Βγάλτε την…τσίμπλα part II

Θα παίξει ο ύμνος της ΑΕΚ στην Άμφισσα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

simaia ΑΕΚ σημαίαΚάποια πράγματα δικαιολογούνται. Πέρασε πολλά ο ΑΕΚτζής τα τελευταία χρόνια. Επιχειρήθηκε να αλλοιωθεί το dna του, πέρασαν λαίλαπες πάνω από την ομάδα. Αλλά από την άλλη, η δεδομένη διαφοροποίηση του από κάθε δόγμα, τον έφερε στο άλλο άκρο. Κριτική επί παντός επιστητού. Γκρίνια με το παραμικρό, δίχως να βλέπει τι γίνεται γύρω και σε ποιο περιβάλλον αναπτύσσεται η ΑΕΚ. Εσωστρέφεια δίχως να υπολογίζουν πως η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη σε εμπόλεμη κατάσταση και δεν δικαιολογείται κανείς που θα μένει πίσω.

Εξηγώ τη σκέψη μου. Το αναφέρω από εδώ, προς όσους δεν εννοούν να προχωρήσουν. Το κείμενο δεν εξωραΐζει καταστάσεις, δεν επιχειρεί να ανακόψει την κριτική. Ο φίλαθλος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να θέλει το καλύτερο για την ομάδα του και να μη συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο από τα πάντα. Αλλά προσέξτε τον παραλογισμό που βιώνουμε στην ΑΕΚ.

Δεν κάνει μεταγραφές η ΑΕΚ. Για τη Β’ Εθνική. Που έχει διαλύσει τα πάντα στο διάβα της. Που έχει πάρει ήδη τον Γιόχανσον. Που έβγαλε ήδη μεταγραφή τον Τζανετόπουλο και περιμένει τον Σοϊλέδη. Που θα πάρει σίγουρα σέντερ φορ μέχρι το τέλος του μήνα. Και κοιτάς γύρω. Ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη, με έσοδα 92 εκατ. ευρώ πήρε έναν αχαρτογράφητο που είναι δυο χαρές μαζί. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Ταυλαρίδη, που αν ερχόταν στην ΑΕΚ θα υπήρχαν λαϊκά δικαστήρια και τον Νίνη που θα πληρώνεται ανά παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να κάνει κινήσεις, τώρα που βλέπουν πως μπορεί να χάσουν την ευκαιρία της ιστορίας τους.

Θα έρθει ο σέντερ φορ. Θα γίνουν και μεταγραφές το καλοκαίρι. Αλλά κοιτάξτε και τη δουλειά που γίνεται στα Σπάτα. Τη βελτίωση παικτών, την ομαδική άνοδο, παίκτες που προσπαθούν να δείξουν πως αξίζουν να φορούν τη φανέλα. Θυμηθείτε, πως η μεγάλη ΑΕΚ δεν έγινε με πολλές, αλλά με σπουδαίες μεταγραφές. Λίγες και καλές και μετά πολύ δουλειά σε υψηλό επίπεδο. Να κριθεί ο Μελισσανίδης, αλλά όταν θα πρέπει να κάνει την ομάδα πρωταθλήτρια.

Ακουω γκρίνια για την εικόνα της ομάδας. Είδα αρκετά σχόλια για τον χαρακτηρισμό μάγκες στο ματς της Κυριακής. Ακουσα κόσμο να φωνάζει «παίξε μπάλα ΑΕΚ». Αναρωτιέμαι: που να παίξει μπάλα ρε παιδιά; Στο χωράφι της Καισαριανής; Με μια ομάδα που κλωτσούσε στο ψαχνό; Με απουσίες τεσσάρων βασικών παικτών; Δεν άρεσε η ΑΕΚ στην Κέρκυρα. Και φανταστείτε, πως δεν έχασε. «Τρέμω» τι θα συμβεί εάν γίνει αυτό. Γιατί ορισμένοι δεν ικανοποιούνται ούτε με το ό,τι η ΑΕΚ έφτασε Γενάρης και ακόμα δεν έχει χάσει. Και νικά κάθε ελληνική ομάδα σε επίσημο ή φιλικό.

Μια ομάδα που δεν χάνει. Που γίνεται και πάλι εθισμένη στις νίκες. Που δεν συμβιβάζεται με την έννοια της ήττας σε κανένα παιχνίδι. Αυτή η ομάδα αξίζει της εμπιστοσύνης όλων. Είναι η ίδια ομάδα που πριν από 15 μέρες τρέλαινε κόσμο διαλύοντας τον Ατρόμητο. Είναι η ίδια ομάδα που επέτρεψε τα όνειρα για το κύπελλο. Είναι η ίδια ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά και να αποτελέσει βάση της ομάδας των επόμενων ετών.

Γήπεδο. Γκρίνια και δυσαρέσκεια επειδή αργούν τα έργα. Αγνοώντας προφανώς, πως μόνο εύκολο δεν είναι να στήσεις εκ του μηδενός μία κατάσταση. Πως η ΑΕΚ έχει κάνει άλματα σε αυτό το διάστημα, απέναντι σε θεούς και δαίμονες. Πως ένα ολόκληρο σύστημα έχει στυλώσει τα πόδια και προσπαθεί μέσω της ΑΕΚ να χτυπήσει τον Μελισσανίδη. Και πως το γήπεδο θα γίνει, όπως και να έχει. Με καθυστέρηση, με εμπόδια, με προβλήματα, θα γίνει.

Εκανε μια απονενοημένη κίνηση ο Βάκης. Μια προσπάθεια να αφυπνίσει συνειδήσεις. Πόσοι ευαισθητοποιήθηκαν από αυτό; Πόσοι συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια; Πόσοι πίστεψαν και συντάχθηκαν δίπλα σε αυτήν; Πριν από λίγες εβδομάδες για ένα παιδί με ποινικό παρελθόν, γκρεμίστηκε όλη η Ελλάδα. Ο Βάκης πείραζε επειδή είναι ο Βάκης, επειδή είναι ΑΕΚ, επειδή δεν είχε τη γκλαμουριά άλλων καταστάσεων.

Το φαινόμενο είναι γενικό. Δείτε το μπάσκετ. Μπήκε ο Αγγελόπουλος και πήρε μια ομάδα που πήγαινε σούμπιτη για υποβιβασμό και τη γέμισε με ευρωλιγκάτους παίκτες. Και χάνεται ένα ματς στον πόντο από τον ΠΑΟΚ και διαβάζεις σχόλια για τον Κασελάκη που δεν παίζει, τον Σάκοτα που…έχασε το ματς, τις μπασκέτες που είναι στραβές. Και τώρα για τα εισιτήρια που είναι ακριβά.

Καταλήγω. Κάντε κριτική. Μη γίνετε ποτέ πρόβατα. Διατηρήστε την προσωπικότητα σας και βάλτε κριτική. Αλλά αξιολογήστε την κατάσταση. Μην είστε δύσκολοι στα μπράβο. Προσαρμοστείτε σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και στις συνθήκες που επικρατούν. Η ΑΕΚ επιστρέφει και το βλέπουν όλοι όσοι βρίσκονται από έξω. Καιρός να το δουν και να το πιστέψουν και όσοι βρίσκονται μέσα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X