Τα νέα δεδομένα για το γήπεδο

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

gipedo11Ας μιλήσουμε για το γήπεδο. Ετσι και αλλιώς, οι παλινωδίες του Βασιλόπουλου και αυτών που το επηρεάζουν, το έφερε νωρίς – νωρίς στην πρώτη γραμμή. Κατά πρώτον, δεν υπήρξε καμία έκπληξη από την κατάθεση προσφυγής από τον δήμο. Ούτε και βέβαια μπορεί να προκαλέσει κάποια ζημιά στη διαδικασία. Απλά, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο πως ο Βασιλόπουλος και οι σύντροφοι του είναι εχθροί της ΑΕΚ και δεν θέλουν να γίνει το γήπεδο.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, αρχίζει να αποκαλύπτεται και μια άλλη πτυχή του σχεδίου που εξυφαίνουν. Δηλαδή, να προκαλέσουν απογοήτευση και να σταματήσουν τις προσπάθειες της ΑΕΚ για νέο γήπεδο και στην πορεία να διεκδικήσουν την έκταση που ανήκει στο σωματείο. Να ισχυριστούν πως έπειτα από δέκα ανενεργά χρόνια δεν ισχύουν οι λόγοι του παραχωρητηρίου του ’30 και να βάλουν χέρι στην έκταση, που αποτελεί ένα «φιλέτο» στην καρδιά της πόλης.

Στην ΑΕΚ δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα για τη νέα προσφυγή στο ΣτΕ. Ωστόσο, καταλαβαίνουν και αγωνιούν για την πρόοδο που μπορεί να υπάρξει. Τέτοιο έργο, στο κέντρο του αστικού ιστού μιας περιοχής, δεν μπορεί να προχωρήσει με συνεχείς τρικλοποδιές από τον δήμο. Δείτε για παράδειγμα, πόσο τρολάρει την ΑΕΚ με την υψομετρική μελέτη. Εδώ τη μία μέρα έδινε ραντεβού για συνάντηση και την άλλη την ακύρωνε.

Τα επιχειρήματα είναι κωμικά. Να μη δοθεί το άλσος σε ιδιώτη. Να μη γίνει το γήπεδο του Μελισσανίδη (αν και από την άλλη, τα φερέφωνα του Πειραιά γκρινιάζουν για την επιχορήγηση από την περιφέρεια Αττικής). Απίστευτα πράγματα. Θαρρείς και μπορεί να υπάρξει μια τέτοια επένδυση στις μέρες μας δίχως να υπάρχουν ιδιωτικά κεφάλαια. Λες και τόσα χρόνια η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να χτίσει, αν είχε κάποιον ισχυρό οικονομικό παράγοντα όπως είναι ο Μελισσανίδης.

Είναι τραγελαφικό να υπάρχει αυτή η κουβέντα και να συντηρείται από ανθρώπους που θεωρούνται σοβαροί. Ή να λέγεται πως αλλάζει ο χαρακτήρας του γηπέδου. Θα ήταν ευχής έργον – γιατί δεν θα υπήρχε ο Βασιλόπουλος και οι όμοιοι του – η Νέα Φιλαδέλφεια να κατοικούνταν από πρόσφυγες και τα παιδιά τους και ο χώρος να προοριζόταν για την άθληση των παιδιών των προσφύγων. Αλλά δεν γίνεται και είναι τρομερό να ανασκαλεύεται τέτοιο ζήτημα.

Επίσης, οι νεόκοποι υπερασπιστές της τύχης της Ερασιτεχνικής (λες και υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει ό,τι το γήπεδο είναι σωτηρία για το σωματείο), λησμονούν πως τα τελευταία 50 χρόνια το γήπεδο υπήρξε κατά βάση ποδοσφαιρικό, με ελάχιστες χρήσεις ερασιτεχνικών τμημάτων. Πως πάντα υπήρξε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, που με τα έσοδα του μπορούσε να συντηρήσει και τα υπόλοιπα τμήματα.

Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του Βασιλόπουλου για να ξέρω ποια είναι τα κίνητρα του. Αν επηρεάζεται από τους υποστηρικτές του, τις πολιτικές φιλοδοξίες του, αυτούς που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια του ή το φίλαθλο ερυθρόλευκο παρελθόν του. Μικρή σημασία έχει άλλωστε, να ψάξει κάποιος τα κίνητρα. Το θέμα είναι η πραγματικότητα και θα πορευθεί η ΑΕΚ από εδώ και πέρα.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Για την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη, ο στόχος δεν αλλάζει. Έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στην απόκτηση της οικοδομικής άδειας. Ξέρουν πως αν αποκτήσουν αυτό το έγγραφο, θα μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα έργα. Προσπαθούν, έστω και αν ο χρόνος είναι μικρός, να το πετύχουν πριν από τις εκλογές. Και έπειτα, να ξεκινήσουν τις εργασίες και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, όποια απόχρωση και αν έχει, θα πρέπει να απαντήσει στο θέμα του νέου γηπέδου. Θέλει μια επένδυση που θα ικανοποιήσει ένα ολόκληρο κομμάτι του ελληνικού λαού, θα δώσει θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και χρήση, θα δώσει ζωή στην πόλη; Εάν η απάντηση είναι θετική, θα στηριχθεί ο νόμος που έχει ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και θα περιοριστεί ο κάθε δήμαρχος που ζει το όνειρο του μέσω της κόντρας με την ΑΕΚ.

Ιστορίες για μετεγκατάσταση των Ρομά, «κιτρινόμαυρες» πολιτείες και άλλες κινήσεις, είναι γεγονός πως συζητούνται εδώ και καιρό σε παρασκηνιακό επίπεδο. Αλλά σε ένα τόσο σοβαρό πρότζεκτ όπως είναι το θέμα του γηπέδου, δεν μπορεί να είναι στο τραπέζι της συζήτησης. Η ΑΕΚ θέλει να κάνει το γήπεδο της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εάν υπάρξουν καταστάσεις που δεν θα το επιτρέψουν, τότε ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα ακολουθήσει έπειτα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X