Αυτή η ΑΕΚ δεν χάνει ποτέ

Αυτή η ΑΕΚ δεν χάνει ποτέ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kerkyra-aek-κερκυρα-αεκΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Η εικόνα δεν ήταν καλή, ειδικά στο πρώτο μέρος. Η ΑΕΚ δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, δέχτηκε το πρώτο της φετινό γκολ στο κύπελλο, αλλά συνεχίζει αήττητη και πλέον έχει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης με την ισοπαλία 1-1 που πήρε στην Κέρκυρα. Ο Γιόχανσον έκανε τη διαφορά από τη στιγμή που μπήκε, καλό ματς ο Ανάκογλου για την ΑΕΚ που δεν έχει χάσει (σε επίσημα και φιλικά) από ομάδα της Α’ Εθνικής σε κανένα φετινό παιχνίδι.

Οι πολλές απουσίες επηρέασαν την ΑΕΚ και δεν της επέτρεψαν να έχει ρυθμό στο παιχνίδι της. Η Ενωση είχε τον Μάνταλο σε ρηχά νερά, να μην παίρνει πρωτοβουλίες και να μη βάζει τη μπάλα κάτω και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί σωστά η ομάδα. Συν τοις άλλοις, ήταν πρόβλημα και η αδυναμία των Μπακάκη και Πεταυράκη να ανέβουν από τα άκρα και δημιουργικά υπήρχαν ζητήματα. Όπως και αμυντικά, όπου σε φάσεις που η Κέρκυρα έτρεξε τη μπάλα, η «κιτρινόμαυρη» οπισθοφυλακή έδειξε αδυναμίες.

Ακόμα και στη μέτρια αγωνιστική ημέρα όμως, η ΑΕΚ κατάφερε να σταθεί με θετικό πρόσημο στο γήπεδο. Κράτησε το μηδέν με την εστία της να απειλείται ουσιαστικά μόνο μια φορά (στο 38’, όταν ο Ανέστης έκλεισε τον Καϊκούτ και η μπάλα πήγε άουτ). Η Ενωση είχε δύο καλές στιγμές, μία στο μακρινό σουτ του Αραβίδη (5’), αλλά και στη φάση του 40’, όταν ο Μπρέσεβιτς σκόραρε μέσα από την περιοχή, αλλά υποδείχθηκε – ορθώς, έστω και οριακά – ως οφσάιντ. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να παίζει με αριθμητικό πλεονέκτημα, εάν ο διαιτητής δεν απέβαλε τον Φάμπιο σε εκτός φάσης χτύπημα στον Αραβίδη.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Παιχνίδι κέντρου, με δυνατές μονομαχίες, εύκολα λάθη και λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και είχε το καλό σουτ του Μάνταλου. Ο ηγέτης της Ενωσης άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, ο Μπακάκης άρχισε να ανεβαίνει από δεξιά και χάρη στον Ανάκογλου και τις κάθετες κινήσεις του, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν καλύτερο ρυθμό (χωρίς πάντως να έχει τελικές προσπάθειες). Ωστόσο, στο διάστημα που η ΑΕΚ κυριαρχούσε, ήρθε η αδράνεια στην άμυνα και το γκολ.

Επειτα από κόρνερ, ο Μπακάκης δεν μπόρεσε να αποκρούσει στο πρώτο δοκάρι, ο Μπρέσεβιτς έχασε τον Βενέτη και έτσι η ΑΕΚ δέχτηκε το πρώτο γκολ στη διοργάνωση. Ωστόσο, δέκα λεπτά έπειτα η Ενωση βρήκε τρόπο να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Ο Μάνταλος έφερε όμορφα τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Γιόχανσον με κοντινή προβολή (ενδεχομένως και με τον Φάμπιο να στέλνει τη μπάλα προς τα δίχτυα), κατάφερε να ισοφαρίσει.

Η ΑΕΚ είχε και άλλες καλές στιγμές για να πάρει και τη νίκη. Το μακρινό σουτ του Γιόχανσον, η τελική του Μπρέσεβιτς που δεν ολοκληρώθηκε. Ο Δέλλας έκανε διαχείριση ενόψει των τριών ματς που ακολουθούν σε δέκα ημέρες και η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει με σχετική άνεση το θετικό αποτέλεσμα (ισοπαλία με γκολ εκτός έδρας), που αποτελεί βάση για την πρόκριση στην επόμενη φάση και αναμένεται να επικυρωθεί στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr, πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας, 4-2-3-1): Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Ανάκογλου, Τζανετόπουλος (66’ Γιόχανσον), Πλατέλλας (80’ Μ. Ντούνης), Μάνταλος, Αραβίδης, Μπρέσεβιτς (89’ Σοϊλέδης)

Κέρκυρα (Μ. Γρηγορίου, 4-2-3-1): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Παρασκευαϊδης, Καϊκούτ, Ρόχας (84’ Μαρκόφσκι), Καρντόζο, Χαβίτο, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (78’ Ναγιάρ), Ζουμπουλάκης, Φάμπιο (71’ Κόντος)

Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Παπαπέτρου είδαν οι Ανάκογλου (33’), Λαμπρόπουλος (74’), Μάνταλος (79’), Ανδρεόπουλος (35’), Παρασκευαϊδης (67’), Καρντόσο (90’+)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X