Ζήσης: "Με τιμά που ακούγεται το όνομα μου για την ΑΕΚ"

Ενθουσιασμένος ο Ζήσης
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

zisis-ζησηςΑνδρώθηκε μπασκετικά στην ΑΕΚ, ξεκίνησε την καριέρα του στην Ένωση και πέτυχε σπουδαία πράγματα. Ο Νίκος Ζήσης μίλησε στην εφημερίδα “Ώρα των Σπορ” ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στη “Βασίλισσα”, ενώ μίλησε για τον Χέρστον με τον οποίο ο Ζήσης ήταν συμπαίκτης στην Σιένα την σεζόν 2010-2011.

Αναλυτικά:

-Η ΑΕΚ απέκτησε τον Μαλίκ Χέρστον, με τον οποίο ήσασταν συμπαίκτες την σεζόν 2010-11 στη Σιένα. Πως τονθυμάσαι τότε;
«Όντως, ήμασταν συμπαίκτες στη Σιένα. Ενώ είχε ατυχίες στην αρχή της σεζόν και ουσιαστικά δεν έπαιξε μέχρι τον Ιανουάριο, βοήθησε τρομερά την ομάδα μετά, για να φτάσει στο Final-4 της Ευρωλίγκας. Επίσης, μας βοήθησε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ιταλία. Ουσιαστικά εκεί έκανε το όνομα του στην Ευρώπη. Είναι εξαιρετικός παίκτης, με μεγάλα αθλητικά προσόντα. Είναι γνώστης του μπάσκετ. Ξέρει πολύ καλά τα βασικά του αθλήματος. Νομίζω ότι η ΑΕΚ έκανε εξαιρετική επιλογή».

-Ο Χέρστον είχε κάνει μεγάλες εμφανίσεις στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας εκείνης της σεζόν, κόντρα στον Ολυμπιακό.
«Πράγματι είχε κάνει εξαιρετική σειρά κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι ένας από τους λόγους που βρεθήκαμε τότε στο Final-4. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα με πολλούς τρόπους. Έχει έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Έχει χάρισμα στο να σκοράρει. Του εύχομαι να τα καταφέρει. Είμαι σίγουρος ότι μόλις προσαρμοστεί και βρεθεί σε ιδανική φυσική κατάσταση, θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό».

-Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι του Χέρστον;
«Είναι ένας παίκτης, πιο πολύ επιθετικός, αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει και στην άμυνα. Έχει τρομερά αθλητικά προσόντα. Είναι πολύ αλτικό παιδί, εκρηκτικός και παίκτης ομάδας. Δεν κοιτάζει μόνο τον εαυτό του. Θα προσπαθήσει να βοηθήσει μέσα από το σύστημα της ομάδας. Θα κάνει την ΑΕΚ να παρουσιαστεί πολύ δυνατή. Γενικά, η ΑΕΚ έχει πάρει παίκτες εγνωσμένης αξίας και με την πάροδο χρόνου, θα είναι πολύ δυνατή».

-Παρακολουθείς τις εξελίξεις στην ΑΕΚ;
«Φυσικά παρακολουθώ και χαίρομαι πολύ, γιατί η ΑΕΚ με ανέδειξε και έχω περάσει πέντε πολύ ωραία χρόνια εκεί. Γενικά σε οποιονδήποτε ασχολείται με το ελληνικό μπάσκετ, η άνοδος της ΑΕΚ είναι πολύ ευχάριστη είδηση. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει σταθερότητα. Υπάρχει ένας «πρόεδρος» που είναι σημαντικό να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα. Επίσης, η ΑΕΚ έχει έναν προπονητή, που έχει γράψει ιστορία, τον κύριο Σάκοτα. Είναι λογικό να έρχονται παίκτες εγνωσμένης αξίας στην ΑΕΚ. Υπάρχουν και πολλοί καλοί Έλληνες παίκτες στην ομάδα και φέτος. Ειδικά ο Αθηναίου, που τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη».

-Εκτός από τον Χέρστον, ποια η άποψη σου για τους Ίνγκλις και Μενσά-Μπονσού;

«Τον Ίνγκλις τον αντιμετώπισα στο ισπανικό πρωτάθλημα πριν από δύο χρόνια και μου έκανε εντύπωση. Έπαιζε στην Εστουντιάντες τότε. Είναι ένας κατ’ εξοχήν σκόρερ. Ένας παίκτης που ξέρει να βάζει την μπάλα στο καλάθι και είναι εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων. Είναι μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΚ, που τον απέκτησε και ήδη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του. Ο Μενσά-Μπονσού είναι επίσης πολύ γνωστός παίκτης. Έχει αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες στην Ευρωλίγκα και όπως βλέπω, ήδη βοηθάει την ΑΕΚ. Γενικά χρειάζεται χρόνο η ΑΕΚ για να βρεθεί η απαραίτητη χημεία. Είναι σημαντικές οι προπονήσεις. Κάθε εβδομάδα, η ομάδα θα είναι καλύτερη. Έχει πολύ έμπειρο προπονητή».

-Μας ρωτάει πολύς κόσμος και οφείλουμε να σε ρωτήσουμε, αν κάποια στιγμή σου δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον, θα ήθελες να επιστρέψεις στην ΑΕΚ;

«Πραγματικά, ποτέ δεν ξέρεις. Η αλήθεια είναι ότι τα Χριστούγεννα έγινε κάτι που δεν το περίμενα. Πήγα στην Φενέρμπαχτσε, που είναι πολύ μεγάλη ομάδα, με υψηλούς στόχους. Δεν ξέρεις ποτέ. Είναι κλισέ, αλλά είναι αλήθεια. Δεν είχα καμία πρόθεση να φύγω από την Ούνικς, δεν έψαχνα, αλλά παρουσιάστηκε μια ευκαιρία. Δεν ξέρεις ποτέ στο μέλλον τι θα γίνει. Για τον κόσμο και την ιστορία της ΑΕΚ, είναι ευχάριστο που δυναμώνει η ομάδα. Μακάρι να υπάρξει σταθερότητα. Να μην είναι ένα πυροτέχνημα η όλη προσπάθεια. Πρέπει η ΑΕΚ χα χτίσει κάτι πάνω σε αυτό που έχει ξεκινήσει. Για εμένα προσωπικά, με τιμά, που ακούγεται το όνομα μου, αλλά θα δούμε στο μέλλον τι θα γίνει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X