Εμπιστευτείτε αυτούς που ξέρουν

Εμπιστευτείτε αυτούς που ξέρουν
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

crisantous-johanson-aravidis-κρισαντους-γιοχανσον-αραβιδηςΜεγάλο σαράκι οι μεταγραφές. Ατέλειωτες κουβέντες για παικταράδες που θα ρίξουν τα τσιμέντα, μέχρι τα παλτά που θα μας ζεσταίνουν τον χειμώνα. Τώρα που η παρωδία του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται και το κύπελλο δεν μας προέκυψε – ας όψεται ο Καλογερόπουλος και η χερούκλα του Χάρα – είναι λογικό να βρίσκονται στο κάδρο τα μεταγραφικά. Βέβαια, στην ΑΕΚ το τρομερό είναι η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι σε εκείνους που διοικούν και αποφασίζουν. Γι’ αυτό και κάθε μεταγραφική συζήτηση φέρνει στην επιφάνεια αυτόκλητους σκάουτερ, προπονητές της εξέδρας, λογιστές και οικονομολόγους που μετρούν την αξία κάθε παίκτη στην αγορά.

Σκεφτείτε μόνο την παράνοια που υπάρχει για τις δύο μεταγραφές του Ιανουαρίου. Ο ίδιος άνθρωπος χειρίστηκε τις υποθέσεις, εκείνος έβαλε τη σφραγίδα του. Ο Μιλοβάνοβιτς έφερε το παγοθραυστικό από τη Σουηδία, ο Μιλοβάνοβιτς και τον Κρισάντους. Δεν μπορεί να είναι γάτος στην πρώτη επιλογή και μπουνταλάς στη δεύτερη. Κάτι ξέρει καλύτερα. Και σε όσους συνομιλεί, βεβαιώνει πως ο Κρισάντους του χρόνου θα βάλει 20 γκολ. Αλλά αυτό θα το δείξει η ιστορία.

Αυτό που έχει σημασία σε αυτήν τη φάση είναι το μέτρο και η εμπιστοσύνη. Όπως και η λογικό και το σχέδιο στην αρχιτεκτονική της νέας ΑΕΚ. Πολλοί φαίνεται πως λησμονούν, ότι πέρυσι υπήρχαν πολλοί παίκτες που δεν έπαιζαν καν σε μικρότερη κατηγορία. Πολλοί ξεχνούν πως ήταν μεγάλη ευκαιρία να υπάρξουν ευκαιρίες και η ΑΕΚ να βγάλει παίκτες σε αυτή τη δύσκολη διετία. Και ήδη, βλέπετε πως υπάρχει ο Τζανετόπουλος, ο Ανάκογλου και άλλοι που βγαίνουν πιο δυνατοί και έτοιμοι από τη διαδικασία.

Αδυνατώ να κατανοήσω την ισοπεδωτική κριτική για τον Κρισάντους, έτσι και αλλιώς. Προφανέστατα και δεν ισχυρίζομαι πως με έχει εντυπωσιάσει, αλλά τον περιμένω. Ο κάθε παίκτης έχει το δικό του χρόνο προσαρμογής. Οι παλιότεροι θα θυμόνται την αμφισβήτηση που υπήρξε στον τεράστιο Σαμπανάντζοβιτς, που για ένα τρίμηνο θεωρούνταν παλτό από τους ειδήμονες της εξέδρας. Τον Κρισάντους ξέρει άριστα ο Μιλοβάνοβιτς, έχουν δει και εγκρίνει όλοι γύρω από την ομάδα και η κουβέντα είναι περιττή. Εκείνος ήξερε και τον Γιόχανσον, για τον οποίο δεν νομίζω ουδείς άλλος να είχε άποψη.

Επίσης, προφανέστατα δεν υπάρχει οικονομικό θέμα. Εχω πει και παλιότερα, πως τον οπαδό δεν πρέπει να τον ενδιαφέρει πόσο κοστίζει ένας παίκτης, αλλά τι προσφέρει μέσα στο γήπεδο. Να μην απαριθμήσω τώρα μεταγραφές αεροδρομίου που εκεί έμειναν. Ποιος ενδιαφέρεται πόσα παίρνει ο Γιόχανσον; Αυτό που έχει σημασία είναι πως πρόκειται για θηρίο που γεμίζει τη μεσαία γραμμή και δίνει οντότητα στην ΑΕΚ. Είναι βέβαιο, πως ο Μελισσανίδης θα μπατζετάρει το ποσό που απαιτείται για να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις ενίσχυσης. Με σύνεση, με στόχο τη δημιουργία ενός κορμού που σταδιακά θα εμπλουτίζεται.

Στο ποδόσφαιρο πολλά πράγματα αλλάζουν, αλλά μερικά παραμένουν αναλλοίωτα από την πρώτη μέρα που οι άνθρωποι κλώτσησαν τη μπάλα με στόχο μια εστία με δοκάρια. Αυτό είναι πως οι ομάδες δημιουργούνται σταδιακά, με σωστές βάσεις και με ανθρώπους που έχουν γνώση του αθλήματος. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη συγκυρία για την ΑΕΚ, από αυτή που έχει σχηματιστεί τώρα στην ηγεσία της. Και εκτιμώ, πως αξίζει να τους εμπιστευτεί κάποιος και να περιμένει τα σπουδαία που θα έρθουν. Το θέμα δεν είναι αν θα έρθει ο Σκόκο, ο Τζιμπούρ, ο Λούκα ή ο Σα. Το ζήτημα είναι να γίνει ομαδάρα. Και θα γίνει.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X