Εχουμε τον καλύτερο προπονητή Χ2

Εχουμε τον καλύτερο προπονητή Χ2
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

sakota-σακοταΥπό κανονικές συνθήκες, στην ΑΕΚ θα έπρεπε να βιώναμε μία από τις καλύτερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας. Επειτα από πολλά χρόνια, στα δύο βασικά αθλήματα η ΑΕΚ είναι ανταγωνιστική και δείχνει πως έχει στέρεες βάσεις. Κατά την άποψη μου αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διοίκηση, στη στελέχωση της ομάδας, αλλά και εκείνων που ηγούνται του οικοδομήματος: του Ντράγκαν Σάκοτα, του Τραϊανού Δέλλα. Με διαφορές, με άλλα χαρακτηριστικά, αλλά με κοινό στοιχείο πως αποτελούν κεφάλαια για την ΑΕΚ.

Ας ξεκινήσω από το μπάσκετ, που είναι και πιο νωπό. Στην ΑΕΚ της παράνοιας και των μικροσυμφερόντων, έφτασε να υπάρχει αμφισβήτηση στον Σάκοτα επειδή υπήρξαν δύο ήττες. Στον προπονητή που έφερε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ, που οδήγησε ομάδες σε ευρωπαϊκές επιτυχίες, που έχει τεράστια πορεία στους πάγκους. Η ΑΕΚ έχει τον καλύτερο προπονητή στην Α1 και ενώ αναγνωρίζεται απ’ όλους, αμφισβητείται εκ των έσω. Από τους ίδιους, που όταν πριν μερικούς μήνες τέθηκε θέμα Γιαννάκη, τους φαινόταν…λίγος για την ΑΕΚ.

Φανταστείτε να είχε επιλέξει ο Αγγελόπουλος τον δικό του Μανωλόπουλο ή τον δικό του Σφαιρόπουλο. Τα ουρλιαχτά θα έβγαιναν έξω από το ΟΑΚΑ. Σέβομαι και υπολήπτομαι τα χρόνια και την προσφορά του Ζιάγκου. Αλλά είναι σαν να μέναμε στο παρελθόν και τον Νικητόπουλο, όταν υπήρχε δυνατότητα για τον Ιωαννίδη και τον Ιβκοβιτς. Η ΑΕΚ θέλει τους καλύτερους και χάρη στον Αγγελόπουλο, έχει τον καλύτερο. Δίχως καμία σύγκριση με όλο το προπονητικό ρόστερ της κατηγορίας, αλλά και πολύ ψηλά σε ολόκληρη την ήπειρο. Τελεία και παύλα.

Οσοι πιστεύουν πως θα φθείρουν τον Σάκοτα, είναι γελασμένοι. Οσοι δεν κατανοούν πόσο στρατηγικής σημασίας επιλογή είναι για την ΑΕΚ, απλά δεν βλέπουν τίποτα ή απλά είναι εμπαθείς. Η «Βασίλισσα» ξέφυγε μπροστά και δεν θα μπορούσε να το κάνει με μαθητευόμενους μάγους. Οι εποχές που διάφοροι περίεργοι επηρέαζαν τις διοικήσεις, ανεβοκατέβαζαν προπονητές και άλλα φαιδρά, έχουν παρέλθει δίχως καμία επιστροφή. Και αυτό δεν αφορά μόνο το μπάσκετ.

Στο ποδόσφαιρο ισχύουν τα ίδια, μολονότι ο Δέλλας σαφέστατα και δεν έχει την αναγνώριση και την πορεία του Σάκοτα. Ωστόσο, ουδείς πρέπει να λησμονεί πως με τον Δέλλα η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης έκαναν μία επένδυση. Σε μία στιγμή που θα μπορούσαν να κάνουν κάποια άλλη επιλογή, ο Μελισσανίδης αποφάσισε να ρισκάρει με τον άπειρο Δέλλα. Ποντάροντας στην προσωπικότητα, τη θέληση για επιτυχία και αντιλαμβανόμενος πως θα ήταν κομβικό για την ΑΕΚ να βγάλει έναν δικό της προπονητή.

Ο Δέλλας έμαθε. Ακόμα και αν θέλετε να πείτε πως έμαθε στου κασίδη το κεφάλι, το γεγονός είναι πως έμαθε. Είναι καλύτερος, έχει αποκτήσει εμπειρίες, όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο και τον ζουν καθημερινά στα Σπάτα μιλούν με καλά λόγια για το επίπεδο δουλειάς του. Και θεωρώ νομοτελειακό, πως αφού φτάσαμε εδώ, ο Δέλλας θα πρέπει να είναι εκείνος που θα οδηγήσει την ομάδα στην επιστροφή. Δεν μπορώ να προδικάσω που θα φτάσει, αλλά εκτιμώ πως αξίζει να είναι εκεί στο ξεκίνημα.

Όταν και εάν τεθεί θέμα διαδόχου του Δέλλα, η λύση πρέπει να είναι καθολικά αποδεκτή. Περίεργες επιλογές τύπου Σα Πίντο δεν μπορούν να έχουν θέση στην ΑΕΚ. Η ελληνική αγορά είναι περιορισμένη σε λύσεις, άρα το πιθανότερο είναι να απαιτηθεί λύση από το εξωτερικό με όσο χρόνο αυτό απαιτεί. Όπως και να έχει όμως, άποψη μου είναι πως η ΑΕΚ δεν έχει κανένα λόγο σε αυτήν τη φάση να θέσει θέμα Δέλλα για την τεχνική ηγεσία της.

Οσοι ακόμα ζουν στο παρελθόν, όσοι πιστεύουν πως θα μετατρέψουν την ΑΕΚ σε Πανιώνιο, δηλαδή μια ομάδα γειτονιάς που θα πίνουν καφέ και θα αποφασίζουν για παίκτες, προπονητές και άλλα πολλά, ας αλλάξουν πλευρό. Αυτές οι σκοτεινές εποχές έχουν τελειώσει και δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ. Κριτική να υπάρχει, απαίτηση για βελτίωση να υφίσταται, αλλά το σημαντικό είναι να υπάρχει εγγύηση για την ομάδα. Από το πόστο του, με τον δικό τους τρόπο, Σάκοτα και Δέλλας μπορούν να το προσφέρουν αυτό.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X