Πάσαλιτς: «Η πίεση και το άγχος στη μεριά της ΑΕΚ»

Πάσαλιτς: «Η πίεση και το άγχος στη μεριά της ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

pasalic-bonsou-πασαλιτς-μπονσουΉρθε στην Θεσσαλονίκη το περασμένο καλοκαίρι, ήταν μάλιστα η πρώτη μεταγραφή που ανακοινώθηκε, μετά την άρση του απαγορευτικού της FIBA, όμως μόνο ως νέος δεν μπορεί να λογίζεται. Κι αυτό γιατί ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς ξέρει καλά τα κατατόπια, από την προηγούμενη εμπειρία του στους «κίτρινους» τη σεζόν 2012-13. Έτσι, μετά από ένα… διάλειμμα στη Γαλλία και την Σαλόν-Ρεμς επέστρεψε στα «κίτρινα». Στη δεύτερη σεζόν του στην Θεσσαλονίκη η ομάδα πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και απέχει μία νίκη από την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Η μισή δουλειά, άλλωστε, έγινε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με αντίπαλο την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη επιβλήθηκαν με 71-69, χάρη σε καλάθι του Όγκο Αντεγκμπόγιε λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα. Και ο Βόσνιος, ωστόσο, πιστώνεται σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία της ομάδας. Οι 13 πόντοι, τα 3 ριμπάουντ και οι 7 ασίστ που κατέγραψε σε 31’49” βοήθησαν ώστε να έρθει η νίκη. Μερικές ώρες μετά τη σπουδαία επικράτηση ο 27χρονος γκαρντ μίλησε για τη σημασία του 1-0 στην σειρά, «αποθέωσε» τον κόσμο της ομάδας, ενώ επεσήμανε και τα στοιχεία που θα δείξουν αυτός και οι συμπαίκτες του στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ, στο κλειστό του ΟΑΚΑ (16/05, 19:00).

Ξεκινώντας τη συζήτηση, μίλησε για το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης «Όπως είδατε όλοι το σκορ μιλάει από μόνο του», ήταν τα πρώτα λόγια, για να προσθέσει «Ήταν ένα πολύ δύσκολο και αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Στο τέλος, όμως είχαμε τα ψυχικά αποθέματα, αλλά και την εμπειρία, όπως και το μαχητικό πνεύμα να φτάσουμε στη νίκη, η οποία είναι πολύ σημαντική». Το 1-0 έγινε. Πόσο σημαντικό είναι, όμως, σαν αποτέλεσμα; «Πάντα το 1-0 σημαίνει πολλά. Η νίκη ήρθε σε ένα καθοριστικό παιχνίδι, διότι εάν χάναμε στο Αλεξάνδρειο θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για εμάς, ώστε να πάμε στο ΟΑΚΑ και να μείνουμε… ζωντανοί στα πλέι οφ. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, όμως, η πίεση και το άγχος είναι στην μεριά της ΑΕΚ και εμείς θα πάμε να παίξουμε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι και -γιατί όχι- να «καθαρίσουμε» τη σειρά!»

Όταν η κουβέντα στράφηκε στον κόσμο, μόνο καλά λόγια είχε να πει «Φυσικά και μας βοήθησαν! Το γήπεδο ήταν γεμάτο και μας στήριξαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ήταν ο έκτος παίκτης μας δίχως αμφιβολία». Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, ωστόσο, πέραν της παρουσίας του κόσμου, είχαν στο πλευρό τους, δύο σημαντικές προσωπικότητες του παρελθόντος, αλλά και του παρόντος της ομάδας. Τους Νίκο Γκάλη και Νίκο Λάσκαρη. Για τον πρώτο, ο «Μούχα» δηλώνει «Πάντα είναι σημαντική η παρουσία του Νίκου Γκάλη στις εξέδρες του γηπέδου. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει η παρουσία του, αλλά και τι σημαίνει για τον σύλλογο», ενώ για τον νέο επενδυτή συμπληρώνει πως «ήταν καλό που ήρθε και μας είδε ο νέος επενδυτής, όμως αυτό δεν αλλάζει κάτι για εμάς. Είμαστε παίκτες και όχι επιχειρηματίες και παίζουμε για να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Δεν νομίζω πως όταν μπαίνεις στο παρκέ σκέφτεσαι άλλα πράγματα πλην του μπάσκετ».

Του ζητήσαμε να μας πει ποιο είναι το «κλειδί» του φετινού Άρη, για να τονίσει πως «το κλειδί για εμάς είναι πως δεν αλλάξαμε πολλούς παίκτες, σε σχέση με τις άλλες ομάδες και ότι μείναμε ενωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος. Ξέρουμε τους ρόλους μας, δουλεύουμε σκληρά και είμαστε μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς». Όσο για το τι μπορούν να περιμένουν οι φίλοι της ομάδας στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ, το απόγευμα του Σαββάτου (16/05, 19:00); «Θα πρέπει να περιμένει να δει όσα είδε και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Θα παίξουμε σκληρά στην άμυνα, θα υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο κάθε στιγμή και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό!». Κλείνοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα -σε άπταιστα ελληνικά, παρακαλώ- στον κόσμο του Άρη: «Πάμε Αρειανάρα!»

Πηγή: sportit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X