Η άγνωστη ιστορία του Σκότι Ουίλμπεκιν που πήρε η ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)

Η άγνωστη ιστορία του Σκότι Ουίλμπεκιν που πήρε η ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

scottie-wilbekinΗ ΑΕΚ ολοκλήρωσε την απόκτηση του Σκότι Ουίλμπεκιν (22 ετών, 1.88μ.). Ενός ιδιαίτερα ταλαντούχου, πλην ατίθασου νέου, του οποίου την καριέρα έσωσε ο μεγάλος προπονητής, Μπίλι Ντόνοβαν.

Για τον Σκότι Ουίλμπεκιν αυτή είναι η πρώτη σεζόν ως επαγγελματίας. Πριν από μερικές μέρες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τους Κάιρνς Τάιπανς, με τους οποίους αναδείχθηκε MVP και αμυντικός της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας και έπαιξε στον τελικό των πλέι οφ, όπου ηττήθηκαν από τους Περθ Ουάιλντκατς.

Προτάθηκε στον Ντράγκαν Σάκοτα κι αυτός άναψε το πράσινο φως ποντάροντας κυρίως στις τρομερές αμυντικές δυνατότητές του, αλλά και στο ότι είναι ένας πλέι μέικερ που δεν θέλει να παίρνει πολλά σουτ, όποτε το κάνει όμως σουτάρει με ποσοστό κοντά στο 40% στα τρίποντα. Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, έτσι ο Αμερικανός αναμένεται το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, αφού στο μεταξύ στείλει υπογεγραμμένο το απαραίτητο προσύμφωνο. Θα περάσει ιατρικές εξετάσεις κι αν όλα πάνε καλά, θα υπογράψει το συμβόλαιό του Η διάρκειά του θα είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς. Εκτός εάν…

Κελεπούρι

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν είναι ένας παίκτης που έχει τις προδιαγραφές να παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Δεν είναι τυχαίο ότι έπαιξε για τέσσερα χρόνια υπό τις οδηγίες ενός από τους ScottieWilbekin990verticalκαλύτερους προπονητές του NCAA, του Μπίλι Ντόνοβαν, σε ένα από τα καλύτερα κολεγιακά προγράμματα μπάσκετ στην Αμερική, αυτό του πανεπιστημίου της Φλόριντα (σε αυτό το πανεπιστήμιο και με αυτό τον προπονητή έχει παίξει μεταξύ πολλών άλλων και ο Νικ Καλάθης).

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι στις πρώτες τρεις χρονιές του με τους Γκέιτορς έφτασε ισάριθμες φορές στους “8” του τελικού τουρνουά του NCAA (Elite-8), ενώ πέρυσι, όταν πια ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ηγέτης της ομάδας, έφτασε ως το φάιναλ φορ τρέχοντας σερί 18-0 από τον Δεκέμβρη και μετά. Το Κονέκτικατ στον ημιτελικό σταμάτησε αυτή την ξέφρενη πορεία, αλλά αυτός με 13,1 πόντους και 3,6 ασίστ κατά μέσο όρο είχε αναδειχθεί καλύτερος παίκτης της περιφέρειας SEC και μέλος της τρίτης καλύτερης πεντάδας όλου του NCAA για το 2014.

Δεν είναι τέλος τυχαίο ότι αυτός ο τόσο μεγάλος προπονητής, ο Μπίλι Ντόνοβαν, παρέβη τις αρχές του για να τον σώσει, μόνο και μόνο επειδή πίστευε πως θα ήταν κρίμα ένα τόσο σπουδαίο ταλέντο να πάει χαμένο…

Παράβαση και τιμωρία

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν άρχισε να παίζει και να φοιτά στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα το 2010 σε ηλικία μόλις 17 ετών. Το νεαρό της ηλικίας του δεν τον βοήθησε να διαχειριστεί σωστά το ότι ήξερε πόσο καλός μπασκετμπολίστας ήταν, με αποτέλεσμα να εμφανίζει αρκετά συχνά δείγματα υπέρμετρα εγωιστικής συμπεριφοράς εντός της ομάδας. Τα σοβαρά προβλήματα, ωστόσο, δημιουργήθηκαν την τρίτη του χρονιά στο κολέγιο. Τότε που σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου παρέβη δύο φορές τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας και τιμωρήθηκε με αποβολή επ’ αόριστον.

Επισήμως δεν έγινε ποτέ γνωστό σε ποια παράβαση υπέπεσε ο Σκότι, διότι το πανεπιστήμιο δεν δημοσιοποιεί τέτοια πράγματα. Οι φήμες, ωστόσο, εκείνο τον καιρό ανέφεραν πως και τις δύο φορές είχε συλληφθεί να κάνει χρήση ναρκωτικών, πιθανότατα μαριχουάνας. Επίσημα αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, αλλά έτσι έλεγαν τότε.

Σε κάθε περίπτωση ο Μπίλι Ντόνοβαν έγινε έξαλλος. Και μετά τη δεύτερη φορά, το καλοκαίρι του 2013, έδειξε διατεθειμένος να τον “τελειώσει” από το πανεπιστήμιο. Αρχικά σκέφτηκε να τον δώσει με μεταγραφή σε άλλο πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια αποφάσισε να τον τιμωρήσει με αποβολή επ’ αόριστον, θέλοντας να κερδίσει λίγο χρόνο για να σκεφτεί. Δεν ήταν εύκολο να ξεγράψει μονομιάς τον καλύτερο παίκτη της ομάδας του, έναν παίκτη στο ταλέντο του οποίου πίστευε πολύ.

Μετάνοια

Και τότε ο Ουίλμπεκιν συνειδητοποίησε πως τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά και πως κινδύνευε άμεσα να καταστραφεί η καριέρα του ως μπασκετμπολίστας πριν καν αρχίσει. Μετάνιωσε για τα λάθη του και έδειξε εμπράκτως τη μετάνοιά του ικετεύοντας τον Ντόνοβαν να τον κρατήσει στην ομάδα και να τον αφήσει να δουλέψει μαζί της. Κι ο Ντόνοβαν αποφάσισε να κάνει πίσω και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά με τους δικούς του όρους.

Scottie+Wilbekin+SEC+Basketball+Tournament+UQEKqKt_u_slΓια ένα διάστημα αρκετών μηνών από τότε που σημειώθηκε η παράβαση ο Ουίλμπεκιν υποχρεώθηκε να μένει με τους γονείς του, έξω από τη φοιτητική εστία (το σπίτι του βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου). Οι προπονήσεις του όλο το καλοκαίρι άρχιζαν στις 7 το πρωί, μία ώρα νωρίτερα από αυτές των υπολοίπων συμπαικτών του. Και φυσικά δεν έπαιξε στα πρώτα πέντε παιχνίδια της σεζόν.

Τη συνέχεια σας την περιγράψαμε πιο πάνω. Μετά από όλα αυτά ο Ουίλμπεκιν αναδείχθηκε σε ακρογωνιαίο λίθο της περσινής εξαιρετικής πορείας των Γκέιτορς δίχως να δώσει άλλα δικαιώματα με τη συμπεριφορά του. “Αυτά που πέρασα εγώ μαζί με τον Σκότι είναι από τις πιο σπουδαίες εμπειρίες της καριέρας μου ως προπονητή”, δήλωσε πέρυσι τον Απρίλιο ο Μπίλι Ντόνοβαν.

Παρά την υπέροχη χρονιά που έκανε, ο Σκότι Ουίλμπεκιν δεν επελέγη στο ντραφτ, ενώ ούτε το καλοκαίρι βρήκε κάποιο συμβόλαιο στο ΝΒΑ, κυρίως επειδή δεν μπόρεσε να πείσει για τις ικανότητές του στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Παραμένει πάντως παίκτης με προοπτικές και αν ο Ντράγκαν Σάκοτα είναι τυχερός, μπορεί να έχει βρει παίκτη και για περισσότερο από τρεις μήνες…

Πηγή: basketnews

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X