Προς γνώση και συμμόρφωση

Προς γνώση και συμμόρφωση
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

omada-basket1-ομαδα-μπασκετΠίκρα μεγάλη. Απογοήτευση, γιατί οι προσδοκίες που δημιούργησε αυτή η ομάδα ήταν πολύ υψηλές. Υψηλότερες από όσο άντεχε και όσο έφταναν τα πόδια της, όπως αποδείχθηκε στο γήπεδο. Καταλαβαίνω και δεν διαφωνώ με όποιον αισθάνθηκε άσχημα με την εικόνα της ΑΕΚ απέναντι στον Αρη του Σίμτσακ, του Χαρίση και του Μούρτου. Αλλά ως εκεί. Αν δεν μπορεί να υπάρξει στοιχειώδης λογική και επικρατεί η ισοπέδωση των πάντων, δεν έχει νόημα να συνεχίζεται καν αυτή η κατάσταση.

Ακουσα και διάβασα απίστευτα πράγματα. Από σχόλια που μακάριζαν τον Αγιασωτέλη και τον Λαννέ (πως ξέχασαν τον Παπασαράντου και τον Κωστούρο), μέχρι άλλα που έκραζαν ακόμα και τον Αγγελόπουλο. Για τον Σάκοτα δεν το συζητώ. Απορώ πως υπάρχει ακόμα στην ελληνική επικράτεια. Να φύγει και να μη γυρίσει ποτέ, να πάρει μαζί και όλους τους τραγικούς παίκτες που έφερε. Ο μαύρος που δεν πηδάει εφημερίδα, ο Καναδός που δεν κάνει ένα ματς και άλλες φοβερές ιστορίες.

Προφανώς εδώ πρόκειται για κατάσταση χρυσόψαρου. Ανθρωποι που τυφλωμένοι από την πίκρα τους, ξεχνούν τι υπήρχε μέχρι πριν από λίγους μήνες. Ποιο συνονθύλευμα ανέβηκε στην κατηγορία και θα έπεφτε σούμπητο και χωρίς καν να καταλάβει τι έγινε. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που δεν στήθηκε ορθολογικά. Δεν σχεδιάστηκε από τον Σάκοτα. Γέμισε με μπαλώματα. Οσο καλά και αν είναι, γιατί η ΑΕΚ πήρε καλούς παίκτες, δεν παύουν να είναι μπαλώματα. Που δεν μπορούν να μπουν σε οργανωμένο σχέδιο και να κριθούν σωστά.

Ωστόσο, είναι αλήθεια πως οι υπερβάσεις του Αγγελόπουλου, η δουλειά του Σάκοτα και η ποιότητα των παικτών, ανέβασαν στον Θεό τον πήχη των προσδοκιών. Από εκεί που δεν νικούσαμε τον Κόροιβο, θεωρούσαμε αποτυχία να χάνουμε από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Στο μυαλό αρκετών, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, υπήρχε η ψευδαίσθηση πως η ΑΕΚ μπορεί άμεσα να κοντράρει ομάδες που στήνονται και ψήνονται επί χρόνια. Λάθος. Οποιος ζει με ψευδαισθήσεις, χάνει από τους Μούρτους.

Αυτό δεν ακυρώνει την κλάση του Σάκοτα. Επιμένω στην άποψη, πως η ΑΕΚ έχει τον καλύτερο προπονητή στην κατηγορία. Και θα το δείτε την επόμενη χρονιά. Όπως και ό,τι οι παίκτες που θα επιλεχθούν πλέον για να μείνουν, θα είναι με σωστό ρόλο και εξαιρετική προετοιμασία μέσα στην ομάδα, εμφανίζοντας ένα άλλο πρόσωπο. Οι αφορισμοί και οι κραυγές για καταστάσεις που δεν ταιριάζουν στην ΑΕΚ, δεν μπορούν να έχουν θέση.

Καταλήγω με το συμπέρασμα πως αυτή η αποτυχία μπορεί να βγει και σε καλό. Εάν όλοι δουν την αλήθεια κατάματα, μάθουν από τα λάθη τους, σχεδιάσουν την ομάδα με άνεση χρόνου και επιλογών. Είναι φανερό πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να επικαλεστεί πολλές δικαιολογίες: τραυματισμούς βασικών πυλώνων της ομάδας, καταστάσεις ζούγκλας στο Αλεξάνδρειο. Δεν το έκανε και ορθώς. Φέτος έγινε η αρχή. Κάθε αρχή και δύσκολη. Θα φας ξύλο. Το θέμα είναι να μάθεις και να βγεις νικητής. Και έτσι θα γίνει.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X