Ψεύτες και ψεκασμένοι

Ψεύτες και ψεκασμένοι
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

pereira-jara-kasami-περειρα-χαρα-κασαμιΔεν μπορώ να το αρνηθώ. Αν και ο Βαγγέλης κλαίγεται μόνιμα για την πρόσβαση που έχει στα ΜΜΕ, επικοινωνιακά δεν έχει αντίπαλο. Οσα έχουν συμβεί από το βράδυ της Τετάρτης και έπειτα, φανερώνουν τη δύναμη του. Μέσα σε ελάχιστες ώρες, το άσπρο βαφτίστηκε μαύρο, το ψέμα κυριάρχησε. Η κουβέντα ξέφυγε γρήγορα από την πραγματικότητα και περιστράφηκε εκεί που ήθελαν να τη μεταφέρουν. Επί διήμερο, ο κόσμος βομβαρδίζεται από απίστευτα ψέματα, τρομερές ανακρίβειες, βλακώδεις απορίες και σαθρά επιχειρήματα που προσπαθούν να αποδείξουν πως τελικά κάποιοι μας ψεκάζουν.

Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Ηδη, από το βράδυ της Τετάρτης επιχειρήθηκε να μεταφερθεί το πρώτο ψέμα: «Η διαιτησία ήταν άψογη, ο διαιτητής δεν μπορούσε να δει τη φάση». Μα αν δεν μπορούσε ας διαλέξει άλλο επάγγελμα. Αν ο Καλογερόπουλος δεν βλέπει, ας μείνει στο κυνήγι της πάταξης της τρομοκρατίας (ως αστυνομικός). Αλλά για ποια καλή διαιτησία συζητάμε; Αυτή που σε ένα ματς λεπτών ισορροπιών, είχε δύο ξεκάθαρα λάθος αποφάσεις για οφσάιντ εις βάρος της ΑΕΚ και μια στην καλύτερη αμφισβητούμενη φάση που έκρινε το ματς.

Θέλετε και άλλο για την «καλή διαιτησία». Λησμονεί κάποιος τι συνέβη στο Καραϊσκάκη; Η ΑΕΚ σε 180 λεπτά με τον Ολυμπιακό είχε απίστευτη κόντρα. Λύσσαξαν για να τη σταματήσουν ο Λαμπρόπουλος και ο Καλογερόπουλος με τα καϊνάρια βοηθούς τους. Στο Φάληρο υπήρξε γκολ από ανύπαρκτο φάουλ, κόπηκαν ακόμα δύο οφσάιντ σε καθαρές φάσεις, πέτυχαν να κρατήσουν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Και στη ρεβάνς, του έδωσαν και την πρόκριση.

Ο Καλογερόπουλος δεν είδε τίποτα από τις αλητείες του Περέιρα και του Κασάμι. Ο Παλάσκας ήταν και θιγμένος επειδή κράχτηκε πριν και μετά το ματς. Ο παρατηρητής του αγώνα, φοβήθηκε και κρύφτηκε. Είδε μόνο τους τραυματίες, τα επεισόδια, τον κακό χαμό. Μας παρέπεμψε στη google για να μάθουμε τα καθήκοντα του. Ενδεχομένως να ψάξουμε εκεί επίσης ποιοι τον όρισαν, ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, πως υπηρετούν επί χρόνια ένα σύστημα σαθρό και ελεεινό.

Αφού τελείωσαν την κουβέντα για τη διαιτησία, αφού ανέδειξαν ως τέλος του κόσμου τα επεισόδια, επιχείρησαν και να καθαγιάσουν τους λεβέντες τους. Ετσι είδαμε τον Περέιρα δίπλα σε φωτογραφίες του Μουρίνιο και του Σιμεόνε. Είδαμε τον τυχάρπαστο Πορτογάλο να μασά την τσίχλα σαν τον σερ Αλεξ, να θεωρείται υπόδειγμα. Ουδείς εκ των υπολοίπων βέβαια δεν έπιανε το μόριο του, δεν έκανε σπριντ για να προκαλέσει πρώτος, δεν προσβάλει τη νοημοσύνη του κόσμου.

Για τον ημίτρελο Κασάμι δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες. Πρόκειται για κλινική περίπτωση, από αυτές που χαρακτηρίζονται ανίατες. Ούτε για τον Σιόβα απαιτείται ανάλυση. Αν μάθει ο κόσμος πως έτρεχε με τις παντόφλες για να αποφύγει την…αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού και πως έφευγαν βροχή οι φάπες, θα καταλάβει γιατί πούλησε φτηνό οπαδιλίκι.

Το σύστημα πνέει τα λοίσθια και γι’ αυτό έχει συσπειρωθεί γύρω από τον Βαγγέλη. Δείτε τον υπάλληλο της ΕΠΟ, ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Πετρόπουλο. Απ’ όσα συνέβησαν την Τετάρτη, η σπουδή του ήταν να καλέσει σε απολογία τον Μελισσανίδη. Για τον Περέιρα και τον Κασάμι, μάλλον περιμένει να του στείλουν υπόμνημα ο διαιτητής και οι παρατηρητές, που δεν είδαν τίποτα. Το αυτεπάγγελτο το έχει ξεχάσει μάλλον και εκείνος σε κάποιο συρτάρι του γραφείου του. Αλλά και αυτό θα πέσει στο κενό.

Για να το κλείσω. Αρέσκονται να υποστηρίζουν πως είναι μόνοι τους και όλοι μας. Στην πραγματικότητα είμαστε μόνοι μας και μόνοι τους. Γιατί την ΑΕΚ φοβούνται, την ΑΕΚ υπολογίζουν. Η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη, δεν χρειάζεται λυκοφιλίες με κανέναν. Ο Αλαφούζος είναι αδύναμος, ο Σαββίδης άσχετος. Ο Μελισσανίδης θα τη βρει την άκρη. Πιο δύσκολα, με μεγαλύτερο κόπο, αλλά θα τη βρει. Και τότε, θα τρέμει η γη. Λίγη υπομονή ακόμα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X