτός. Τους αντιμετωπίζω όλους το ίδιο, αλλά είναι απόφαση της διοίκησης που πρέπει να τη σεβαστούμε. Θα δούμε τί θα γίνει με αυτό το θέμα», σχολίασε για τον αποκλεισμό των τριών (Ρόβα, Ντούνη, Πεταυράκη) από την ομάδα.

Αναφερόμενος στους τραυματισμούς, σχολίασε: «Αυτή η κακοτυχία έχει κάποιους λόγους και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Θα συνεχίσουμε στα επόμενα παιχνίδια, θέλουμε να κερδίσουμε ούτως ώστε να μη χάσουμε το στόχο που είναι η πρωτιά και η άνοδος παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Αφήστε να το ξέρουμε εμείς καλύτερα. Δεν έχει να κάνει με το τερέν».

Την άποψη μου για τον προπονητή Δέλλα την έχω καταθέσει ουκ ολίγες φορές. Εκτιμώ πως πρόκειται για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο τεχνικό, με πολύ υψηλό επίπεδο δουλειάς που έμαθε πολλά σε αυτήν τη διετία. Εχω τονίσει και πρόσφατα, πως άποψη μου είναι πως πρόκειται για πολύ καλό τεχνικό και έχω την πεποίθηση πως η ΑΕΚ πρέπει να επενδύσει πάνω του για να αναδείξει έναν νέο ηγέτη. Αλλά ένας ηγέτης, δεν μιλά ποτέ με μισόλογα. Και όσα είπε και όσα δεν είπε ο Δέλλας χθες, δείχνουν διάσταση με τη διοίκηση της ΑΕΚ, εμφανίζουν χάσμα με τη θέση της ομάδας. Εξηγούμαι.

Μέχρι χθες υπήρχε η αίσθηση πως ο Δέλλας είχε συνηγορήσει στην απόφαση για αποκλεισμό των τριών, για να μην πω, ότι πιστεύαμε πως αποτελεί δική του απόφαση. Εάν ο Δέλλας διαφωνεί με την απόφαση του ιδιοκτήτη, την απόφαση της ΑΕΚ, τότε έχουμε θέμα. Ο Μελισσανίδης δεν τρελάθηκε μία μέρα και αποφάσισε να κόψει ποδοσφαιριστές. Διαπίστωσε σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων και θέλησε να τραβήξει τα λουριά. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι όπως συνέβαινε σε προηγούμενα χρόνια, όπου οι παίκτες μαζεύονταν από κλαμπ και μπουζούκια τα ξημερώματα.

Τα πράγματα σε αυτήν την περίπτωση είναι ξεκάθαρα. Όπως σε κάθε μαγαζί στον κόσμο, σε κάθε εταιρεία, ένας αποφασίζει. Ο υπάλληλος, το στέλεχος, όσο σημαντικός και αν είναι έχει τη λύση να προσαρμοστεί ή να παραιτηθεί. Θεωρώ τεράστιο λάθος τη δημοσιοποίηση της δυσαρέσκειας του Δέλλα. Πέρα από το ό,τι είναι συζητήσιμο εάν η ΑΕΚ έχει την πολυτέλεια να έχει εκτός τους τρεις, ο Δέλλας γνωρίζει καλά πως το Α και το Ω μιας ομάδας είναι η πειθαρχία. Στο βωμό της, δεν υπάρχει τίποτα που να την υπερβαίνει. Από τη στιγμή που η διοίκηση αποφάσισε πως οι τρεις θα είναι εκτός, ο Δέλλας δεν μπορεί να τη ψέγει δημόσια.

Εξίσου σημαντικό θεωρώ και το έτερο θέμα με τους τραυματισμούς. Ηδη, η ΑΕΚ είναι βαθιά πληγωμένη φέτος από τη σπέκουλα και την καφενειακή κουβέντα που υπάρχει σχεδόν από την αρχή της περιόδου. Την ώρα που στον σύλλογο υπάρχει η τύχη να υπάρχουν επιστήμονες με το κύρος και την πείρα του Λάκη Νικολάου, του Νίκου Πανταζή, του Αλκη Καλιακμάνη, την ώρα που οι προπονήσεις της ομάδας είναι ευρωπαϊκού επιπέδου, οι γνωστοί εξυπνητζίδες χτυπούν ακατάπαυστα. Αφήνουν μομφή, προσπαθούν να λεκιάσουν και να σκιάσουν την ιστορία.

Ο Δέλλας, ως ηγέτης του προπονητικού επιτελείου, δεν επιτρέπεται να χύνει νερό στον μύλο της αμφισβήτησης. Οι ατάκες κάποιοι δεν μπορούν και κάποιοι δεν θέλουν, είναι στις εποχές των Πετροστάθηδων και των αστείων διοικήσεων. Εάν έχει πρόβλημα με κάποιον οφείλει να το πει επώνυμα. Εάν έχει πρόβλημα με κάποιον, θα έπρεπε να είχε βρει λύση σε όλη τη σεζόν. Επ’ ουδενί πάντως, δε νοείται να κλιμακώνει τη σπέκουλα και να δίνει τροφή στη λασπολογία.

Ο Δέλλας μου έχει δείξει πως είναι κιμπάρης και μιλά στα ίσια. Γι’ αυτό και οι χθεσινές δηλώσεις του, ήχησαν πολύ άσχημα στα αυτιά μου. Δεν μπορώ να πιστέψω πως στη νέα εποχή της, η ΑΕΚ θα μπαίνει με μισόλογα και παρασκηνιακές κουβέντες. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως η ΑΕΚ μπορεί ακόμα να λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο και να μην είναι μια γροθιά. Πλήρωσε ακριβά τη διχόνοια, προκάλεσε πολλά δεινά η εμφύλια διαμάχη. Πίστευα, πως όσοι είναι τώρα μέσα είναι μια γροθιά. Ας το δείξουν στην πράξη.

Δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η ιστορία. Την ίδια αρνητική εντύπωση, τον εκνευρισμό τους, μου μετέφεραν αργά το βράδυ πολύ υψηλά στελέχη της ΑΕΚ. Κυρίως επειδή έχουν μάθει να μιλούν στα ίσια και όχι με παρασκηνιακό τρόπο. Ο Δέλλας έκανε ανφέρ, έπραξε τεράστιο λάθος με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση. Και τώρα που φτάσαμε στο φινάλε, καλό θα είναι ο καθένας να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να είναι απόλυτα συντεταγμένος για τον «πόλεμο» που θα υπάρξει τη νέα σεζόν.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X