Τσούκας: "Υπερήφανος που ανήκω σε αυτή την οικογένεια"

Αύριο οι ιατρικές εξετάσεις για τους παίκτες της "Βασίλισσας"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

tsoukasΣυνέντευξη στην «ΩΡΑ των ΣΠΟΡ» παραχώρησε ο γιατρός της Ερασιτεχνικής και της ΚΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Τσούκας. Ο διευθυντής του τμήματος ορθοπεδικής κλινικής αθλητικών κακώσεων του νοσοκομείου «Mediterraneo» με αφορμή την τριετή θητεία του στην Ένωση, μίλησε για τα όνειρα που έχει για την ΑΕΚ, την δουλειά του, για θέματα υγείας αλλά και για τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αναλυτικά:

-Συμπληρώνετε στην ΑΕΚ τρία χρόνια, γιατρέ. Σωστά; Ποιο είναι το πρώτο συναίσθημα, που νιώθετε σ’ αυτή την σκέψη;
«Όσο τετριμμένο και να είναι, πραγματικά είναι τιμή μου, που εντάχθηκα σε αυτή την μεγάλη οικογένεια. Οι φιλοδοξίες μου, συμβαδίζουν απόλυτα με αυτές της ΑΕΚ, όπως επίσης οι αρχές και η ηθική μου. Νιώθω ευτυχισμένος και περήφανος που ανήκω σε αυτή την μεγάλη οικογένεια».

-Έπειτα από πολλά χρόνια παρουσίας στο Βόλεϊ και κυρίως στις εθνικές ομάδες, μετά την παρουσία σας στο μπασκετικό Μαρούσι και κυρίως στην μεγάλη ΑΕΚ, έχετε γίνει μπασκετικός; Θέλουμε να πούμε, έχετε αγαπήσει το άθλημα; Έχετε δεθεί μαζί του; Ή, απλά εκτελείτε την αποστολή σας ως επιστήμων και άνθρωπος;
«Νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι ήμουν 17 χρόνια παίκτης μπάσκετ. Επίσης, είμαι γιατρός σε ομάδες της Α1 τα τελευταία 15 χρόνια. Σε ομάδες όπως το Μαρούσι, ο Πανελλήνιος, ο Ηλυσιακός, ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας και η ΑΕΚ. Το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής για μένα. Μάλιστα, εδώ και 12 συνεχή χρόνια επιλέγομαι ως γιατρός στο ελληνικό All Star Game. Το 2012 βραβεύτηκα από τον ΕΣΑΚΕ και από τον ΠΣΑΚ ως ο καλύτερος γιατρός του ελληνικού μπάσκετ. Άρα, το μπάσκετ είναι για μένα τρόπος ζωής και γενικά ο αθλητισμός είναι ο φυσικός μου χώρος. Δεν είμαι σε αυτόν για να αποκομίσω οφέλη. Είμαι σε αυτόν γιατί τον λατρεύω και προσπαθώ να προσφέρω».

-Ζήσατε τις δύσκολες στιγμές της ΑΕΚ στα πέτρινα χρόνια των μικρών κατηγοριών, ζείτε τώρα την ΑΕΚ, που ξαναμεγάλωσε και πρωταγωνιστεί στην Α1. Πώς νιώθετε γι’ αυτή την μετάβαση;
«Σαν άνθρωπος και σαν επιστήμονας, επιδιώκω πάντα το κορυφαίο. Ήρθα στην ΑΕΚ στα πέτρινα χρόνια, γιατί ήξερα ότι το κορυφαίο είναι θέμα χρόνου. Δικαιώνομαι για την επιλογή μου αυτή. Απολαμβάνω το καθημερινό γιγάντωμα της ομάδας αυτής. Επειδή όμως έχω δουλέψει πολλά χρόνια σε ομάδες κορυφής, ξέρω καλά ότι απαιτείται χρόνος, υπομονή και σταδιακά βήματα. Χάρις στην διοίκηση Αγγελόπουλου και στον προπονητή, Ντράγκαν Σάκοτα, που εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη, η ομάδα είναι σίγουρα στον σωστό δρόμο».

-Η γνώμη σας για τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Αλέξη Αλεξίου, ο οποίος δεν έχει ακούσει λίγα. Βέβαια, όχι τόσο για την ΚΑΕ, όσο για την Ερασιτεχνική.«Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει θυσιάσει προσωπικό χρόνο, χρήμα και εργατοώρες για την μεγάλη του αγάπη, που είναι η ΑΕΚ. Εκτιμώ ότι είναι απαραίτητος στην φάση αναγέννησης του συλλόγου».

-Ξέρουμε, ότι γνωρίζετε τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Πώς προέκυψε η γνωριμία;
«Επειδή ο Μελισσανίδης είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, που έφτασε πάρα πολύ ψηλά, είναι πάντα δίπλα σε ανθρώπους που παλεύουν σωστά, για να γίνουν οι καλύτεροι στον χώρο τους. Είναι τιμή μου, που με στηρίζει και με τιμά με την εμπιστοσύνη και την φιλία του».

-Ποιος ήταν-είναι ο πιο πειθαρχημένος παίκτης στο μπάσκετ και στο βόλεϊ της ΑΕΚ, των οποίων έχετε την ιατρική ευθύνη;
«Όλα τα παιδιά είναι καταπληκτικοί επαγγελματίες και χαρακτήρες. Πρέπει όμως να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί από την προσήλωση του Καρλ Ίνγκλις και τον επαγγελματισμό του Μαλίκ Χέρστον στο μπάσκετ, ενώ στο βόλεϊ θεωρώ εξαιρετικό από κάθε πλευρά τον Κόνραντ Γκούζντα. Μάλιστα, για τον συγκεκριμένο θα πρέπει να πω ότι ενώ τον είχα χειρουργήσει στον ώμο, γιατί είχε πάθει μεγάλη ζημιά, δεν δίστασε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα, πιο νωρίς από ότι θα έπρεπε».

-Πώς ήταν ως προπονητής και συνεργάτης ο Βαγγέλης Ζιάγκος;
«Εξαιρετικός από κάθε πλευρά. Έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά. Είναι εργασιομανής και έχει συναισθηματική ευφυΐα. Το μέλλον του ανήκει, διαπρέπει και στην Λευκάδα φέτος, διαλέγοντας πάλι τον δύσκολο δρόμο και προσωπικά του εύχομαι τα καλύτερα».

-Πώς είναι ως προπονητής και συνεργάτης ο Ντράγκαν Σάκοτα;
«Ξέρει τι θέλει και πως θα το πάρει από τους συνεργάτες του. Σε ωθεί με το παράδειγμα και τις γνώσεις του στο να γίνεσαι καλύτερος και πιο επαγγελματίας».

-Έχετε μερίδιο στις επιτυχίες της ΑΕΚ και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Όπως και ο φυσιοθεραπευτής Μανόλης Πετρόπουλος. Συμφωνείτε με αυτό;
«Όντως, είναι εξαιρετικός φυσιοθεραπευτής και σίγουρα ένας από τους καλύτερους συνεργάτες που είχα όλα τα χρόνια στο μπάσκετ».

-Με την περίπτωση του Νώντα Παπαντωνίου τι συνέβη; Ήταν η ψυχή του παίκτη και το ιατρικό θαύμα… Τσούκα, ή όλα μαζί, που ο παίκτης σε κρίσιμη καμπή επέστρεψε άμεσα στην ομάδα;
«Ήταν συνδυασμός δικής του ψυχικής θέλησης και άριστης φυσικοθεραπευτικής δουλειάς».

-Με το χέρι στην καρδιά… Με τον Ποπς Μενσά Μπονσού τι γίνεται; Έχετε τον τρόπο να τον συντηρείτε στην ΑΕΚ; Πώς στην ευχή είχε κοπεί από τον Ολυμπιακό για ιατρικούς λόγους και σήμερα είναι ο κορυφαίος παίκτης της Basket League;
«Ο γιατρός μιας ομάδας δεν αρκεί να είναι μόνο κορυφαίος επιστήμονας. Θα πρέπει και ο ίδιος να έχει υπάρξει αθλητής και να αντιλαμβάνεται την αθλητική ψυχολογία. Η θετική μου εισήγηση για την απόκτηση του Μενσά-Μπονσού βασίστηκε σε τρία πράγματα. Πρώτον, τα χειρουργεία που είχε κάνει, έγιναν από έναν άριστο Αμερικανό χειρουργό, τον οποίο γνωρίζω και προσωπικά. Δεύτερον, μελέτησα όλες τις τελευταίες αγωνιστικές χρονιές του παίκτη και είδα ότι δεν είχε απουσίες. Τρίτον, είδα στα μάτια του, απίστευτη φλόγα για αγωνιστική διάκριση».

-Με τον Μάκη Αγγελόπουλο παρόντα θεωρείτε ότι η ΑΕΚ επέστρεψε οριστικά στον δρόμο των επιτυχιών;
«Είμαι σίγουρος για αυτό».

-Σκέφτεστε τον εαυτό σας στην Ευρωλίγκα ή στο… Γιούροκαπ με την ΑΕΚ;
«Σκέφτομαι τον εαυτό μου στην Ευρωλίγκα με την ομάδα μπάσκετ, ή στο Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα ποδοσφαίρου».

-Είναι γνωστή η πολύ μεγάλη σας εμπειρία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πως βλέπετε την ποδοσφαιρική ΑΕΚ και την επιστροφή της στην Superleague;
«Πρώτα από όλα πρέπει να πω ότι έχω διατελέσει γιατρός του Λεβαδειακού, του Ηλυσιακού, του Εθνικού Αστέρα, της Αγίας Παρασκευής και άλλων ομάδων ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη μου αγάπη και η ιατρική του ποδοσφαίρου είναι ο πιο εξελισσόμενος επιστημονικός κλάδος. Η ποδοσφαιρική ΑΕΚ επιστρέφει στην φυσική της θέση. Η παρουσία Μελισσανίδη και η κατασκευή της Αγιά-Σοφιάς εγγυώνται την εκτίναξη της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ. Η οργάνωση της ΠΑΕ σε πολύ υψηλά στάνταρ, είναι επιτακτική ανάγκη»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X