Το μεγαλείο και η κουρτίνα

Απίστευτο: ουρά 2000 ατόμων στις 4 στα γκισέ του ΟΑΚΑ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kosmos-κοσμοςΤο μεγαλείο του τελειωμό δεν έχει. Όχι πως είχα κάποια αμφιβολία. Δεν είμαι από τους θιασώτες των αναφορών για «ούτε ένα απούλητο». Ξέρω, ότι όταν ο Ενωσίτης αισθανθεί καλά, όταν φτιαχτεί από την ομάδα του θα είναι εκεί. Ακόμα και στο κρύο και άνοστο ΟΑΚΑ, έχουν στηθεί ορισμένες από τις πιο όμορφες «κιτρινόμαυρες» εξέδρες. Είδηση δεν είναι πως το γήπεδο θα γεμίσει, αλλά η ταχύτητα και η διάθεση που δείχνει ο λαός της ΑΕΚ. Μια απίστευτη δυναμική, που είναι αλήθεια προκαλεί φόβο στους γύρω.

Είναι βέβαιο πως αν όλα πάνε καλά αγωνιστικά, τότε δεν θα υπάρχει γήπεδο για να χωρέσει τους Ενωσίτες στα ημιτελικά και στον τελικό. Εδώ και εβδομάδες σκέφτομαι την ιδέα να παίξει η ΑΕΚ με τον Ηρακλή σε ημιτελικό και να υπάρξει η μεγαλύτερη μετακίνηση κόσμου που έχει δει η Ελλάδα. Είμαι βέβαιος, πως μόλις αφυπνιστεί απόλυτα και ο κοιμώμενος γίγαντας που λέγεται λαός της ΑΕΚ στη Μακεδονία, δεν θα πιστεύουν σε αυτό που θα βλέπουν.

Τα ευχολόγια δεν μου αρέσουν, γι’ αυτό περνώ στα σοβαρότερα που συμβαίνουν γύρω μας και θα μας απασχολούν ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες. Πίσω από την κουρτίνα γίνονται πολλά. Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω τη στάση που θα κρατήσει η Πολιτεία στην αυριανή εκδίκαση των προσφυγών στο ΣτΕ, τη στάση των εταίρων της λίγκας στην επιστροφή της ΑΕΚ του Μελισσανίδη στη μεγάλη κατηγορία, τη θέση των υπόλοιπων ομάδων και της ΕΠΟ στις προτάσεις του Κοντονή. Εξηγούμαι:

Αύριο το πρωί συζητούνται στο ΣτΕ οι δύο προσφυγές – από δήμο και τους «17» – κατά του νόμου για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Εχουμε αναλύσει δεκάδες φορές πόσο οξύμωρα ακούγονται ορισμένα από τα επιχειρήματα τους, όπως αυτό για την σωτηρία του άλσους, την καψούρα για τα τμήματα της Ερασιτεχνικής, την έκταση που παραχωρείται στην ΑΕΚ. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για δικαστήριο που πολλές φορές κοιτάζει τον τύπο και όχι την ουσία, υπάρχουν αμφιβολίες. Η θέση της Πολιτείας, εάν θα παρέμβει ζητώντας αναβολή, θα δείξει πολλά. Ηδη, η βιάση του Τσιρώνη να συναντήσει τον Βασιλόπουλο προκάλεσε απορίες. Αλλά ο Τσιρώνης δεν έχει ουσιαστικό ρόλο πλέον στο έργο.

Ενώ στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν γκρεμιστεί τα πάντα. Ενώ σφάζονται πλέον και ξεκατινιάζονται δίχως κανένα πρόσχημα, ενώθηκαν άπαντες απέναντι στον κοινό εχθρό: την ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Δεν θέλουν να επιτρέψουν στην ΑΕΚ να επιστρέψει με τον Μελισσανίδη του ΟΠΑΠ στο τιμόνι. Κουβέντα ανούσια, αφού ο Μελισσανίδης δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο στην ΑΕΚ. Αλλά κρίνοντας από το πόσα αυτογκόλ υπήρξαν στο θέμα του γηπέδου, δεν αποκλείω να προκύψουν εκ νέου δούρειοι ίπποι. Η μόνη λύση είναι η δυναμική παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ στο πλευρό της ομάδας. Μόνο αυτόν υπολογίζουν, μόνο αυτόν τρέμουν.

Ο Κοντονής αποφάσισε να επαναρχίσει το πρωτάθλημα, έστω και με ματς κεκλεισμένων των θυρών. Προανήγγειλε πρωτοβουλίες και θεσμικές αλλαγές για να αλλάξει η αρρωστημένη κατάσταση. Φοβάμαι πως θα σκοντάψει απέναντι στο παρασκήνιο και τη διαδικασία που κρύβεται πίσω από το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Πως δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτε ουσιαστικό και θα μείνει με τις εντυπώσεις και μία τρύπα στο νερό. Και θα συνεχίσουν να διαφεντεύουν την κατάσταση, οι Γκιρτζίκιδες, οι Σαρρήδες, οι Μποροβήλοι και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις του Εργοτέλη, του Πανθρακικού, του Πανιωνίου και άλλων καταστάσεων.

Η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης είναι εκείνοι που τους ανησυχούν. Βλέπουν τον ανίσχυρο Αλαφούζο να μην μπορεί να κρατήσει σκληρή στάση ούτε για δύο μέρες. Βλέπουν τον Σαββίδη αλλού γι’ αλλού να παλεύει επί μήνες να βρει ρόλο στον Βρύζα, τον Τζακ και τον Αγγελο. Και βλέπουν πως μόνο η ΑΕΚ μπορεί να τους χαλάσει τη συνταγή. Γι’ αυτό και προσπαθούν πίσω από την κουρτίνα να βάλουν εμπόδια που θα προκαλέσουν απογοήτευση και εσωστρέφεια. Γι’ αυτό και απαιτείται εγρήγορση και επαγρύπνηση απ’ όλους.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X