Στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο

Ποντάρει πολλά στον Κοντονή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kontonis2-κοντονηςΤην Παρασκευή (27/3) καταθέτει στη Βουλή ο Σταύρος Κοντονής το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας και της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα πρώτο βήμα στις αλλαγές που θέλει να κάνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, και στοχεύει στην πάταξη της βίας και της διαφθοράς. Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσει ένα πιο πλήρες νομοσχέδιο που θα καλύπτει ευρύτερα τα προβλήματα στον αθλητισμό. Αυτό το πρώτο σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στην Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος και δεν θα τεθεί προς διαβούλευση. Πρόθεση αυτής της κίνησης είναι να μη χαθεί άλλος χρόνος, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνουν και τα επόμενα βήματα.

Σε αυτό το νομοσχέδιο προβλέπονται μια σειρά από μέτρα, που αφορούν την αυστηροποίηση των ποινών σε φαινόμενα βίας, αλλά και την προσπάθεια να καταπολεμηθεί η διαφθορά στο ποδόσφαιρο.  Ετσι, προβλέπεται η διατήρηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που θα έχει τη δυνατότητα να εισηγείται την απαγόρευση εισόδου στο κουπόνι του στοιχήματος ομάδων που εμφανίζονται με συχνότητα στους φακέλους που στέλνει η UEFA στην ΕΠΟ και αφορούν αγώνες ύποπτους χειραγώγησης. Παράλληλα, οι διαιτητές θα έχουν την υποχρέωση να καταθέτουν στην ΕΕΑ δηλώσεις πόθεν έσχες οι οποίες θα υποβάλλονται σε έλεγχο. Ακόμα θα δίνεται το δικαίωμα στον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό να αναλάβει χρονικά έναν αγώνα, για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες απόπειρας χειραγώγησής του.

Παράλληλα, προβλέπεται η αναβάθμιση του ρόλου της ΔΕΑΒ με τη θέσπιση «παρατηρητή αποδυτηρίων», αλλά και η λήψη διοικητικών μέτρων κατά των συλλόγων και των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται ή φέρουν αντικειμενική ευθύνη για την τέλεσή τους.

Για τους συλλόγους οι ποινές θα είναι από πρόστιμα και μπορεί να φτάνουν, κάτι που εξετάζεται, σε αποκλεισμό από διεθνείς διοργανώσεις. Για τα φυσικά πρόσωπα θα προβλέπεται αυστηροποίηση ποινών. Επίσης ποινές θα προβλέπονται και εναντίον ΜΜΕ που υποκινούν οι επιβραβεύουν έκνομες συμπεριφορές.

Σημαντικό είναι ότι θα προβλέπεται ρητά πως δεν θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα στη Super League, δεν λειτουργήσει σε όλα τα γήπεδα το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά και οι κάμερες.

Τέλος, προβλέπεται η στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου αποκλειστικά με τακτικούς δικαστές. Τα πρωτοβάθμια όργανα θα είναι μονομελή και τα δευτεροβάθμια τριμελή. Επίσης θα προβλέπεται να ορίζονται ως ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, εισαγγελείς της τακτικής δικαιοσύνης.

Πηγή: onsports.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X