Η απολογία του Αμερικάνου για τα…μπουζούκια

Η αρχή του μύθου: έτσι έγινε η ΑΕΚ παντοτινή «Βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

amerikanos-αμερικανοςΜια άγνωστη ιστορία που συνέβη λίγες ημέρες μετά την ιστορική κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968 από την ΑΕΚ, με το Γιώργο Αμερικάνο πρωταγωνιστή, φέρνει στο φως. Μετά την σπουδαία επιτυχία και τη νίκη επί της Σλάβια Πράγας με σκορ 89-82, μπροστά σε 80.000 θεατές, οι παίκτες της ομάδας αποφάσισαν να το γιορτάσουν στα «Δειλινά», νυχτερινό κέντρο της εποχής.
Ο Γιώργος Αμερικάνος ήταν αυτός που …έσυρε το χορό, ιδιαιτέρως στο αγαπημένο του «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», σε μια βραδιά που οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν καταφέρει κάτι σπουδαίο για τον ελληνικό αθλητισμό. Παρά το εορταστικό κλίμα, η διοίκηση της ομάδας κάλεσε σε απολογία τον Αμερικάνο, γιατί είχαν πάρει και το Κύπελλο στα μπουζούκα. Το απόσπασμα από την απόφαση του ΔΣ ανέφερε πως ο Αμερικάνος έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον του Γενικού Αρχηγού και να εξηγήσει «δια ποίον λόγον περιέφεραν το Κύπελλον εις κέντρα διασκεδάσεως».
Το αστείο της υπόθεσης είναι πως εκείνο δεν ήταν το αυθεντικό Κύπελλο, αφού όπως αναφέρε μιλώντας στην εφημερίδα ο παίκτης της ομάδας, τότε, Χρήστος Ζούπας: «Η FIBA, επειδή ήταν μόλις η δεύτερη διοργάνωση του Κυπελλούχων, είχε φτιάξει ένα εξαιρετικό Κύπελλο από ατόφιο κρύσταλλο Βοημίας όπου είχαν χαραχτεί αργότερα στοιχεία του τελικού. Ήταν αδύνατον να μας το δώσει λοιπόν, αλλά και για λόγους ασφαλείας, αφού θα το είχαμε σπάσει. Έτσι μας έδωσε τότε στην απονομή αυτό το μεταλλικό που πήγαμε και στα μπουζούκια».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X