Μάκι, Χάρα και Υδραυλικός

Μάκι, Χάρα και Υδραυλικός
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÁÑÁÂÉÄÇÓ ÊÑÉÓÁÍÔÏÕÓ ÊÁËËÉÈÅÁ - ÁÅÊ (FOOTBALL LEAGUE 2014-2015)Το πρώτο καλό μαντάτο είναι πως οι παίκτες της ΑΕΚ για δεύτερη συνεχόμενη φορά, βγήκαν σώοι, αβλαβείς και κυρίως αρτιμελείς απ’ αυτό που επιμένουν να ονομάζουν γήπεδο ποδοσφαίρου στον Ταύρο. Βεβαίως υπήρξαν φορές που βρέθηκαν με το ένα πόδι σε βουναλάκι και το άλλο σε λακκούβα, όπως υπήρξαν και φορές που έφαγαν την γερή κλωτσιά τους προς τέρψη του σκαρφαλωμένου στα κάγκελα συμπαθούς νέου με το πυκνό μούσι που γούσταρε μπάλα σε εκδοχή κατς. Όμως το έβγαλαν κι αυτό και ευτυχώς χωρίς απώλειες.

Το δεύτερο καλό μαντάτο είναι πως σ’ αυτό το κακοτράχαλο χωράφι, η ΑΕΚ (ξανά) κέρδισε. Και μάλιστα πανεύκολα. Χαώδης η διαφορά στην ποιότητα της δουλειάς, του επιπέδου, του υλικού, της προετοιμασίας και της φανέλας, μ’ όλες τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Ακόμα και 17 βαθμούς να αφαιρούσαν αντί για 3 που ήταν η τιμωρία, πάλι περίπατο θα έκανε. Πολλώ δε μάλλον τώρα που η διαφορά είναι στους 17 και μπορεί να πάει και στους 20 την τελευταία αγωνιστική, κάτι που θα σημαίνει πως η ΑΕΚ θα μπει με 10 βαθμούς στα πλέι οφ έναντι ενός ή μηδενός όσων θα ακολουθήσουν πίσω από τον Ηρακλή.

Το τρίτο καλό μαντάτο, είναι πως σκόραρε ο Κρισάντους. Το ήθελε πολύ. Μα πιο πολύ το ήθελαν, εκ μέρους του Μάκι, οι συμπαίκτες του. Φάνηκε από τον τρόπο που τον αγκάλιασαν μόλις σκόραρε. Με πρώτο τον Αραβίδη που χίμηξε στην αγκαλιά του Νιγηριανού και το γιόρτασε το γκολ αυτό πιο πολύ και από τα δικά του. Και να σκεφτεί κανείς πως θεωρητικά Κρισάντους και Αραβίδης είναι ανταγωνιστές για θέση στην ενδεκάδα, ασχέτως αν στον Ταύρο έπαιξαν μαζί. Αλλά είπαμε, η φετινή ΑΕΚ είναι οικογένεια και (κάθε φορά) το δείχνει.

Το χάρηκαν όλοι στην ΑΕΚ το γκολ του Μάκι. Το χάρηκαν πρώτον διότι είχαν καταλάβει πόσο πιεσμένος ήταν ο Κρισάντους και πόσο πολύ το είχε ανάγκη για ψυχολογικούς και αγωνιστικούς λόγους.  Δεύτερον και (ίσως) κυριότερο, διότι κανείς δεν θα ήθελε να ήταν στη θέση του Μάκι και να εισπράττει τόσο έντονα και τόσο ανοικτά την αμφισβήτηση.

Προφανώς και ο Νιγηριανός δεν έγινε ξαφνικά ούτε Ιμπραϊμοβιτς, ούτε «φονικό όπλο». Το πρώτο δεν θα γίνει και ποτέ, ενδεχομένως ούτε και το δεύτερο. Αλλά από τον τρόπο που τελείωσε την φάση του γκολ του και τον τρόπο που έστρωσε την μπάλα στον Ντούνη στην χαμένη ευκαιρία πάνω στην γραμμή, έπεισε πως όταν βρει ρυθμό και πατήματα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Αυτό δηλαδή για το οποίο αποκτήθηκε τον Γενάρη.

Με τον σπαθί του την κέρδισε θαρρώ ο Μάκι την πίστωση χρόνου. Την δικαιούται άλλωστε. Εδώ στον ΟΣΦΠ έχει απεριόριστη τέτοια πίστωση, η μισοριξιά ο Χάρα. Ο παίκτης που αποκτήθηκε τον Γενάρη για βασική επιλογή και για να δώσει λύση στο επιθετικό πρόβλημα. Και από τότε έχει βάλει ένα γκολ με το χέρι, ένα κανονικό και κατά κανόνα δεν σημαδεύει ελέφαντα σε διάδρομο. Αλλά όχι μόνο επικοινωνιακά στηρίζεται, αλλά ξαφνικά ξεφύτρωσε και σενάριο για «ζωηρό ενδιαφέρον» της Μπράγκα. Και τρέμουν μην το χάσουν.

Παρεμπιπτόντως ο ΟΣΦΠ δυο προσθήκες έκανε τον περασμένο Γενάρη. Τον Χάρα και τον Σαντάνα. Δυο προσθήκες έκανε και η ΑΕΚ. Τον Γιόχανσον και τον Κρισάντους. Ο ΟΣΦΠ μετά από τους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, προ φάσης των 32 του Γιουρόπα Λιγκ και με νταμπλ ενόψει. Η ΑΕΚ στη Β’ εθνική. Φανταστείτε μ’ αυτά τα δεδομένα, οι δυο μεταγραφές να είχαν γίνει αντίστροφα. Από τον ΟΣΦΠ θα διέρρεαν πως η Τσέλσι ετοιμάζει άμεσα πρόταση για τον Γιόχανσον για να προλάβει την Ρεάλ. Και εδώ στην ΑΕΚ ο Σαντάνα θα άκουγε γιούχα ακόμα και όταν πήγαινε στο σουπερμάρκετ.

Και κάτι τελευταίο περί μεταγραφών. Δεν θα υπεισέρθω σε ρεπορταζιακά ζητήματα. Γι αυτά έχουμε καιρό. Αν (λέγω αν) υπάρχει έστω και μια χαραμάδα για επιστροφή του Σκόκο, αξίζει τον κόπο στην ΑΕΚ να το παλέψουν για να την εκμεταλλευτούν. Τι μπορεί να κάνει ο Υδραυλικός, όλοι ξέρουμε. Τι πρόκειται να κάνει, μόνο στο γήπεδο θα φανεί. Αλλά και μόνο να φέρει η ΑΕΚ τον παίκτη που επί δυο χρόνια ο ΟΣΦΠ τον «παλεύει» και τρώει «πόρτα», θα είναι το πιο ισχυρό μήνυμα επιστροφής. Και παρεμπιπτόντως, μήπως θυμάστε όταν έπαιζε ο Σκόκο στην ΑΕΚ πόσοι εξ υμών γκρίνιαζαν πως διαλέγει παιχνίδια για να παίξει καλή μπάλα; Απ’ αυτούς άραγε, πόσοι θα ήθελαν ξανά στην ΑΕΚ τον Σκόκο χθες; Και ας διαλέγει και παιχνίδια.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X