Παπαδιονυσίου: "Κίνητρο η έδρα του αντιπάλου"

"Σίφουνας" πέρασε και από την Τρίπολη η "Βασίλισσα"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

papadionysiouΞεπερνώντας το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και μπαίνοντας ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ο γκαρντ της ΑΕΚ Στάθης Παπαδιονυσίου, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη σελίδα facebook της «Βασίλισσας» ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.

Ο αθλητής της Ένωσης μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους κινδύνους που κρύβει το ματς με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Προετοιμάζεστε για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ποια είναι η ψυχολογία στην ομάδα, μετά τη νίκη επί του Ρεθύμνου;

Σίγουρα έχουμε καλύτερη ψυχολογία μετά τη νίκη μας στο ματς με το Ρέθυμνο, αλλά παραμένουμε πιο συγκρατημένοι εξαιτίας και των προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετωπίζουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας. Είναι δεδομένο ότι αν ήμασταν πλήρεις, τότε θα γινόταν ακόμα καλύτερη προπόνηση, ωστόσο πιστεύω ότι όλα τα παιδιά είναι σε θέση να βοηθήσουν στο ματς με τον ΠΑΟΚ το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μας.

Είστε ικανοποιημένοι με τη μέχρι στιγμής πορεία της ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα;

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα έχει περάσει τώρα σε ένα διαφορετικό επίπεδο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα. Το γεγονός ότι είμαστε τώρα σε αυτή την θέση δεν αναιρεί το ξεκίνημα που κάναμε και το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Κανείς δεν περίμενε ότι τέτοια εποχή η ομάδα θα έχεις τις βλέψεις που έχει τώρα. Οι καινούριοι παίκτες που ήρθαν μάς ανέβασαν επίπεδο. Πιστεύω ότι, δεδομένων των συνθηκών, είμαστε στο σωστό δρόμο. Σε λίγο καιρό θα αρχίσει ο δεύτερος γύρος στο Πρωτάθλημα, τίποτα δεν έχει τελειώσει και νομίζω ότι είμαστε καλά.

Και τώρα ακολουθεί ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ. Η γνώμη σου γι’ αυτό τον αγώνα;

Τα τελευταία δύο-τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τετράδα του Πρωταθλήματος. Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, ενώ ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μία μεγάλη νίκη με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ανεξάρτητα από αυτό το αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ είναι μία δυνατή ομάδα, ειδικά στην έδρα του. Σίγουρα, η ψυχολογία του θα είναι περισσότερο ανεβασμένη μετά από αυτή τη νίκη, ωστόσο αυτό το κομμάτι δεν αποκλείεται να λειτουργήσει και αντίστροφα. Δηλαδή, από υπέρμετρο ενθουσιασμό μπορεί να μας υποτιμήσει ο ΠΑΟΚ, όμως και αυτό μπορεί να μη συμβεί. Όπως και να έχει, είναι ένα ματς με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ για να πάρει τη νίκη;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγξουμε το ρυθμό γιατί ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς παίκτες που επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό στον αγώνα. Επίσης, πρέπει να παίξουμε άμυνα. Στην έδρα μας έχουμε δείξει ότι είμαστε πολύ καλοί στο επιθετικό κομμάτι, όμως εκτός έδρας την ώθηση θα μας την δώσει η άμυνα, γιατί δεν ξέρουμε το γήπεδο, δεν ξέρουμε τι συνθήκες θα συναντήσουμε εκεί, αν θα έχει κρύο κλπ, συνθήκες που μπορεί να δυσκολέψουν ένα σουτέρ προκειμένου να βρει ρυθμό. Όλα λοιπόν ξεκινούν από την άμυνα.

Πιστεύεις ότι θα επηρεαστεί η ομάδα σου από την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει σε αυτόν τον αγώνα;

Είναι ένα ντέρμπι «δικεφάλων» μετά από τρία χρόνια. Η ΑΕΚ πλέον έχει ανέβει επίπεδο ενώ και ο ΠΑΟΚ θα θέλει να μας κερδίσει και θα χρειαστεί τη βοήθεια του κόσμου. Λογικά το γήπεδο θα είναι γεμάτο από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, η ατμόσφαιρα δεν θα είναι «φιλική» για μας, αλλά έχουμε πολύ έμπειρους παίκτες και πρέπει να μπούμε και να παίξουμε το παιχνίδι μας, ανεξαρτήτως των συνθηκών. Πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούμε. Ίσα-ίσα για κάποιους μπορεί να λειτουργήσει και ως επιπλέον κίνητρο. Είναι προτιμότερο να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο, παρά σε άδειο.

Στην αρχή της χρονιάς αντιμετώπισες ένα πρόβλημα τραυματισμού. Τώρα, σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

Εντάξει, μετά τον τραυματισμό που είχα, τώρα έχω ξαναβρεί ρυθμό. Προσπαθώ να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ στις προπονήσεις γιατί έμεινα έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά πιστεύω ότι σιγά σιγά επανέρχομαι σε ένα καλό επίπεδο στις προπονήσεις, ενώ νιώθω καλύτερα με το σώμα μου. Το πόδι μου πλέον δεν με ενοχλεί και είμαι έτοιμος να βοηθήσω ανά πάσα στιγμή την ομάδα.

Υπάρχει κάτι που θες να ζητήσεις από τον κόσμο της ΑΕΚ, που είναι στο πλευρό της ομάδας;

Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε κάτι καλό για την ομάδα. Αυτό που έχω να ζητήσω είναι να μη ξεχνάμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε η φετινή ΑΕΚ. Περάσαμε δύσκολο καλοκαίρι που δεν ξέραμε τι θα γίνει. Ζητώ, λοιπόν, υπομονή και όλα θα πάνε καλά γιατί πιστεύω ότι η ομάδα είναι για ψηλά. Δεν χρειάζεται ο κόσμος να «πέφτει» στην παραμικρή ήττα και να ενθουσιάζεται υπερβολικά μετά από νίκες. Πρέπει όσο αυτό είναι δυνατόν να κρατάμε ένα μέτρο. Ξέρω, ότι δεν είναι εύκολο αλλά νομίζω ότι η ομάδα, με στήριξη, πίστη και υπομονή, θα πάει καλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X