Θεωρίες ανικανότητας και συνομωσίας

Καταρρέει το σαθρό οικοδόμημα της ΕΠΟ και της εγκληματικής οργάνωσης
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

mpala laspiΌτι οι ποδοσφαιρικές αρχές αυτού του δύσμοιρου τόπου δεν θα μπορούσαν να διοργανώσουν σωστά ούτε βραδιά μπίνγκο σε λέσχη φίλων της γαλήνης του πνεύματος, είναι απολύτως δεδομένο. Ούτε δυο γαϊδάρων άχυρα δεν μπορούν να χωρίσουν ΕΠΟ, Σουπερλίγκα, Φουτμπολ Λιγκ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Επομένως δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν όχι το πρόγραμμα δέκα αγωνιστικών για τα πλέι οφ, αλλά ούτε καν την ΜΙΑ μέρα που θα γίνει η κλήρωση τους.

Από την άλλη μεριά, η εμπειρία όλων των τελευταίων χρόνων έχει αποδείξει πως ανικανότητα δεν συνδυάζεται με την αφέλεια και των αθωότητα. Το ακριβώς αντίθετο. Μάλιστα, τώρα που το θυμήθηκα, αρκεί μια μόνο ματιά στο τι ακριβώς συνέβη την τελευταία αγωνιστική στο βόρειο όμιλο της Φουτμπολ, για να διαπιστώσει πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει βάλει παρακαταθήκη δέκα βαθμών για τα πλέι οφ. Διότι αν δεν το είχε κάνει και τα πράγματα ήταν ολίγον πιο… ρευστά ως προς την άνοδο, πολύ φοβούμαι πως θα βλέπαμε πράγματα και θαύματα.

Όχι πως τώρα λείπουν αυτά. Απλώς βγαίνουν στα (δήθεν) ζητήματα προγραμματισμού. Το μπάχαλο που έχει γίνει και που δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, δεν είναι (μόνο) δείγμα αδυναμίας και ανικανότητας στην οργάνωση. Μία και μόνο μία ομάδα επί της ουσίας θίγεται απ’ όλη αυτή την ιστορία της καθυστέρησης. Η ΑΕΚ. Καταρχήν διότι είναι η μοναδική ομάδα που η έλλειψη ρυθμού μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της αγωνιστικής της παρουσίας. Όλες οι άλλες είτε με ρυθμό, είτε χωρίς τις ίδιες δυνατότητες έχουν. Αφήστε που ο Ηρακλής και ο Απόλλων ευνοημένοι βγαίνουν διότι ξεκουράζονται και από τα ματς κυπέλλου.

Κυρίως όμως, μ’ αυτή την καθυστέρηση κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα ο προγραμματισμός και η προετοιμασία της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Θα μου πείτε, το ίδιο ισχύει και για τον Ηρακλή, που θεωρητικά θα είναι η δεύτερη ομάδα που θα ανέβει. Μόνο που ο Ηρακλής του χρόνου δεν επιστρέφει για να πάρει το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ όμως γυρίζει για να διεκδικήσει ξανά την θέση της στην κορυφή. Και το γνωρίζουν μέχρι και τα δοκάρια, πως η καλή και σωστή καλοκαιρινή προετοιμασία, είναι το μισό μιας δυνατή σεζόν. Καλή και σωστή προετοιμασία, σημαίνει συγκεκριμένος χρόνος δουλειάς, όπως επίσης σημαίνει και συγκεκριμένος χρόνος ξεκούρασης και αποφόρτισης των ποδοσφαιριστών, πριν πιάσουν δουλειά. Κάτι που η ΑΕΚ δεν θα το έχει, αν τα πλέι οφ τελειώσουν τέλη Ιούνη.

Να θυμίσω πως κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στην αρχή της φετινής σεζόν. Η ΑΕΚ είχε προετοιμαστεί για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στα τέλη Σεπτέμβρη και ξαφνικά βρέθηκε με υποχρεωτικό έναν μήνα πρόσθετο χρόνο προετοιμασίας και τους παίκτες να σιχαίνονται την μπάλα από τα πολλά φιλικά. Το μείγμα έλλειψης ρυθμού και προσαρμογής στην κατηγορία, κάποιοι φαίνεται πως το είχαν θεωρήσει ιδανικό για στραβοπάτημα της ΑΕΚ στις πρώτες αγωνιστικές. Και αν είχε συμβεί τα πράγματα ήταν αλλιώς. Δεν τους βγήκε όμως, γιατί ο Δέλλας και οι παίκτες του έδειξαν χαρακτήρα.

Μπορεί να σκεφτείτε πως είμαι υπερβολικός, καχύποπτος ακόμα και συνομωσιολόγος. Ίσως. Αλλά σκεφτείτε σε τι χρόνους αστραπής κινητοποιήθηκαν ακόμα και υπηρεσίες που μέχρι τότε δεν ξέραμε καν ότι υπάρχουν, για να παρθεί άμεσα απόφαση οριστικής αναβολής εκείνου του παιχνιδιού του ΟΣΦΠ στην Κομοτηνή. Και μετά σκεφτείτε πόσο καιρό κάνουν για να ορίσουν μια κλήρωση και να βγάλουν ένα πρόγραμμα. Όσο για τις δικαιολογίες της καθυστέρησης; Αυτές σε βάζουν σε ακόμα μεγαλύτερες υποψίες. Περιμένουν, λέει, την εξέλιξη της μήνυσης που κατέθεσε η Λαμία για όσα έγιναν στο ματς του Ηρακλή με την Λάρισα. Ας έλεγαν καλύτερα πως περιμένουν να ολοκληρωθεί και ο 5ος κύκλος του Game of Thrones για να τους φύγει η αγωνία. Πιο πειστικοί θα ήταν. Διότι αν πραγματικά έχουν σκοπό να περιμένουν την έκβαση αυτής της μήνυσης, τότε η έναρξης των πλέι οφ μπορεί και να συμπέσει με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας. Λέτε να το πάνε για τότε;

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X