Ας μιλήσουμε για μεταγραφές

Ας μιλήσουμε για μεταγραφές
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÁÅÊ - ÐÁÍÁÉÃÉÁËÅÉÏÓ (FOOTBALL LEAGUE 2014-2015)Απομένουν τέσσερις μέρες μέχρι και το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Η ΑΕΚ ακόμα δεν έχει κάνει μεταγραφή σέντερ φορ. Μέσα στον Γενάρη, στα δυο ματς πρωταθλήματος που έγιναν στο ΟΑΚΑ, ο παίκτης που έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ, έκανε χατ τρικ. Με την Καλλιθέα ο Ιβάν Μπρέσεβιτς, με τον Παναιγιάλειο ο Χρήστος Αραβίδης. Δεν πρόκειται να αποδώσω αυτά τα χατ τρικ εξ ολοκλήρου στην εκτελεστική δεινότητα των δυο σέντερ φορ, γιατί ήταν (και) αποτέλεσμα της καλοκουρδισμένης – καλοδουλεμένης επιθετικής λειτουργίας. Αλλά όπως και να έχει το έβαλαν (και μάλιστα πολύ) το ποδαράκι τους και αυτά τα δυο παιδιά για να έρθουν τα χατ τρικ. Παρόλα αυτά υπάρχει και καψούρα και κουβέντα για την μεταγραφή σέντερ φορ. Επιμένω να το θεωρώ άδικο. Χωρίς να αυτό να σημαίνει πως δεν επιμένω πως του χρόνου θα χρειαστεί οπωσδήποτε ένας (βαρβάτος) σέντερ φορ.

Αφήνω την μεταγραφή που δεν έγινε (ακόμα) και πάω σ’ αυτές που έγιναν. Πληθυντικός αριθμός. Δυο είναι οι χειμερινές μεταγραφές της ΑΕΚ. Γιόχανσον η μια, Σοϊλέδης η άλλη. Διότι και ο Σοϊλέδης έχει όλα τα χαρακτηριστικά χειμερινής μεταγραφής. Δεν τον είχε καθόλου η ομάδα στον πρώτο γύρο, δεν έκανε (σχεδόν) καθόλου καλοκαιρινή προετοιμασία με την ομάδα και το ντεμπούτο του έγινε τον Γενάρη. Χειμερινή μεταγραφή ο Σοϊλέδης και μάλιστα εξαιρετική. Όλα τα χαρακτηριστικά του μοντέρνου αριστερού μπακ, τα έχει. Δύναμη, έκρηξη και σέντρα ξυράφι. Ο Καζαντζόγλου λέει πως η σέντρα του θυμίζει Μπορμπόκη. Δεν θα διαφωνήσω. Και που να πάρει και παιχνίδια στα πόδια του. Δικαίως ο Δέλλας και τον πίστεψε και τον στήριξε και τον περίμενε και δεν βιάστηκε να πάρει αριστερό μπακ για να τον αντικαταστήσει.

Πάω και στην δεύτερη μεταγραφή του Γενάρη. Ο Γιόχανσον η αλήθεια είναι πως δεν γεμίζει το μάτι. Αλλά όσο βάζει ματς στα πόδια του, τόσο φαίνεται πως είναι ο παίκτης που θέλει κάθε προπονητής να έχει στη μεσαία του γραμμή για να του κάνει την δουλειά. Την δουλειά που δεν φαίνεται, που δεν έχει θέαμα, που καμιά φορά είναι και η «βρώμικη», αλλά κάνει την διαφορά. Ο Σουηδός μέσος που κανείς ακόμα στην ομάδα δεν ξέρει αν έχει όντως χαμόγελο, είναι πραγματικό «εργαλείο». Και ισχύει και γι αυτόν το “πού να πάρει και παιχνίδια στα πόδια του”. Βεβαίως στην περίπτωση του Γιόχανσον, η ΑΕΚ ήξερε καλά τι έπαιρνε. Βασικό παίκτη της Γκέτεμποργκ και διεθνή με την εθνική Σουηδίας. Την ώρα που ο ΟΣΦΠ πήρε την τέταρτη αλλαγή της Μπενφίκα και ο ΠΑΟΚ περιμένει έναν στόπερ που θα μείνει ελεύθερος από το Κατάρ. Για να ξέρουμε και τι γίνεται παραδίπλα.

Τώρα που το σκέφτομαι, κακώς έγραψα για δυο μεταγραφές. Τρεις έχει κάνει η ΑΕΚ τώρα τον Γενάρη. Η τρίτη είναι ο Ανάκογλου. Παλικαρίσια έβγαλε την πιο ζόρικη περίοδο της ζωής του. Και αντί να πάει πίσω, όπως θα ήταν απόλυτα λoγικό, πήγε μπροστά. Εκτοξεύτηκε. Ο πόνος έγινε πείσμα, ο θρήνος έγινε δύναμη και η απώλεια έγινε κίνητρο. Από το πρώτο ματς του Γενάρη, που ήταν με τον Ατρόμητο, ο Ανάκογλου αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Και αρχηγός με τα όλα του.

Και κάτι τελευταίο. Η ΑΕΚ είναι τόσο καλά και κυρίως τόσο συστηματικά δουλεμένη από τον Δέλλα, που πλέον είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτη η γραμμή ανάμεσα σε βασικούς και αναπληρωματικούς. Παίζουν (σχεδόν) όλοι και βοηθούν όλοι όπως πρέπει, όπου πρέπει και όταν πρέπει. Ό,τι καλύτερο δηλαδή, για μια ομάδα.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X