Το αντίο του μεγάλου Γένε Τσάκναντι

Το αντίο του μεγάλου Γένε Τσάκναντι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

tsaknanti-τσακναντιΗ ΑΕΚ είναι μια ομάδα που παραδοσιακά συνδέθηκε με τεράστιες προσωπικότητες του ελληνικού και του διεθνούς ποδοσφαίρου. Ορισμένοι εξ αυτών, χάραξαν την ιστορία και έμειναν για πάντα στο μυαλό και το θυμικό των Ενωσιτών. Όπως ο μεγάλος Γένε Τσάκναντι, ο Ουγγρογερμανός προπονητής που έκανε δύο θητείες στην τεχνική ηγεσία της Ενωσης, κατακτώντας τα δύο πρώτα πρωταθλήματα της ομάδας στην εθνική κατηγορία. Ο Τσάκναντι έφυγε από τη ζωή μια μέρα σαν σήμερα του 2001 σε ηλικία 76 ετών, λίγες ημέρες πριν αποδεχθεί πρόσκληση φίλων της ΑΕΚ για να παραστεί τιμητικά σε εκδήλωση.

Εστω και αν τα χρόνια έχουν περάσει, οι μνήμες για την εποχή Τσάκναντι στην ΑΕΚ είναι ακόμα έντονες. Ο Τσάκναντι ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1962. Εχοντας ως βασικό όπλο την επιβολή απόλυτης πειθαρχίας, αλλά και την «επαγγελματική» δουλειά, με έμφαση στη φυσική κατάσταση, κατάφερε να οδηγήσει την Ενωση στην κατάκτηση του πρώτου μεταπολεμικού τίτλου. Ο Τσάκναντι αποχώρησε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι, αλλά επέστρεψε μετά βαϊων και κλάδων το 1968. Επέστρεψε για να οδηγήσει ξανά τους «κιτρινόμαυρους» στο πρωτάθλημα.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το περιστατικό που καταγράφηκε στο ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, μία μέρα σαν σήμερα του 1973. Εκείνη τη μέρα η Ενωση υποδέχθηκε τον Ατρόμητο, αλλά όντας σε βαθιά κρίση, ο κόσμος ζητούσε τον Τσάκναντι στον πάγκο. Ετσι, αν και ο Μίμης Παπαϊωάννου είχε σκοράρει από το πρώτο λεπτό και έδωσε τελικά τη νίκη, το πανό που υπήρχε στις εξέδρες και ανέγραφε: «Το 99,5% των φιλάθλων ζητούν τον Τσάκναντι», ήταν αυτό που έμεινε στην ιστορία.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X