Πανούσης: «Δεν θα υπάρχουν πλέον ΜΑΤ στα γήπεδα»

Πανούσης: «Δεν θα υπάρχουν πλέον ΜΑΤ στα γήπεδα»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

panousis-πανουσηςΤις θέσεις του για όλα τα θέματα που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία και τις αλλαγές που θέλει να φέρει σε αυτή ανέδειξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της βίας στα γήπεδα. Σε αυτό το θέμα ο κ. Πανούσης ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί την παρουσία των ΜΑΤ στα γήπεδα. Παράλληλα, έριξε το μπαλάκι τόσο στη διοργανώτρια αρχή όσο και στις ΠΑΕ αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκείνες θα πρέπει να αναλαμβάνουν την περιφρούρηση των γηπέδων τους. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη: «Το γήπεδο είναι μια διαφορετική κατάσταση. Εγώ είμαι εναντίον του να υπάρχουν αστυνομικοί στο γήπεδο. Ανώνυμες εταιρίες είναι, ΕΠΟ υπάρχει, Super League υπάρχει, διοργανώτρια αρχή. Την τάξη μέσα στο γήπεδο δεν χρειάζεται να την επιβάλλει η αστυνομία.

Απ έξω μακριά κι εφόσον έχεις πληροφορίες ότι στο δρόμο, πηγαίνοντας ή γυρνώντας από το γήπεδο θα γίνουν επεισόδια μπορείς να έχεις μια μορφή αστυνομίας. Αλλά όχι να βγαίνει ο άλλος με το παιδί του από το γήπεδο ευτυχισμένος επειδή κέρδισε η ομάδα του και ξαφνικά να βλέπει απέναντί του ένα γάντι να του πετάει κάτι στο κεφάλι. Αυτοί που μπαίνουν στη λογική του πολέμου ξέρουν και να προφυλάσσονται. Όλα τα χημικά τα τρώνε οι περαστικοί! Ο άλλος ξέρει τα πετάει και ξέρει να κρυφτεί ή φοράει μαντήλι, ο αστυνόμος ξέρει τι να κάνει και στη μέση είναι ο κόσμος που περπατάει και βρίσκεται απροστάτευτος. Πρέπει να ξαναδούμε λίγο ορισμένες ομάδες, όπως οι ομάδες ΔΙΑΣ και Δέλτα. Πρέπει να δούμε μια ενοποίηση των μηχανοκίνητων μονάδων. Να δούμε τους ρόλους και τις οριοθετήσεις τους, τι είναι ο καθένας και τι ρόλο παίζει. Ποιος παίζει προληπτική ρόλο, ποιος αποτρεπτικό, ποιος θα κάνει απλά βόλτα στη γειτονιά για να τον δει ο επίδοξος διαρρήκτης και να του φύγει η ιδέα. Όμως δεν μπορείς να πεις ότι δεν θα έχεις ποτέ Μονάδα Έκτακτης Ανάγκης, ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να παρέμβει η Αστυνομία. Και ποιος θα παρεμβαίνει, ο θεός; Θα δούμε πως θα λέγεται και τι ακριβώς θα γίνει».

Πηγή: news247

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X