Οξωωωωωω!

marinakis-kompotis-μαρινακης-κομποτηςΤην πρώτη φορά, όταν βγήκαν στη φόρα όλες εκείνες οι συνομιλίες του παραγκάρχη Μητρόπουλου με τους διάφορους ευνοούμενους του επί χρόνια, περίμενα πως θα έπεφταν τσιμέντα, αλλά δεν κουνήθηκε φύλλο. Με το Κοριόπολις και τους στημένους αγώνες, έγινε το πρωτοφανές να την πληρώσουν τα πιστόλια και οι εκτελεστές (με τη φυλάκιση των Ψωμιάδη και Μπέου και τη διάλυση της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου) και να μείνουν εκτός εκείνοι που τους έβαζαν να τα κάνουν. Τώρα όμως, κάτι φαίνεται πραγματικά να αλλάζει.

Η είδηση της κοινής απόφασης εισαγγελέα και ανακριτή που ασχολούνται με την εγκληματική οργάνωση για τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης κάθε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Γιάννη Κομπότη, φαίνεται πως ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Το απόστημα έχει σπάσει για τα καλά και ένας – ένας, όλοι όσοι δημιουργούσαν αυτή τη σάπια κατάσταση θα τεθούν έξω από τον χώρο. Θυμίζω, πως πριν από τον συμπαθή Ιωάννη της Λιβαδειάς, υπήρξαν τρεις δικαστές στους οποίους επιβλήθηκε ανάλογη ποινή.

Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, καθώς δημιουργεί το πλαίσιο στο οποίο θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Ολοι όσοι θα ακολουθήσουν, συμπεριλαμβανομένου και του Μαρινάκη, θα υποχρεωθούν να αποχωρήσουν από το ποδόσφαιρο, τουλάχιστον μέχρι να φανεί αν θα παραπεμφθούν σε δίκη. Δεν μπορεί να υπάρξει ουδεμία πατέντα, τίποτα που να μη τους επιβάλει τη συγκεκριμένη κύρωση. Ενδεχομένως μάλιστα, να υπάρξουν και πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, καθώς εισαγγελέας και ανακριτής κρίνουν ανά περίπτωση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είναι μόνο θέμα χρόνου (στις αρχές Ιουνίου, όταν και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί) να υπάρξει ανάλογο θέμα και για τον Μαρινάκη. Αν μάλιστα συνυπολογίσει κάποιος, πως οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι πολύ βαρύτερες από εκείνες του Κομπότη (Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία για έκρηξη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και αυτή που προστέθηκε τελευταία και αφορά ηθική αυτουργία για δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις και ο σκοπός επετεύχθη), τότε γίνεται αντιληπτό πως ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα. Θα έλεγα μάλιστα να κρατήσετε καλά το τελευταίο, καθώς αν αποδειχθεί οι ποινές μπορεί να είναι βαρύτατες.

Η υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πλήρη εξάρθρωση του συστήματος, καθώς αφορά και την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ΕΠΟ. Με τη μισή ομοσπονδία να εμπλέκεται, όλα τα μέλη επιτροπών να τελούν υπό κρίση, φαντάζει ολοένα και πιθανότερο πως σύντομα θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων η ΕΠΟ να προκηρύξει εκλογές. Και πλέον, όλοι θα ξέρουν πως τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, όταν υπήρχαν συγκεκριμένοι που διέταζαν και αποφάσιζαν κατά το δοκούν. Μαζί τους θα παρασύρουν στην έξοδο και πολλά από τα φυντάνια της διαιτησίας, που έχουν δώσει ρεσιτάλ τα τελευταία χρόνια.

Για πρώτη φορά, μπορεί να πιστεύει κάποιος πως στην Ελλάδα και το ποδόσφαιρο θα υπάρξει δικαιοσύνη. Δεν μπορεί στην Ιταλία να καταδικάζεται και να υποβιβάζεται ολόκληρη Γιουβέντους, δεν μπορεί στην Τουρκία να φυλακίζεται ο πρόεδρος της Φενέρ Μπαχτσέ και στην Ελλάδα να περνούν όλα στο ντούκου. Ο ειδικός ανακριτής δείχνει πως είναι αποφασισμένος να φέρει κάθαρση. Αλλά ήδη, το πρώτο «όξωωωωωωωωωωωωω» που φώναξε στον Ιωάννη, δείχνει πως πέφτει το φαύλο σύστημα και πνέει τα λοίσθια.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X