Στο…βάθος κούπα για την ΑΕΚ

Στο…βάθος κούπα για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

aek-kerkyra-αεκ-κερκυραΗ ΑΕΚ θα είναι αύριο το πρωί στην κλήρωση των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας. Όπως αναμενόταν, η Ενωση δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί στη ρεβάνς της Κέρκυρας με 2-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του πρώτου παιχνιδιού να εξασφαλίσει την πρόκριση. Η ΑΕΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα στη διαχείριση του ματς. Είχε παίκτες παθιασμένους, αποφασισμένους και με ξεκάθαρους αγωνιστικούς προσανατολισμούς, ήταν αριστοτεχνικά στημένη και επιβεβαίωσε πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.
Με το όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά να αποτελεί το μεγάλο κίνητρο όλων, οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι. Κυριάρχησαν απόλυτα στο γήπεδο, ήλεγξαν απόλυτα τη μεσαία γραμμή και ανέβασαν τον ρυθμό του ματς. Η ΑΕΚ είχε σε καλή μέρα τους Μπακάκη και Σοϊλέδη, τους Ανάκογλου (κυρίως) και Γιόχανσον να είναι αφεντικά στο κέντρο και μπορούσε να φτάνει με άνεση στην περιοχή της Κέρκυρας. Ωστόσο, εκεί έλειπε το καθαρό μυαλό και η σωστή τελική πάσα, που θα δημιουργούσε καθαρές τελικές φάσεις μπροστά στον Κουτζαβασίλη.

Το φουριόζικο πρώτο 20λεπτο της ΑΕΚ ήταν αναμενόμενο πως δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί για πολύ. Σταδιακά έπεσε ο ρυθμός και η Κέρκυρα άρχισε να ανασαίνει και να βγαίνει από την περιοχή της. Ωστόσο, ήταν εντελώς ακίνδυνη και είναι χαρακτηριστικό πως σε όλο το πρώτο 45λεπτο δεν υπήρξε τελική προσπάθεια στην εστία του Ανέστη που ήταν παρατηρητής του ματς. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του ματς, αλλά φαινόταν πως κάτι έλειπε μεσοεπιθετικά για να τελειώσει μια και καλή με την πρόκριση στην οκτάδα.

Αυτό συνέβη σχεδόν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Πλατέλλας άλλαξε όμορφα παιχνίδι, ο Μπαρμπόσα «χόρεψε» τον αντίπαλο του και κέρδισε πέναλτι, που ούτε ο Τριτσώνης δεν μπορούσε να μη σφυρίξει. Ο Μάνταλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε φωτιά στην εξέδρα, που ζητούσε επιτακτικά την κατάκτηση του κυπέλλου. Η ΑΕΚ είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο χτύπημα με τον Αραβίδη, αλλά το σουτ του φορ της Ενωσης απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

Ο Γρηγορίου τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο του Μαρκόφσκι, έχοντας επί της ουσίας δύο φορ κοντά στην περιοχή του Ανέστη. Αλλά ούτε τότε η ΑΕΚ απειλήθηκε ουσιαστικά. Ο Δέλλας ζήτησε έξυπνα από τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά και να μην επιτρέπουν στους φιλοξενούμενους να περνούν τη μπάλα μέσα στην περιοχή του. Είναι χαρακτηριστικό, πως το πρώτο σουτ προς την εστία της Ενωσης καταγράφηκε στο 69’, σε μακρινό βολέ του Χαβίτο πολλά μέτρα πάνω από το δοκάρι.

Η Κέρκυρα προσπάθησε να βρει λύση από «στημένες» φάσεις. Ο Αραβίδης ήταν φύλακας άγγελος της «κιτρινόμαυρης» εστίας στο 81’ σε κεφαλιά του Μαρκόφσκι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ένα λεπτό μετά βγήκε στην κόντρα και τελείωσε ιδανικά τη φάση, «καθαρίζοντας» μια και καλή την πρόκριση στην οκτάδα του κυπέλλου. Το πάρτι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ είχε στηθεί για τα καλά, από τον κόσμο που ονειρεύεται για τη μεγάλη επιστροφή που δεν βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ήδη έχει συμβεί.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά το παιχνίδι το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (83’ Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (89’ Ντακόλ), Πλατέλλας (77’ Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Κέρκυρα (Μ. Γρηγορίου, 4-2-3-1): Κουτζαβασίλης, Κόντος (46’ Χαβίτο), Παρασκευαϊδης (57’ Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57’ Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Φάμπιο, Καϊκούτ

Ο Τριτσώνης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπακάκη (80’), Ανάκογλου (88’), Ανδρεόπουλο (36’), Καϊκούτ (43’), Γκόμες (50’), Φάμπιο (64’), Βενέτη (74’)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X