Επιμένει στη διαμάχη με Euroleague η FIBA

Επιμένει στη διαμάχη με Euroleague η FIBA
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

fibaΗ FIBA επιμένει στο πλάνο της για την αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων με τέτοιο τρόπο, ώστε από το 2017 να διεξάγονται προκριματικά των διοργανώσεων των εθνικών ομάδων στη διάρκεια της σεζόν.

Αυτό προέκυψε από το συνέδριό της στη Μάλτα, όπου φαίνεται πως η έντονη διαφωνία που εξέφρασε η Ευρωλίγκα, αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές λίγκες και πολλοί σύλλογοι, δεν τέθηκαν υπόψη. Παράλληλα έγινε γνωστό πως κινούνται νομικές διαδικασίες για κάποια χρήματα που αξιώνει η FIBA από την Ευρωλίγκα από το 2012.

«Η FIBA Europe και η FIBA δουλεύουν στα σχέδια αναδιοργάνωσης των διασυλλογικών διοργανώσεων της Ευρώπης και είναι σε διάλογο με τους συλλόγους, τους φιλάθλους, τους χορηγούς, τα ΜΜΕ και άλλους ενδιαφερόμενους για το μέλλον του μπάσκετ στην Ευρώπη. Οι αλλαγές αυτές θεωρούνται αναγκαίες για να αρχίσει ξανά η ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ευρώπη και για να έχουν οι λίγκες και οι σύλλογοι ένα επιχειρηματικό μοντέλο ευρύτερης συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων για τη δομή του μπάσκετ. Προκειμένου η οικογένεια του μπάσκετ να συνεχίσει να δρα αρμονικά και να είναι έτοιμη για το νέο καλεντάρι που θα ισχύσει από το 2017, η FIBA κρίνει ότι δεν είναι προς το συμφέρον των συλλόγων και του ίδιου του αθλήματος να υπάρχουν τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις στην Ευρώπη και αναζητεί τρόπους για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα», αναφέρει η FIBA Europe.

Κρίσιμη είναι πλέον η συνάντηση που θα γίνει στις 27 Μαΐου μεταξύ της FIBA και των ευρωπαϊκών λιγκών και ομοσπονδιών.

Πηγή: sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X