Η «κιτρινόμαυρη» ερώτηση στην ΟΥΕΦΑ

Το απόλυτο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

goal panigirismos aek me kerkyraΟ στόχος της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας και η θεαματική επιστροφή στους τίτλους, πριν καν την επιστροφή στη Super League, ήταν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού των ανθρώπων της ΑΕΚ. Εστω και αν δεν θα μπορούν με τίποτα να είναι σίγουροι κατά πόσο η κατάκτηση του Κυπέλλου θα τους δώσει και το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League…

H εφετινή διοργάνωση του Κυπέλλου έχει δύο διαφορές σε σχέση με πέρυσι που… μπερδεύει πολύ και τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, τα οποία και πάλι θα ξεκινήσουν μετά τον τελικό. Η πρώτη ιδιαιτερότητα έχει να κάνει με το ότι ο κυπελλούχος Ελλάδας παίρνει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ χωρίς προκριματικά. Η δεύτερη είναι ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια το εισιτήριο πηγαίνει μόνο στον κυπελλούχο και όχι στον ηττημένο φιναλίστ από ομάδα που έχει εξασφαλισμένο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα πράγματα πλέον έχουν λίγο πολύ ξεκαθαρίσει… Μόνο ο Ολυμπιακός έχει πλέον πιθανότητες να κάνει το νταμπλ και σε αυτήν την περίπτωση το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα θα πάει στην ομάδα που θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ της Super League. Σε αυτό το ενδεχόμενο δηλαδή ο πρώτος των πλέι οφ θα έχει μπροστά του δύο προκριματικούς μέσα στο καλοκαίρι για να διεκδικήσει την υπέρβαση της πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο δεύτερος θα είναι… ξεκούραστα στους ομίλους του Γιουρόπα.

Αν οποιαδήποτε άλλη ομάδα από τις υπόλοιπες επτά που συνεχίζουν πάρει το Κύπελλο, τότε η λογική λέει ότι η τέταρτη θέση των πλέι οφ δεν θα δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού λογικά Ξάνθη, Πανιώνιος και ΟΦΗ δεν θα είναι στην πρώτη πεντάδα.

Και ο μεγάλος τζόγος ξεκινάει, αν η ΑΕΚ κατακτήσει το Κύπελλο… Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει από νωρίς αν θα έχει δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη (λόγω εκκαθάρισης). Αν είναι ΟΚ, θα πάει παίξει απευθείας στους ομίλους του Εθροπα. Αν όχι, τότε με την ΑΕΚ κυπελλούχο το προνομιακό εισιτήριο θα πάει και πάλι στον δεύτερο των πλέι οφ.

Αυτός είναι και ο λόγος που το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ με το που θα βγει η τελική τετράδα του Κυπέλλου και είναι μέσα η ΑΕΚ σκοπεύει να απευθύνει πλέον επίσημο ερώτημα στην UEFA για το τι θα ισχύσει με την Ενωση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο να ανάψει «πράσινο» στην ΑΕΚ η Νιόν δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Γι’ αυτόν τον λόγο πριν από δύο εβδομάδες αντιπροσωπεία της Ενωσης πήγε στα γραφεία της UEFA και συζήτησε το θέμα.

Στην ΑΕΚ δείχνουν να νοιάζονται περισσότερο για το τι θα γίνει στην πρώτη σεζόν της ομάδας στη Super League παρά το τι θα ισχύσει με την εφετινή κατάκτηση του Κυπέλλου, κάτι που είναι ακόμα αρκετά μακρινό. Από την άλλη πλευρά όλα τα ενδεχόμενα δείχνουν ανοιχτά και θα πρέπει να έχουν στο 100% ξεκαθαρίσει πριν αρχίσουν τα πλέι οφ της Super League, γιατί σε αυτήν την περίπτωση οι ομάδες που θα μετέχουν δεν θα γνωρίζουν το τι ακριβώς θα σημαίνει κάθε θέση τερματισμού στη μίνι βαθμολογία…

Πηγή: sentragoal.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X