Το φαινόμενο Αραβίδης

Το φαινόμενο Αραβίδης
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÁÅÊ - Á×ÁÑÍÁÉÊÏÓ (FOOTBALL LEAGUE 2014-2015)Στον Δέλλα δεν αρέσουν οι ειδικές αναφορές ξεχωριστά σε πρόσωπα. Αποφεύγει να τις κάνει. Όλα γίνονται από την ομάδα και η ομάδα παίρνει τα μπράβο ή ακούει το κράξιμο. Για παράδειγμα, ο Τράι απάντησε «όλοι κάνουμε λάθη», όταν (παλικαρίσια και όπως πρέπει να πράττει ένας σπουδαίος παίκτης) ο Ανέστης ζήτησε συγγνώμη για το λάθος του την προηγούμενη εβδομάδα ενώπιον τεχνικού τιμ και συμπαικτών.

Σήμερα κόουτς, λέω να κάνουμε μια εξαίρεση. Για μια ειδική αναφορά σε πρόσωπο. Όχι επειδή έβαλε δυο γκολ στο Ρέθυμνο. Αλίμονο. Δουλειά του είναι. «Γιατί να πανηγυρίσω; Την δουλειά μου κάνω. Όταν ο ταχυδρόμος μοιράζει τα γράμματα πανηγυρίζει μετά από κάθε παράδοση;» είχε απαντήσει σε μια αναλαμπή ευφυΐας ο τρελό – Μπαλοτέλι, όταν τον είχαν ρωτήσει γιατί δεν πανηγυρίζει στα γκολ.

Ο Αραβίδης χρίζει ειδικής αναφοράς διότι θαρρώ πως είναι ένα φαινόμενο. Φαινόμενο από τα λίγα. Για όσα κάνει φέτος, για το πώς έφτασε να τα κάνει και για όσα πλέον είναι φανερό πως μπορεί να κάνει στο μέλλον. Να τα πάρω με την σειρά.

Έχει πετύχει 12 γκολ στα τελευταία 12 ματς. Αυτό από μόνο του ίσως και να ήταν απλώς… ρέντα. Αλλά έχει και συνέχεια το πράγμα. Σημειώστε:

– Ο Αραβίδης εχει δώσει μόνος του 12 βαθμούς στην ΑΕΚ. Με δικό του γκολ, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα 1-0 από το Αίγιο. Με εύστοχο πέναλτι του Αραβίδη και μάλιστα στο 90’ η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 στην Καισαριανή τον Άλιμο. Με χατ τρικ του Αραβίδη, ήρθε η νίκη με 3-0 επί του Παναιγιάλειου στο Ολυμπιακό στάδιο. Και με δυο γκολ του Αραβίδη, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Ρέθυμνο.

– Έχει πετύχει από τις αρχές του Γενάρη μέχρι τώρα, δυο γκολ παραπάνω απ’ όσα έχουν πετύχει μαζί στο ίδιο χρονικό διάστημα και περίπου με τα ίδια ματς (με διαφορά δυο) ο Μήτρογλου (4), ο Καλτσάς (4) και ο Αθανασιάδης (2), που είναι οι τρεις πρώτοι σκόρερ της Σουπερλίγκα. Δώδεκα έχει πετύχει ο Αραβίδης, δέκα και οι τρεις άλλοι μαζί.

Όλα αυτά τα έχει πετύχει στη Β’ εθνική, μπορεί να πει κάποιος δήθεν ως αντεπιχείρημα. Τα έχει πετύχει και με τον Ολυμπιακό (στο Καραίσκάκη) και με τον Ατρόμητο και με την Κέρκυρα, που δεν είναι Β’ εθνική. Αφήστε που όποιος πιστεύει πως ο Πλατανιάς ή η Καλλονή ή ο ΟΦΗ έχουν πολύ καλύτερες ομάδες από την Παναχαϊκή ή τα Χανιά ή τον Απόλλωνα, πλανάται πλάνη οικτρά.

Ο Αραβίδης όλα αυτά τα έχει πετύχει, έχοντας μεταμορφωθεί μέσα σε τρια χρόνια. Δούλεψε σκληρά και έγινε ένας άλλος ποδοσφαιριστής σε σχέση μ’ αυτόν που ήταν στον Άρη ή στην Δόξα. Και σε σωματοδομή και σε αθλητικά προσόντα και σε τρόπο παιχνιδιού και αποτελεσματικότητα. Πλήρης μεταμόρφωση. Λίγοι το έχουν καταφέρει αυτό. Λίγοι είχαν το κουράγιο καν να το προσπαθήσουν. Μια μεταμόρφωση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Πέρυσι ο Αραβίδης έκανε την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του και σταμάτησε στα 13 γκολ. Τώρα ήδη τα έχει φτάσει και έχει ακόμα δρόμο μέχρι το τέλος της σεζόν. Και έρχεται και η επόμενη που τα κίνητρα του θα δεκαπλασιαστούν.

Μέχρι πέρυσι αυτό που οδηγούσε την μεταμόρφωση του, ήταν η τρέλα του για την μπάλα. Φέτος αυτή η τρέλα ήρθε να «κουμπώσει» με την τρέλα του για την ΑΕΚ και είναι μείγμα που φέρνει έκρηξη.

Ότι έχει κερδίσει μέχρι τώρα ο Αραβίδης, το δικαιούταν μέχρι τελείας. Και τώρα αυτό που δικαιούται είναι κλήση στην εθνική. Μ’ αυτά που κάνει στο γήπεδο, σχεδόν το «απαιτεί». Μην ξεχνάτε ποιοι επιθετικοί ήταν στις επιλογές. Ο Σαμαράς που βγάζει πλέον το ψωμί του  με πετροδόλαρα αλλά γκολ έχει να βάλει από το μουντιάλ. Ο Γκέκας που πέρασε η ρέντα του στην Τουρκία και από εκεί που οι οπαδοί τραγουδούσαν τσιφτετέλια προς τιμήν του, τώρα το γύρισαν στους αμανάδες. Και ο Σαλπιγγίδης που από τότε που θεωρείται υπεύθυνος που δεν έχει τελειώσει το Μετρό στην Εγνατία ή που έχει κίνηση για την Χαλκιδική τον Αύγουστο και τρώει γιούχα, έχει τελειώσει.

Ο Αραβίδης είναι αυτή την στιγμή ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας επιθετικός, που μπορεί να παίξει και στην κορυφή και στο πλάι της επίθεσης και που μπορεί να «φάει» μπάλα και αντίπαλο για να σκοράρει. Πώς να μην «απαιτεί» λοιπόν κλήση στην εθνική;

ΥΓ: Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί δεν έχει οριστεί ακόμα το ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Τα ματς του κυπέλλου δεν συμπεριλαμβάνονται στην απόφαση του υφυπουργού για αναβολή, το Ολυμπιακό Στάδιο έχει και τουρνικέ και κάμερες, η ΑΕΚ διαθέτει ηλεκτρονικό εισιτήριο και ο ΟΣΦΠ δεν έχει ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X