Η καριέρα του Σιμόες σε αριθμούς

Η καριέρα του Σιμόες σε αριθμούς
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

MOREIRENSE FCΟ Αντρέ Σιμόες θα ολοκληρώσει σε λίγες εβδομάδες την πιο πετυχημένη σεζόν της καριέρας του, μέχρι την… επόμενη. Έξι ματς έχουν απομείνει στην Πορτογαλία για τον 25χρονο μέσο, ο οποίος φέτος έγινε ο ηγέτης της Μορεϊρένσε και τη βοήθησε να μείνει με άνεση μακριά από τις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος. Δείτε τα στατιστικά της καριέρας του.

Για τον Σιμόες η τρέχουσα σεζόν είναι η πρώτη στη μεγάλη κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Το απόκτημα της ΑΕΚ ξεκίνησε από την ακαδημία της Πόρτο, αλλά επαγγελματίας έγινε στην Παντροένσε, την ομάδα της γενέτειράς του, το Ματοσίνιος, με την οποία αγωνίστηκε από το 2008 ως το 2011 με 95 συμμετοχές και 13 γκολ. To 2011 κατέκτησε τον τίτλο στην 3η κατηγορία, ωστόσο η Παντροένσε έχασε την άνοδο στα πλέι οφ.

Στη συνέχεια πέρασε δύο χρόνια στη 2η κατηγορία με τη Σάντα Κλάρα, όπου ήταν βασικότατος. Είχε 67 συμμετοχές, τις 64 βασικός, με 2 γκολ και 22 κίτρινες κάρτες. Το καλοκαίρι του 2013 πήγε στη Μορεϊρένσε, την οποία βοήθησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας και φυσικά να προβιβαστεί πέρυσι στην Πριμέιρα Λίγκα. Ο Σιμόες είχε 33 συμμετοχές (32 βασικός), πέτυχε 2 γκολ, ενώ είδε 8 φορές την κίτρινη κάρτα.

Φέτος, πέρα από την καλή ανασταλτική δουλειά που κάνει είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 6 γκολ στο πρωτάθλημα! Έχει πάρει μέρος σε 26 από τους 28 αγώνες πρωταθλήματος, όπου έχει επίσης 4 ασίστ, 8 κίτρινες, ενώ εναντίον της Μπενφίκα στις 21 Φεβρουαρίου είδε την πρώτη κόκκινη της καριέρας του, καθώς μίλησε άσχημα στον διαιτητή Ζόρζε Φερέιρα.

Την τρέχουσα σεζόν έχει φτάσει τα 31 ματς, καθώς έχει μία συμμετοχή στο Κύπελλο και τέσσερις στο Λιγκ Καπ Πορτογαλίας. Συνολικά έχει «γράψει» 2.671 λεπτά, ενώ η συχνότητα του στο σκοράρισμα ισούται με ένα γκολ ανά 445 λεπτά. Δηλαδή ένα γκολ ανά πέντε αγώνες.

Είναι ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ βάζει στη «μηχανή» της έναν παίκτη που χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται. Κάνει καλή δουλειά ανασταλτικά, είναι μαχητικός, παίζει δυναμικά, ενώ ταυτόχρονα δίνει λύσεις και μέσα στην αντίπαλη περιοχή με τα γκολ και τις ασίστ του. Επιπλέον, διαθέτει γερή κράση, καθώς ως τώρα δεν έχει τραυματιστεί ποτέ στην καριέρα του.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΡΗΣ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X