Ντάρμπισαϊρ: «Η ΑΕΚ θα το παλέψει, είναι ντέρμπι»

Ντάρμπισαϊρ: «Η ΑΕΚ θα το παλέψει, είναι ντέρμπι»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÍÔÅÑÌÐÉÓÁÉÑ / ÁÅÊ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2008 / ÔÅËÉÊÏÓ) DERBYSHIRE / AEK - OLYMPIAKOS (CUP 2008 / FINAL)Ο Ματ Ντάρμπισάιρ ήταν ο άνθρωπος που… έσωσε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου του 2009 και έστειλε το ματς στην παράταση και εν συνεχεία ο αγώνας πήγε στα πέναλτι με την Ενωση να χάνει με 15-14.

Ο Αγγλος ποδοσφαιριστής μίλησε στο gazzeta για τον αποψινό αγώνα και τόνισε ότι πάντα είναι ντέρμπι τα ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

– Ματ ήσουν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου του 2009. Τι θυμάσαι από τότε και πως ένιωσες που σκόραρες, παίζοντας μεγάλο ρόλο στο ματς;

Καταρχήν θέλω να σας πως ότι πάντα χαίρομαι να μιλάω με ανθρώπους από την Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Ήταν πολύ όμορφο το συναίσθημα σε εκείνο το ματς. Ήταν κάτι το απίστευτο και το μοναδικό. Ήταν ένα πολύ σπουδαίο γκολ, που σήμαινε -και σημαίνει ακόμα- πολλά για μένα.

– Όλοι θυμόμαστε πως αγωνιζόσουν τραυματίας. Πως άντεξες και παράλληλα κατάφερες να αναδειχθείς σε πρωταγωνιστή;

Είχα χτυπήσει και παρότι δεν ένιωθα τόσο καλά ήθελα πολύ να συνεχίσω. Δεν σκέφτηκα καν να τα… παρατήσω. Ήθελα να μείνω στον αγώνα και έψαχνα το γκολ. Επιθυμούσα πολύ να σκοράρω και όταν μου δόθηκε η δυνατότητα το έκανα αμέσως.

– Ο τελικός αυτός είναι από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας σου;

Σίγουρα. Δεν γίνεται να το αμφισβητήσω αυτό αφού και σκόραρα και πήραμε το Κύπελλο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γκολ με την ΑΕΚ. Είναι μία στιγμή που θα κρατάω πάντα στο μυαλό μου. Που θα την κουβαλάω μέσα μου.

– Τον Ολυμπιακό τον παρακολουθείς ακόμα; Ενημερώνεσαι; Σήμερα Τετάρτη έχει ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ναι. Τον βλέπω όσο πιο συχνά μπορώ. Μαθαίνω τα νέα του και χαίρομαι που είναι ξανά πρώτος στην βαθμολογία γιατί το προηγούμενο διάστημα είχε μείνει δεύτερος. Μου αρέσει πολύ που πλέον πηγαίνει πολύ καλά, γιατί πριν είχα παρατηρήσει ότι είχε αγωνιστικά προβλήματα. Γνωρίζω για το ματς με την ΑΕΚ και για την σημασία του και θα προσπαθήσω να το δω.

– Πως βλέπεις το ματς με δεδομένο πως η ΑΕΚ είναι πια μία κατηγορία κάτω από τον Ολυμπιακό;

Το ξέρω καλά αυτό. Όπως σας είπα και πριν προσπαθώ να ενημερώνομαι. Επειδή θυμάμαι την δική μου εποχή στον Ολυμπιακό από τότε ήταν ντέρμπι. Για μένα δεν έχει σημασία η κατηγορία. Η ΑΕΚ θα το παλέψει. Και τώρα περιμένω ένα ντέρμπι. Ένα δυνατό και καλό ματς, όπου όλα θα είναι ανοιχτά. Για μένα βέβαια ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι. Είναι το φαβορί και λόγω ποιότητας και πιο καλής ομάδας και λόγω έδρας. Για μένα έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει.

– Που θα κριθεί ο αγώνας κατά την γνώμη σου;

Στο πάθος, την αποφασιστικότητα, την πειθαρχία στο πλάνο και στο πόσο θα το θέλει η κάθε ομάδα. Εφόσον ο Ολυμπιακός μπορέσει να κάνει το παιχνίδι του θα καταφέρει και να πάρει τη νίκη στο Καραϊσκάκη.

– Προσωπικά τι κρατάς από το πέρασμά σου από τον Ολυμπιακό; Τι θυμάσαι από τον κόσμο του;

Κρατάω πολλά καλά πράγματα. Πολλές όμορφες στιγμές. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι τρομεροί. Δεν έχω δει πουθενά όμοιούς τους! Είναι απίστευτοι. Οι καλύτεροι που έχω δει ποτέ και αναμφίβολα ο ιδανικός 12ος παίκτης για την ομάδα. Τους εύχομαι να συνεχίσουν έτσι. Να είναι πάντα τόσο κοντά στην ομάδα.

– Έχεις κάποιον αγαπημένο παίκτη από το ρόστερ των Πειραιωτών;

Ναι. Τον Κώστα Μήτρογλου. Είμαι ένας πολύ μεγάλος φαν του Κώστα! Είναι ένας παίκτης που τον ξέρω πολύ καλά και τον εκτιμώ απεριόριστα. Στην Φούλαμ πέρασε δύσκολα όμως τώρα μου δίνει μεγάλη χαρά που τον βλέπω να σκοράρει ξανά διαρκώς. Είναι ένας πραγματικά πολύ καλός και ικανός φορ.

– Στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό θα γύριζες;

Ποτέ μην λες ποτέ στο ποδόσφαιρο. Αυτό που δεδομένα μπορώ να πω είναι δεν θα λησμονήσω ποτέ τον σύλλογο και τις πολύ καλές στιγμές που πέρασα στην Ελλάδα. Ποτέ δεν ξέρεις…

– Και για το τέλος μία ερώτηση για την παρουσία σου στην Ρόδεραμ. Με την Μπλάκμπερν σκόραρες αλλά δεν νικήσατε. Ποιοί είναι οι στόχοι σου;

Ναι δυστυχώς χάσαμε. Ναι μεν έβαλα γκολ αλλά ηττηθήκαμε με 2-1. Είναι κρίμα για την προσπάθεια που κάναμε. Από την μεριά μου θέλω να συνεχίσω να σκοράρω και να φτάσει η ομάδα μου όσο ψηλότερα γίνεται στο πρωτάθλημα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X