Αντε πιάστε την

Αντε πιάστε την

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aek-panahaiki-αεκ-παναχαικηΑκόμα μια νίκη, ακόμα ένα βήμα για την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, έκανε η ΑΕΚ επικρατώντας πολύ πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ της Παναχαϊκής με 2-1. Εστω και αν δεν έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης, μολονότι υστέρησαν βασικά ατού της στο παιχνίδι, η ομάδα του Δέλλα πήραν τη νίκη χάρη στα γκολ των Πλατέλλα και Μάνταλου. Αφιονισμένοι οι παίκτες του Κούγια, που αποδοκιμάστηκε για τη σχέση με τον Μαρινάκη, περίεργα σφυρίγματα από τον Φουκάκη που επέτρεψε το σκληρό ματς.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ δεν ήταν ανάλογο προηγούμενων αναμετρήσεων και τα βασικά αίτια γι’ αυτό πρέπει να αναζητηθούν στην κακή ημέρα του Μάνταλου, αλλά και στην ισχυρή αμυντική γραμμή των Πατρινών. Μοιραία, αν και οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μπορούσαν να κυκλοφορούν τη μπάλα σωστά μέχρι την περιοχή του Γεωργακόπουλου, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τελικές προσπάθειες. Συν τοις άλλοις, ήταν αρκετά ευάλωτοι αμυντικά, ιδιαίτερα από τα δύο άκρα, όπου δεν υπήρχαν βοήθειες στους μπακ και γινόταν εύκολα το λάθος.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Σπανός βλέποντας την αδυναμία που εμφάνιζε η ΑΕΚ, αποφάσισε να ρισκάρει περισσότερο και έριξε στο παιχνίδι τον Ντα Κόστα. Ωστόσο, η Ενωση εκεί βρήκε τρόπο να φέρει τη μπάλα με αξιώσεις κοντά στην περιοχή και να ανοίξει το σκορ. Ηταν το 34’, όταν ο Πλατέλλας πήρε το ριμπάουντ έπειτα από κόρνερ και με υπέροχο βολέ την έστειλε στο παραθυράκι της εστίας. Η ΑΕΚ είχε το μομέντουμ, εξαιρετική ψυχολογία και δημιούργησε προϋποθέσεις για να τελειώσει το ματς.

Η σημαντικότερη στιγμή ήταν αναμφίβολα η φάση του 41’, όταν ο Μπαρμπόσα βρέθηκε τελείως αφύλαχτος απέναντι στον Γεωργακόπουλο, αλλά πλάσαρε άψυχα και η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι. Σαν να μην έφτανε αυτό, διαδοχικές αδράνειες στην άμυνα της ΑΕΚ έφεραν δύο δοκάρια μέσα σε δύο λεπτά για την Παναχαϊκή: στην πρώτη περίπτωση ο Ανέστης αντέδρασε θετικά και απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού, ενώ λίγο μετά ο Ντα Κόστα σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών.

Αφού η ΑΕΚ γλίτωσε τα χειρότερα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διαφορετική αντιμετώπιση του ματς. Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, για να πάρει τη νίκη. Αρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, με σημαντικότερες αυτές από τους Πλατέλλα και Αραβίδη στο πρώτο πεντάλεπτο, όπως και στο δοκάρι του Γιόχανσον, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα. Η ΑΕΚ ατύχησε και στο μακρινό βολέ του Πλατέλλα στο 63’ και όσο η Ενωση δεν τελείωνε τη νίκη μένοντας στο εύθραυστο 1-0, ήταν εύλογο πως η Παναχαϊκή έμενε ζωντανή στο ματς.

Ο χρόνος περνούσε και η ΑΕΚ ξόδευε με περίσσια ευκολία τις ευκαιρίες που δημιουργούσε για να «κλειδώσει» τη νίκη, όπως στο χαρακτηριστικό τετ α τετ του Αραβίδη στο 74’. Ο Δέλλας άργησε να φρεσκάρει την ομάδα, κάνοντας την πρώτη αλλαγή στο 81’ με την είσοδο του Ζόριτς αντί του Μπαρμπόσα που δεν βρισκόταν σε καλή μέρα. Ο Μαυροβούνιος ξεκίνησε τη φάση του Μάνταλου στο 82’, αλλά ο Γεωργακόπουλος κράτησε την Παναχαϊκή στο παιχνίδι.

Η λύση βρέθηκε τελικά από τον Μάνταλο τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, έπειτα από υπέροχη ασίστ του Ανάκογλου και η ΑΕΚ κλείδωσε τη νίκη. Εστω και αν στο φινάλε τα διαδοχικά αβίαστα λάθη από τους Ανέστη και Λαμπρόπουλο, έδωσαν την ευκαιρία στην Παναχαϊκή να μειώσει με τον Κυβελίδη και να πιστέψει πως θα μπορούσε να κάνει κάτι στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (89’ Τζανετόπουλος), Πλατέλλας (85’ Ρόβας), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (81’ Ζόριτς), Αραβίδης

Παναχαϊκή (Δ. Σπανός, 4-2-3-1): Γεωργακόπουλος, Ασίγκμπα (57’ Μπαλού), Αλμπι, Κάργας, Μπουντόπουλος, Αναστασόπουλος, Γκαντιαγκά, Στεργίδης, Κορέτας (31’ Ντα Κόστα) (67’ Μαρουκάκης), Κοντοχρήστος, Κυβελίδης

Ο διαιτητής Φουκάκης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπαρμπόσα (67’), Ασίγκμπα (9’), Κάργας (24’), Γεωργακόπουλο (88’), Αλμπι (90’)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X