Αμάν ρε Μάκι

Αμάν ρε Μάκι
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÖÙÓÔÇÑÁÓ - ÁÅÊ (FOOTBALL LEAGUE 2014-2015)Θα μπορούσα να γράψω (ξανά) αράδες ολόκληρες για τον Αραβίδη και να (ξανά) καταλήξω στο συμπέρασμα πως πρόκειται για φαινόμενο. Αυτό το παιδί είναι ικανό να κάνει τα πάντα, προκειμένου να μπορεί να μπαίνει στο γήπεδο με την φανέλα της ΑΕΚ και να παίζει. Όχι νάρθηκα στο χέρι, ακόμα και κάσκα αστροναύτη θα φορούσε, αρκεί να μην έχανε ματς.

Θα μπορούσα επίσης να γράψω (ξανά) πολλές αράδες για τον τρόπο που ο Τραϊανός Δέλλας οδήγησε παίκτες «άδειους» ψυχολογικά σε νίκη. Και μάλιστα νίκη με ανατροπή. Διότι μπορεί ο Φωστήρας όντως να είναι μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας. Αλλά βρήκε τον τρόπο να βάλει από κάτω την ΑΕΚ στο σκορ με το καλημέρα. Μια ΑΕΚ που είχε παίκτες «άδειους» ψυχολογικά μετά από το ντέρμπι της Τετάρτης. Κι όμως αυτοί οι παίκτες, είχαν τελικά ετοιμαστεί κατάλληλα από τον Δέλλα ώστε να πάρουν τη νίκη, ότι και αν συνέβαινε μέσα στο ματς.

Προσπερνώ και τον Δέλλα και τον Αραβίδη και πάω παρακάτω. Καταρχήν στην περίπτωση Γιόχανσον. Είναι λες και έχει τσιπάκι προγραμματισμένο για σταθερή απόδοση στο 9. Είτε αντίπαλος είναι ο ΟΣΦΠ, είτε ο Φωστήρας. Στο 9, ποτέ ούτε καν στο 8,99. Τόσο διάνα σε μεταγραφή παίκτη το όνομα του οποίου ήξερε μόνο αυτός που τον έφερνε, η ΑΕΚ έχει να κάνει από την εποχή του Μπλάνκο. Ίσως και ακόμα πιο παλιά.

Πάμε και στον Κρισάντους. Ή Χρύσανθο ή Μάκι. Βαφτίστηκε «άμπαλος» από το αεροδρόμιο, άκουσε μουρμούρα αλλά και ειρωνεία από την πρώτη του πάσα και αν (όταν) υπογραφεί και τρίτο Μνημόνιο και τον δουν στον δρόμο θα του πουν «αμάν ρε Μάκι, τι πήγες και έκανες;». Πλέον φοβούμαι πως για να αναστραφεί όλο αυτό το κλίμα θα πρέπει να πετύχει χατ τρικ μ’ ένα σουτ. Και είναι άδικο. Για πρώτη φορά έπαιξε βασικός στον Ταύρο. Γκολ δεν έβαλε. Αλλά αυτό είναι στοιχείο που αποδεικνύει πως είναι Φουρτάδο; Μήπως να αραδιάσω περιπτώσεις πετυχημένων επιθετικών που άργησαν να πάρουν μπρος και να βρίσκουν δίχτυα; Ακόμα και ο Αραβίδης, που οργιάζει από την αρχή του 2015, το πρώτο εξάμηνο το έβγαλε μ’ ένα γκολ.

Ο Κρισάντους δεν σκόραρε. Αλλά είχε παρουσία στην επίθεση. Και σε φάσεις μπήκε ο ίδιος και έδωσε φάσεις να τελειώσουν οι συμπαίκτες του. Ειδικά το δεύτερο. Όντως έχασε κάποια κοντρόλ και του έφυγαν κάποιες πάσες. Αυτό όμως το έπαθαν όλοι όσοι έπαιξαν στο χωράφι του Ταύρου και όχι φυσικά με δική τους ευθύνη.

Δεν θα υποστηρίξω πως η ΑΕΚ έχει βρει στο πρόσωπο του Νιγηριανού, τον σέντερ φορ που θα την οδηγήσει ξανά στον κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά πιστέψτε με, η ΑΕΚ δεν τον πήρε για τέτοιον, τον περασμένο Γενάρη. Μια λύση είναι για την επίθεση, που μπορεί και να αποδειχθεί καλή.

Επιμένω πως το δείγμα από το ντεμπούτο του στην ενδεκάδα, είναι θετικό.  Είναι επιθετικός που μπορεί και να γεμίσει περιοχή και να «σπάσει» καλά την μπάλα σε συμπαίκτες. Ας του δώσουμε λίγο χρόνο να βρει ρυθμό. Πόσο καλά μπορεί να κάνει την δουλειά του φορ και πόσο μπορεί να σταθεί σε μια ΑΕΚ επιπέδου Σουπερλίγκα, αυτό είναι στο πόδι του να το (από) δείξει, μέχρι και το τέλος της σεζόν. Ενώ να συμφωνήσουμε πως έτσι κι αλλιώς δεν δείχνει πως μπορεί να είναι ο παίκτης που θα τραβήξει το σκοράρισμα σε μια ΑΕΚ πρωταγωνίστρια της Σουπερλίγκα. Να συμφωνήσουμε και πως δεδομένα θα χρειαστεί το καλοκαίρι μεταγραφή “κανόνι”. Αλλά επιμένω πως είναι άδικο να αντιμετωπίζεται ο Κρισάντους, λες και αυτός έβαλε μπλόκο τον Γενάρη στη μεταγραφή του Ετό και επέβαλε να αποκτηθεί ο ίδιος.

ΥΓ: Όντως μια αποστροφή του λόγου των δηλώσεων του Λαμπρόπουλου ήταν παρεξηγήσιμη και ενδεχομένως δικαιολογημένα υπήρξαν αντιδράσεις. Αλλά οι εξηγήσεις που έδωσε και κυρίως η συγγνώμη του, βάζουν, θαρρώ, τελεία στο θέμα. Απλώς να προσθέσω πως ο Λαμπρόπουλος  ήταν αυτός που έτρεξε και απομάκρυνε τους… νταήδες παίκτες του ΟΣΦΠ από το σημείο που είχε ανάψει η «σπίθα», προκειμένου να μην πέσει κι άλλο λάδι στη φωτιά και να προστατευτεί η ΑΕΚ. Ήταν επίσης αυτός που ζητούσε στα τελευταία λεπτά από τον κόσμο να δώσει φωνή και δύναμη στον ίδιο και τους συμπαίκτς του και σήκωσε στο πόδι το ΟΑΚΑ. Και ήταν και ο πρώτος που ξέσπασε σε κλάματα στο φινάλε, μετά το χειροκρότημα του κόσμου.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X