Μάκος: «Απόψε, οι παίκτες της ΑΕΚ θα καταλάβουν το μεγαλείο της ομάδας»

Μάκος: «Απόψε, οι παίκτες της ΑΕΚ θα καταλάβουν το μεγαλείο της ομάδας»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

makosΟ πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Γρηγόρης Μάκος, μιλάει αποκλειστικά στο contra.gr για το αποψινό ντέρμπι του Κυπέλλου, δίνοντας ελαφρύ προβάδισμα στην Ένωση λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα, ενώ “πλέκει” το εγκώμιο του Τραϊανού Δέλλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Ποια είναι η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών πριν από τέτοια ματς;

Νομίζω πως το σημερινό παιχνίδι, για τα παιδιά της ΑΕΚ περισσότερο, θα είναι πρωτόγνωρο, καθώς θα έχει πολύ κόσμο. Πιστεύω πως σήμερα πραγματικά θα καταλάβουν το μεγαλείο της ΑΕΚ για τα καλά. Από εκεί και πέρα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι, το 1-1 δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στην ΑΕΚ. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία, καθώς είναι τόσα χρόνια πρωταθλητής και πιστεύω πως εξαιτίας των κακών αποτελεσμάτων του τελευταίου διαστήματος θα μπει δυνατά και θα κυνηγήσει καθαρά την πρόκριση. Ο κόσμος θα παρακολουθήσει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Η ΑΕΚ θα θέλει να δείξει από τώρα πως η θέση της είναι στην πρώτη κατηγορία και ότι μπορεί να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση;

Όπως είπα και προηγουμένως το 1-1 του πρώτου αγώνα δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στην ΑΕΚ. Αλλά σε τέτοιες αναμετρήσεις δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Πρόκειται, κατά τη γνώμη μου, για τις δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα αυτή την περίοδο, παρά το γεγονός πως η Ένωση αγωνίζεται στη Β’ Εθνική.

Το γεμάτο ΟΑΚΑ μπορεί να προκαλέσει άγχος στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ;

Σίγουρα είναι πρωτόγνωρο για αρκετούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, καθώς μόνο ο Νίκος Γεωργέας και ίσως ο Έλντερ Μπαρμπόσα στην Πορτογαλία να έχουν ζήσει ανάλογες στιγμές. Όμως, ο κόσμος δίνει κι ένα κίνητρο παραπάνω στους παίκτες να αγωνιστούν καλύτερα.

Ποια θεωρείς πως είναι τα τρωτά σημεία της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού;

Δεν έχω παρακολουθήσει τόσο πολύ την εφετινή ΑΕΚ, αλλά το σημαντικό για μένα είναι πως εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό δείχνει να έχει δέσει το κέντρο της άμυνάς της. Απ’ την άλλη πλευρά, είναι εμφανέστατα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στην αμυντική γραμμή. Μετά και τη φυγή του Κώστα Μανωλά το καλοκαίρι η άμυνα δεν έχει δέσει, κι αυτό έχει δημιουργήσει προβλήματα στην ομοιογένεια της ομάδας.

Ξεχωρίζεις κάποιον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ;

Σίγουρα ο Χρήστος Αραβίδης είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα. Πετυχαίνει γκολ, έχει πολύ καλή παρουσία. Αποτελεί “βαρόμετρο” για την ΑΕΚ.

Υπήρξες συμπαίκτης με τον Τραϊανό Δέλλα, πως βλέπεις τη μέχρι στιγμής πορεία του;

Απ’ όταν ήμασταν συμπαίκτες θεωρούσα τον Τραϊανό προπονητή μου μέσα στο γήπεδο. Είναι ένας άνθρωπος που πάντα ήθελε να βοηθάει τους νέους ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην πορεία που πραγματοποιεί η ΑΕΚ τα δύο τελευταία χρόνια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X