Τρεις κόντρες, δύο συναισθήματα με αντίπαλο τον Ηρακλή (VIDEO)

Τρεις κόντρες, δύο συναισθήματα με αντίπαλο τον Ηρακλή (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μοιάζει παράξενο να υπάρχει ημερολογιακή ημέρα κατά την οποία η ΑΕΚ να έχει τρεις διαφορετικές συναντήσεις με την ίδια ομάδα. Η 28η Ιανουαρίου πάντως, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μέρα…Ηρακλή. Βλέπετε, τέτοια μέρα η Ενωση έχει συναντηθεί τρεις φορές στο παρελθόν με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχοντας διαφορά ετών και διαφορετικά συναισθήματα.

Η πρώτη ήταν στο μακρινό 1968. Ηταν η αυλαία του πρώτου γύρου, σε μια σεζόν που η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Α’ Εθνική. Η έδρα του Καυτανζογλείου αποτελούσε δύσκολο τεστ, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» το έκαναν εύκολο. Πήραν προβάδισμα με τον Κώστα Νικολαϊδη από το σημείο του πέναλτι και σφράγισαν τη νίκη στο δεύτερο μέρος με τον Παπαϊωάννου.

Πέρασαν 33 χρόνια μέχρι να φτάσουμε στην 28η Ιανουαρίου του 2001. Η ΑΕΚ είχε δώσει το τιμόνι στον Τόνι Σαβέβσκι (δίδυμο με τον Ευγένιο Γκέραρντ) και η πρεμιέρα έγινε στη Θεσσαλονίκη. Με ανεβασμένη ψυχολογία, αν και δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης η Ενωση νίκησε με γκολ των Λάκη και Ρουίς, 2-1 (ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Φονφόκα).

Τελευταία συνάντηση το 2007. Η ΑΕΚ με τον Φερέρ έψαχνε τη νίκη για να μείνει κοντά στην κορυφή, σε μια σεζόν που κυνηγούσε κατά πόδας τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, καθώς προηγήθηκε με τον Λυμπερόπουλο, αλλά μια αδράνεια της άμυνας έφερε την ισοφάριση λίγο πριν το φινάλε με κεφαλιά του Ερέρα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X