Δέλλας: «Στο γκολ με την Τσεχία έπαθα μπλακ-άουτ» (VIDEO)

Δέλλας: «Στο γκολ με την Τσεχία έπαθα μπλακ-άουτ» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

dellasΚάθε παίκτης που συμμετείχε στο έπος έχει τη δική του ιστορία. Ο Τραϊανός Δέλλας έχει (ειδικά) μία στιγμή που απογείωσε όλους τους Έλληνες. Ο ίδιος πάντως δεν την… πολυθυμάται. “Στο γκολ με την Τσεχία νομίζω ότι ο κόσμος που έβλεπε το παιχνίδι αισθάνθηκε πολύ περισσότερα πράγματα από μένα, γιατί εγώ εκείνη τη στιγμή έπαθα μπλακ-άουτ συναισθημάτων”, δήλωσε ο “Τράι” στο Balla!

Το Balla βρέθηκε στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η Εθνική ομάδα που κατέκτησε το Euro 2004 και είδε από κοντά ότι εκείνη η… παλιοπαρέα παραμένει μία αγαπημένη παρέα. Ο ήρωας του ημιτελικού Τραϊανός Δέλλας μοιράστηκε μαζί μας τις αναμνήσεις που του φέρνει εκείνος ο θρίαμβος. Μιλάει για το γκολ που έστειλε την Ελλάδα στον τελικό, θυμάται τι… δεν ένιωσε και μας αποκαλύπτει πόσες φορές έχει δει αυτό το γκολ σε βίντεο…

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη του νυν προπονητή της ΑΕΚ στο Balla

Τι αισθάνεστε κάθε φορά που βρίσκεστε όλοι μαζί;

Σίγουρα είναι ωραία συναισθήματα, μετά από πολλά χρόνια ξαναβρισκόμαστε, έχουμε κάνει κι άλλα φιλικά βέβαια. Νομίζω ότι η ατμόσφαιρα, το βλέπετε κι εσείς, είναι πάρα πολύ καλή, όπως ήταν και τα χρόνια τα καλά όταν παίζαμε ποδόσφαιρο.

Είναι όμως η πρώτη φορά που έρχεστε στην Κύπρο, είναι και για καλό σκοπό…

Εμείς πάντα δείχνουμε το πνεύμα της ομαδικότητας και της βοήθειας στους συνανθρώπους μας, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία. Είναι το πρώτο φιλικό που κάνουμε εκτός Ελλάδος. Είμαστε μία δεμένη οικογένεια, θα έλεγα, κι αυτό φαίνεται σε κάθε εκδήλωσή μας. Πόσο μάλιστα όταν βοηθάμε και συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολες στιγμές.

Ποιο ήταν το μυστικό τελικά εκείνης της ομάδας;

Νομίζω, το βλέπετε κι εσείς. Η αγάπη που έχουμε ο ένας για τον άλλο και πάνω από όλα για την ομάδα. Για εμάς το εθνόσημο ήταν κάτι πάρα πολύ μεγάλο. Καταφέραμε κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο μέχρι πριν, αλλά νομίζω ότι το μυστικό βρίσκεται εκεί, στην αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλο και όλοι μαζί για την ομάδα.

Υπήρχε κάποια στιγμή σε όλη αυτή την τρελή πορεία που πιστέψατε ότι θα το σηκώσετε;

Νομίζω ότι μετά το παιχνίδι με την Τσεχία. Είπαμε τώρα που φτάσαμε στον τελικό, δεν κάνουμε βήμα πίσω, πάμε να το πάρουμε.

Τι αισθάνθηκες εκείνη τη στιγμή, στο γκολ με την Τσεχία;

Το έχω ξαναπεί, νομίζω ότι ο κόσμος που έβλεπε το παιχνίδι μπορεί να αισθάνθηκε πολύ περισσότερα πράγματα από μένα, γιατί εγώ εκείνη τη στιγμή έπαθα μπλακ-άουτ συναισθημάτων! Αλλά περνώντας τα χρόνια και βλέποντας ξανά το γκολ, μπορώ να καταλάβω κι εγώ πώς αισθάνθηκε όλος ο κόσμος εκείνη τη στιγμή.

Πόσες φορές έχεις δει αυτό το γκολ;

Αρκετές (σ.σ.: γέλια).

Πέρα από την επιτυχία εκείνη, η Εθνική Ελλάδος αποτέλεσε τη βάση για να δημιουργηθεί γενικότερα Εθνική ομάδα, Εθνική συνείδηση, να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Είναι διπλή η ικανοποίησή σας γιατί θέσατε τις βάσεις για τη μετέπειτα πορεία;

Σίγουρα, νομίζω ότι αν πούμε ότι το σημείο μηδέν της ελληνικής ομάδας είναι το 2004 – όχι ότι δεν υπήρχε πριν Εθνική ομάδα- αλλά με αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία δημιουργήσαμε φιλάθλους της Εθνικής ομάδας, ήρθαν και νέα παιδιά στο γήπεδο, βάλαμε και τις γυναίκες στο γήπεδο. Θα έλεγα ότι είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα κι εγώ με όλα τα παιδιά να θέσουμε τις βάσεις μίας μεγάλης πορείας που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και που ευελπιστώ να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις.

Θα έχει συνέχεια η Εθνική ομάδα; Βρίσκεται σε μία δύσκολη καμπή…

Τώρα στα δύσκολα θα πρέπει να είμαστε κοντά της. Έχει τα φόντα. Έχει βέβαια και τις δυσκολίες. Αλλά νομίζω ότι με αρκετή προσπάθεια θα πρέπει να πάμε και στο επόμενο Euro.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

[youtube id=”TBPxTh_JkVo” width=”600″ height=”350″]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X