Από πέρυσι οφείλουν χρήματα ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ

pasapΟ ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός μπορεί να έφτασαν στους τελικούς της Volleyleague, αλλά απ’ ότι φαίνεται έχουν ξεχάσει να εκπληρώσουν κάποιες σημαντικές υποχρεώσεις. Οι διοικήσεις των ομάδων εδώ και μήνες έχουν αμελήσει να καταβάλουν το παράβολο των συμβολαίων προς τον ΠΑΣΑΠ, κι έτσι ο σύνδεσμος των αμειβόμενων πετοσφαιριστών προχώρησε σε ανακοίνωση, αισιοδοξώντας σε άμεση λύση του θέματος.

«Λίγο πριν την έναρξη των τελικών της Volley League, ο ΠΑ.Σ.Α.Π. βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει τον φίλαθλο κόσμο για την στάση των δύο φιναλίστ του πρωταθλήματος απέναντι στον Σύνδεσμό μας και την νομιμότητα.

Συγκεκριμένα:

Βάσει του Κανονισμού Σχέσεων Αθλητών-ΤΑΑ, απαραίτητη προϋπόθεση έγκρισης συμβολαίων είναι η καταβολή ενός παραβόλου ανά συμβόλαιο προς τον ΠΑΣΑΠ.
Μέχρι φέτος την παραπάνω υποχρέωση την διευθετούσε η ΕΣΑΠ για το σύνολο των ΤΑΑ μέσω της χορηγίας του ΟΠΑΠ. Φέτος λόγω της χορηγικής διαφοροποίησης των ΤΑΑ ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ, η “υποχρέωση” αυτή έπρεπε να καλυφθεί απευθείας από τα δύο αυτά σωματεία.

Τυπικά και με βάση τον Κανονισμό η συγκεκριμένη καταβολή παραβόλου έπρεπε να γίνει ταυτόχρονα με την υπογραφή των συμβολαίων και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Προφανώς η παράταση χρόνου που ζητήθηκε και δόθηκε από τον ΠΑ.Σ.Α.Π. εξελήφθη ως αδυναμία και φτάσαμε σήμερα, παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις και επιστολές μας, μια ημέρα πριν την έναρξη των τελικών, τα ποσά αυτά να παραμένουν απλήρωτα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου της ΕΣΑΠ τις τελευταίες εβδομάδες, ό,τι τα δύο σωματεία θα καλύψουν το χρέος τους άμεσα, ακόμα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή κίνηση.

Οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε την τακτική αυτή των δύο σωματείων, που με τον τρόπο τους δείχνουν ασέβεια τόσο προς τον Σύνδεσμό μας, όσο και προς την διοργανώτρια αρχή, εκθέτοντάς την για την “παράτυπη” έγκριση των ανωτέρω συμβολαίων.

Στη δημοκρατία οι τύποι και η νομιμότητα είναι ουσία και πρέπει να τηρούνται από όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Καλούμε για ακόμη μια φορά, δημόσια πλέον, τα σωματεία αυτά να ανταποκριθούν στις εκ του Κανονισμού υποχρεώσεις τους, σε αντίθετη περίπτωση, ο ΠΑΣΑΠ επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X