Κράταγε το καλό για το φινάλε (VIDEO)

1982/83: Η λύση σωτηρίας από τον Αρκάδη, η λάμψη του κυπέλλου, τα ματς με την Κολωνία (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

mavros-vlahos-μαυρος-βλαχοςΤο κύπελλο του 1983 αποτελούσε όαση στα «πέτρινα» χρόνια της ΑΕΚ. Και μπορεί σήμερα να μη φαίνεται τόσο σπουδαίο πως η Ενωση επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ, αλλά εκείνη την περίοδο ήταν εξόχως σημαντικό. Βλέπετε, πρόκειται για σεζόν στην οποία η ΑΕΚ ηττήθηκε δύο φορές από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα: η συντριβή με 5-0 στην Τούμπα και το βαρύ 3-1 στην ουδέτερη Κόρινθο (λόγω τιμωρίας της Ενωσης), μια μέρα σαν σήμερα του 1983. Ευτυχώς, η ΑΕΚ κράτησε το καλό της ματς για τον τελικό του κυπέλλου.

Εκείνο το ματς ήταν χαρακτηριστικό των σκαμπανεβασμάτων που είχε η ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν. Η ομάδα που είχε διαλύσει τον Παναθηναϊκό με 4-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια, γνώρισε τρεις ήττες στη σειρά: το βαρύ 4-1 από τη Λάρισα, το 1-0 από τον Μακεδονικό και αυτό το 3-1 από τον ΠΑΟΚ. Σε παιχνίδι μάλιστα που η ΑΕΚ προηγήθηκε με αυτογκόλ του Πέλλιου και έχασε δεκάδες ευκαιρίες για να καθαρίσει το ματς. Στο δεύτερο μέρος ήρθε η κατάρρευση, με δύο γκολ του – μετέπειτα παίκτη της – Βασίλη Βασιλάκου και ένα του Κούδα και ήρθε η ήττα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ 

[youtube id=”3lR5hxNiVTs” width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X