Ινφαντίνο: «Μαζί με τον εισαγγελέα τιμωρήσαμε τον Ολυμπιακό Βόλου»

Ο Ινφαντίνο για την ΑΕΚ και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ινφαντίνο InfantinoΗ UEFA θα συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για την πάταξη της διαφθοράς, όπως είπε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Ολυμπιακό Βόλου. «Βασικά προβλήματα βία και στημένα», «η ΕΠΟ πρέπει να αλλάξει πειθαρχική διαδικασία» και άλλες ατάκες που θα συζητηθούν!

Ογενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αμέσως μετά τη συνάντηση με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές με τις οποίες συζήτησε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο αλλά και ενημερώθηκε για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» παίρνοντας στο χέρι τη λίστα με τους 26 κατηγορούμενους, μίλησε στα ΜΜΕ για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν, αφήνοντας -μεταξύ άλλων- να εννοηθεί πως δεν τίθεται θέμα Grexit.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Ινφαντίνο τόνισε: «Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα της συνάντησης είναι θετικό, αλλά δεν έχουμε φτάσει κάπου ακόμα. Πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι κάποιες τροποποιήσεις σε αυτό το νόμο έχουν γίνει ή θα γίνουν, αφού λήφθηκαν υπόψη οι δικές μας και κάποιες άλλες παρατηρήσεις. Για μας είναι πολύ σημαντικό το αυτοδιοίκητο και η αυτονομία της ΕΠΟ να προστατευθούν, είναι βασικό αξίωμα, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποδεχθεί αυτή την ιδιαιτερότητα του Αθλητισμού, και δεν θα δεχθούμε έναν νόμο που θα θέτει σε αμφισβήτηση το αυτοδιοίκητο και την αυτονομία της ΕΠΟ.

Μας διαβεβαίωσαν ότι θα γίνουν αλλαγές σε αυτό το νόμο, ώστε να εξυπηρετηθούν αυτές οι επιδιώξεις μας, καθώς προτεραιότητα αυτού του νόμου σε κάθε περίπτωση δεν είναι να αφαιρέσει από την ΕΠΟ την δυνατότητα να αυτοδιοικείται, αλλά να καταπολεμήσει την βία και τα στημένα παιχνίδια… Αυτά είναι τα δύο βασικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο
 και για να επιτευχθούν αυτά πρέπει να διασφαλίσουμε ο νόμος αυτός και κάθε άλλος μελλοντικός να διαμορφωθούν με τον σωστό τρόπο.

Έτσι, σήμερα ή αύριο θα λάβουμε τα τελικά κείμενα του Νόμου που θα τεθεί στην Ελληνική Βουλή την επόμενη εβδομάδα, και θα κάνουμε άμεσα τις τελικές μας παρατηρήσεις σε αυτό, και ευελπιστούμε να συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε ένα τελικό κείμενο που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Όταν ρωτήθηκε «ποιες είναι οι διαφωνίες σας με την ελληνική κυβέρνηση;», ο κ. Ινφαντίνο απάντησε: «Δεν υπάρχουν ακριβώς διαφωνίες, αλλά προτάσεις και συζητήσεις σχετικά με το περιεχόμενο, σχετικά με κάποια άρθρα του νέου νόμου, για την σύνθεση των φορέων, για τις διάφορες κυρώσεις και ποιος μπορεί να κυρώνει τι, και είναι ξεκάθαρο για μας ότι οι αθλητικές αρχές μπορούν να θέτουν αθλητικές κυρώσεις και οι κυβερνητικές αρχές μπορούν να επισύρουν κυβερνητικές ή ποινικές για παράδειγμα κυρώσεις. Έτσι, αν θες να αντιμετωπίσεις τη βία, θα πρέπει να εντοπίσεις αυτούς που διαπράττουν αδίκημα βίας, να τους πετάξεις έξω από το στάδιο, να τους βάλεις φυλακή, και να τους απαγορεύσεις την είσοδο στα γήπεδο εφ’ όρου ζωής και έτσι αντιμετωπίζεται η βία, αλλά αυτό είναι σίγουρα θέμα δημόσιας ασφάλειας που θα πρέπει να απασχολεί την κυβέρνηση και όχι τους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς που είναι αρμόδιοι για τις πειθαρχικές συνέπειες των δράσεων που συμβαίνουν.

Υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας κάποιες παρατηρήσεις, οπότε είναι ξεκάθαρο ότι η ανεξαρτησία της ΕΠΟ δεν πρέπει να αμφισβητείται αλλά να διασφαλίζεται, για μας είναι ένα θεμελιώδες άρθρο που η παραβίασή του θα είχε συνέπεια τον αποκλεισμό της ΕΠΟ, και λέω “θα είχε” και όχι “θα έχει”, γιατί είμαι σίγουρος μετά και από το σημερινό θετικό μήνυμα ότι δεν θα φτάσουμε εκεί και θα τα βρούμε με τις διαφορές μας».

Για το θέμα της βίας και της διαφθοράς, ο κ. Ινφαντίνο τόνισε: «Δεν συμφωνώ με κάποιους που λένε ότι η ΕΠΟ δεν κάνει προσπάθειες να αντιμετωπίσει τη βία και τη διαφθορά. Κυρώσεις και ποινές έχουν προβλεφθεί και παρθεί, το ζήτημα είναι κατά πόσο είναι αρκετές. Από την άλλη η ΕΠΟ ίσως θα πρέπει να αλλάξει την πειθαρχική διαδικασία, όλοι έχουν τις ατομικές τους ευθύνες. Η βία είναι πρωτίστως θέμα δημόσια τάξης. Τα στημένα παιχνίδια είναι πρώτα ποινικό θέμα προτού γίνει αθλητικό ζήτημα. Για παράδειγμα πριν μερικά χρόνια η UEFA συνεργάστηκε με τον εισαγγελέα και ως εκ τούτου υπήρξαν τόσο ποινικές κυρώσεις για τον Ολυμπιακό Βόλου όσο και αθλητικές. Σε αυτά τα θέματα όσο συνεργαζόμαστε χέρι με χέρι μπορούμε να βρούμε λύσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X