«Εσβησε» ο μύθος της ΑΕΚ (VIDEO)

«Εσβησε» ο μύθος της ΑΕΚ (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

maropoulos-tragos-μαροπουλος-τραγοςΠόσοι άραγε έχουν την τύχη να αποτελούν σημείο αναφοράς και να συνδέουν τη ζωή τους με μια ομάδα; Ελάχιστοι, γι’ αυτό και ξεχωριστοί. Όπως ο μεγάλος Κλεάνθης Μαρόπουλος, ο μυθικός «ξανθός» αετός της ΑΕΚ, που έφυγε από τη ζωή μία μέρα σαν σήμερα του 1991 σε ηλικία 75 ετών. Ο Μαρόπουλος υπήρξε ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής της προπολεμικής ΑΕΚ. Ο Μαρόπουλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1919 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα.

Το 1933 η οικογένεια του μετακόμισε στην Αθήνα και τον επόμενο χρόνο μεταγράφεται στην ΑΕΚ. Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα έγινε στις 6 Μαρτίου του 1936, σε αναμέτρηση με τον Εθνικό. Αμέσως, έγινε αντιληπτό το ταλέντο του και συνέθεσε μία απίστευτη επιθετική τριπλέτα, μαζί με τους Τζανετή και Χατζησταυρίδη. Με τον Τρύφωνα Τζανετή μάλιστα, έγιναν αχώριστοι φίλοι και συνέταιροι σε κατάστημα αθλητικών ειδών.

Για 16 ολόκληρα χρόνια ο Μαρόπουλος φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα». Εγινε δέκα φορές διεθνής, με ένα γκολ και ήταν ένας εξαιρετικός επιθετικός. Τελευταίο ματς ήταν με τη γαλλική Λιλ, στις 11 Ιουνίου του 1952. Δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί την ΑΕΚ και συνέχισε ως προπονητής, τεχνικός σύμβουλος, διοικητικός παράγοντας. Υπήρξε προπονητής και στην Εθνική ομάδα, ενώ ήταν δημοτικός σύμβουλος στη Νέα Ιωνία.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=”szi_oqbKAT8″ width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X