Η ριζοσπαστική κίνηση Κοντονή, οι σκέψεις της ΑΕΚ και οι επιπτώσεις για το ποδόσφαιρο

Η ριζοσπαστική κίνηση Κοντονή, οι σκέψεις της ΑΕΚ και οι επιπτώσεις για το ποδόσφαιρο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kontonis1-κοντονης«Σεισμικές» δονήσεις προκαλεί στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Όπως γνωστοποίησε στο μίνι αθλητικό νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προστέθηκε και 16ο άρθρο με το οποίο καταργείται το άρθρο 29, παράγραφος 12 του νόμου 3749. «Ειδικά για το άθλημα του ποδοσφαίρου, όλα τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης του αθλήματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των μελών της ρυθμίζονται αυτόνομα από την ΕΠΟ και τα όργανά της σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, καθώς και αυτούς που καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ακόμη και αν προβλέπονται διαφορετικές ρυθμίσεις στο ν. 2725/1999, όπως ισχύει, και στην εν γένει αθλητική νομοθεσία», αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο. Επί της ουσίας, ο Κοντονής καταργεί το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, απαραίτητη προϋπόθεση για την αποδοχή της Ελλάδας από ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ. Ο Κοντονής προχωρά σε αυτή τη ριζοσπαστική κίνηση, καθώς υπάρχει επίσημο πόρισμα για τη δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων στο ποδόσφαιρο, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών.

Η ΑΕΚ παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, έστω και αν δεν εμπλέκεται άμεσα στη διαδικασία δεδομένου πως την επόμενη σεζόν έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκά κύπελλα. Η Ενωση έχει λάβει ξεκάθαρα θέση στήριξης προς τις ενέργειες του Υφυπουργού για τη βελτίωση των συνθηκών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά παράλληλα οικοδομεί σχέσεις ειλικρινούς εμπιστοσύνης και σεβασμού με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, η οποία αποτυπώνει την υγεία και την ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο, σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και την ΕΠΟ. Από την ΑΕΚ παρέπεμπαν στην ανακοίνωση της 27ης Φεβρουαρίου, αλλά και σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη, με τις οποίες ζητείται τρόπος για να υπάρξει κάθαρση και βελτίωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Δεδομένη μας επιθυμία είναι να επιστρέψουμε σε κανονικές συνθήκες ισονομίας και υγιούς ανταγωνισμού, εντελώς διαφορετικές από τις επικρατούσες τα τελευταία χρόνια στις εγχώριες διοργανώσεις. Αξίζουμε ένα ποδόσφαιρο που θα ανήκει σε όλους απαλλαγμένο από τη διαφθορά των λίγων και το οποίο θα χαίρονται όλοι οι Ελληνες φίλαθλοι παράλληλα με την υποδειγματική τιμωρία της μειοψηφίας των ταραχοποιών στοιχείων στα οποία κακώς έχουμε δώσει το δικαίωμα να το θεωρούν τσιφλίκι τους. Η ΠΑΕ ΑΕΚ χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή και ταυτίζεται μαζί του στην προσπάθεια να γυρίσουμε σελίδα με γενναίες αποφάσεις που θα αποκαταστήσουν την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας. Πάγια θέση μας είναι ότι ο αποφασιστικός παράγοντας για καθαρό ποδόσφαιρο σε κάθε χώρα θα έπρεπε να είναι η οικεία ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Λυπούμαστε που δεν είμαστε τόσο καλοπροαίρετοι ή και αφελείς για να έχουμε τόσο…υψηλές προσδοκίες από τη…δική μας ΕΠΟ. Οι ελπίδες μας στρέφονται στο πρόσωπο του Υφυπουργού Αθλητισμού και ελπίζουμε ότι δεν θα διαψευστούμε», ήταν η θέση της ΠΑΕ.

Η ουρά αυτής της ιστορίας έχει αρκετές πιθανές επιπτώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο και καταργηθεί το αυτοδιοίκηση της ΕΠΟ, τότε αυτόματα το ελληνικό ποδόσφαιρο τίθεται εκτός ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ και μπαίνει στο περιθώριο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως καμία εθνική ομάδα δεν θα αγωνίζεται, κανένας σύλλογος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ακόμα και διεθνή φιλικά, εντός συνόρων ή εκτός, δεν θα επιτρέπονται. Παράλληλα, οι μεταγραφές ξένων στα πρωταθλήματά μας ή Ελλήνων στο εξωτερικό δεν θα είναι εφικτές. Οι ξένοι παίκτες που ήδη δεσμεύονται με συμβόλαιο αποκτούν άμεσα το δικαίωμα προσφυγής στη ΦΙΦΑ για λύση συμβολαίου. Πιθανότατα, θα μειωθούν τα έσοδα από τηλεοπτικά κανάλια και χορηγούς, ενώ ενδέχεται να μειωθεί και άλλο το ενδιαφέρον για ένα πλήρως υποβαθμισμένο πρωτάθλημα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X